Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"Γυναίκες τριγύρω πολλές" της Ελευθερίας Χανιώτη

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι άντρες πάντα ερωτεύονται τις λάθος γυναίκες. Κάθε φορά που κάποιος φίλος μου περνούσε ερωτική απογοήτευση ή χώριζε σκεφτόμουν « πάλι με τη λάθος γυναίκα έμπλεξε». Μετά από πολύ σκέψη κατάλαβα το γιατί. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Οκ, ίσως υπάρχουν αλλά είναι κρυμμένες σε κάποια σπηλιά ή σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο. Όσο για τις γυναίκες που κυκλοφορούν ελεύθερες και που επιλέγουν οι άντρες, χωρίζονται σε κατηγορίες...

Οι ευαίσθητες-ρομαντικές


Είναι οι γυναίκες που ζουν σε έναν δικό τους κόσμο χρώματος ροζ. Τα μαλλιά τους είναι φτιαγμένα από ζάχαρη και αντί για αίμα στις φλέβες τους κυλάει  σιρόπι καραμέλα. Νομίζουν πως η ζωή είναι παραμύθι και περιμένουν τον πρίγκιπά τους. Κάποιες τον θέλουν καβάλα σε άλογο και κάποιες καβάλα σε glx.  Όταν ένας άντρας θα πλησιάσει μια τέτοια γυναίκα-αν την πλησιάσει- σημαίνει πως έχει άλογο ή τάσεις αυτοκτονίας. Αν δεν έχει , θα τις αποκτήσει στην πορεία.

Οι εύκολες


Είσαι σε κλαμπ και ψάχνεις να βρεις κάποιο αρσενικό μέσα στο πλήθος. Ξαφνικά βλέπεις όλο τον αντρικό πληθυσμό γύρω από ένα τραπέζι στο οποίο χορεύει μια κοπέλα λίγο πιο σεμνή από την Αλεξανδράτου στο ροζ βίντεο. Πίνει μόνο σαμπάνια και όση περισσέψει την παίρνει στο σπίτι μαζί με το μπουκάλι.  Στο τέλος της βραδιάς θα διαλέξει αυτόν με τα περισσότερα χρήματα και θα κοιμηθεί μαζί του. Θα ξυπνήσει σε άγνωστο σπίτι και θα φύγει χωρίς εσώρουχο γιατί δεν θυμάται που το πέταξε ή γιατί δεν φορούσε εξαρχής. Ένας άντρας θα την πλησιάσει γιατί θα εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της, μετά από λίγο καιρό όμως θα αρχίσει να κλέβει για να την συντηρεί.

Οι γυναίκες-άντρες


Ή αλλιώς με μια λέξη «αντρογύναικα». Είναι εκείνες που έχουν μεγαλύτερα… κότσια από έναν άντρα. Φαίνονται φυσιολογικές μέχρι να ανοίξουν το στόμα τους. Όταν ένας άντρας πλησιάσει μια τέτοια γυναίκα εκείνη θα τον κοιτάξει με μισό μάτι και θα του πει « τι θες ρε μαλάκα;» με ένα αγελαδινό βλέμμα που όσο αστείο κι αν είναι θα τον τρομοκρατήσει. Στην παρέα της την αποκαλούν Σωτήρη γιατί της ταιριάζει πιο πολύ απ το Βιβή. Ο άντρας που θα την ανεχτεί θα είναι ήρωας ή νταής σαν κι αυτή και θα πέφτουν τα μπουκέτα βροχή. Μια τέτοια γυναίκα δεν την συναντάς σε μπαρ αλλά στο σουβλατζίδικο «ο Μερακλής», που όλος τυχαίος είναι το αγαπημένο μου.

Οι ξινήθρες


Φαίνονται τόσο γλυκές στην αρχή και όλοι μαγεύονται. Έχουν το χάρισμα να αλλάζουν μορφή, σαν τα χταπόδια που αλλάζουν χρώμα για να αποφύγουν τον εχθρό. Έτσι κι αυτές, πριν τη σχέση μοιάζουν με άγγελοι. Όταν βέβαια η κατάσταση στο facebook αλλάξει σε «σε σχέση» βγαίνει ο δαίμονας από μέσα τους. Είναι εκείνες που μένουν στο δίπλα διαμέρισμα και σε ξυπνούν το βράδυ επειδή φωνάζουν στον σύντροφό τους. Τσιρίζουν, πετούν αντικείμενα και συνεχώς έχουν παράπονα. Οι σύντροφοί τους νιώθουν πως έχουν ουρά και είναι σίγουροι πως σύντομα αντί να μιλούν θα γαβγίζουν.

Οι μάνες


Όλοι οι άντρες αγαπούν τη μαμά τους. Είναι αγία. Η μάνα των φίλων τους πάλι είναι ό,τι πρέπει για μια βραδιά. Οι κυρίες αυτές είναι μια κατηγορία από μόνες τους ανεξάρτητα απ τα χαρακτηριστικά τους.. Οι άντρες που θα μπλέξουν με μια τέτοια γυναίκα συνήθως έχουν απογοητευτεί από όλες τις άλλες και αναζητούν μια σχέση χωρίς ευθύνες και γκρίνια. Συνήθως καταλήγουν να τρώνε ξύλο από συζύγους αλλά δεν πτοούνται.

Όσο για τις τέλειες γυναίκες (αν κάποια αποφασίσει να βγει απ τη σπηλιά) όταν τις πλησιάζει κάποιος του λένε «λυπάμαι αλλά είμαι σε σχέση» ή «δεν είμαι έτοιμη να αρχίσω κάτι καινούριο αυτή την περίοδο». Οι άντρες τότε διαλέγουν ανάμεσα στις προηγούμενες κατηγορίες ή πέφτουν σε κατάθλιψη. Πάλι καλά υπάρχει και το ποδόσφαιρο και απαλύνει λίγο τον πόνο τους…

Συγγραφέας: Ελευθερία Χανιώτη - φοιτήτρια Tabula Rasa

2 σχόλια: