Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Που θα παιχτεί τελικά το "Ράφι";

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας αποκαλύπτει τα πάντα για τη σειρά "Στο Ράφι", αποκλειστικά στο Tabula Rasa Blog και στη Σταυρούλα Δάμπαλη.

- Κύριε Καποδίστρια, έχουμε ακούσει πολλές φήμες για τη σειρά "Στο Ράφι". Τελικά, ποια είναι η αλήθεια;
 
 

Π.Κ. Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα. Η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσαμε με τους μαθητές μου να φτιάξουμε τη σειρά "Στο Ράφι", κάναμε πολλές συζητήσεις. Με αρκετά κανάλια. Όλο το καλοκαίρι ακούγαμε ένα-ένα όλα τα κανάλια της χώρας να "σφάζονται" και καλά για το ποιο θα πρωτοπάρει τη σειρά. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Οι υπογραφές είχαν πέσει από το Πάσχα. Το κανάλι παρέμεινε μυστικό γιατί απλά... ακόμα δεν είχε δημιουργηθεί!!!

- Συνεπώς μιλάμε για το "Ε!";

Π.Κ. Ακριβώς. Η σειρά θα παιχτεί στο "Ε!". Είναι τιμή μου που συμμετέχω με την ομάδα μου σε μια νέα προσπάθεια ενός καινούριου και αρκετά ελπιδοφόρου ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος υπόσχεται πολλά στο μέλλον.

- Τι έχουμε να περιμένουμε από τη νέα σειρά;

Π.Κ. Αυτά που δε μας καλύπτουν στα υπόλοιπα κανάλια! (γέλια) Τις τελευταίες σεζόν, η τηλεόραση είχε να μας προσφέρει κατά κύριο λόγο έτοιμα ξενόφερτα προϊόντα. Όχι πως είναι άσχημα. Κάθε άλλο. Το έχω πει αρκετές φορές και το ξαναλέω. Σαφώς και χρειάζονται ξένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Αρκεί να μη μένουμε μόνο εκεί. Αν θέλουμε να μιλάμε για ελληνική τηλεόραση, οφείλουμε να έχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σειρές με ΕΛΛΗΝΙΚΑ σενάρια και ΕΛΛΗΝΕΣ ηθοποιούς. Αυτό ήταν το πρώτο μας ζητούμενο. Το να δημιουργήσουμε κάτι που θα μυρίζει Ελλάδα. Ήδη από το χειμώνα, είχαμε φτιάξει ένα διαφημιστικό για την Ελλάδα, το "Be one of us", που ο κόσμος το αποδέχτηκε με μεγάλη αγάπη.
 
-  Ακούστηκαν αρκετά μεγάλα ονόματα για το cast. Ποιοι τελικά θα περάσουν από τη σειρά;

Π.Κ. Προς το παρόν έχουμε ετοιμάσει τα πρώτα οχτώ επεισόδια. Σε αυτά θα πρωταγωνιστήσει η Ρένια Λουιζίδου, η Μπέσσυ Μάλφα, η Νατάσα Τσακαρισιάνου, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μαρία Κορινθίου, Φωτεινή Τσακίρη, ο Δημήτρης Μενούνος, η Κωνσταντίνα Τζώρτζη, η Ισμήνη Καλέση, ο Μάνος Ψιστάκης ενώ για πρώτη φορά υποκριτικά θα δούμε τη Μαίρη Μηλιαρέση και τον Κώστα Μαρτάκη.

- Ακούστηκε πως το τέλος του κάθε επεισοδίου, θα το αποφασίζει το κοινό. Αληθεύει;

Π.Κ. Σαφώς. Είναι και αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο στο συγκεκριμένο concept. Οι σεναριογράφοι δίνουν δύο εναλλακτικά φινάλε και εμείς με τη σειρά μας τα γυρίζουμε και τα δύο. Στο πρώτο ο ήρωας αποφασίζει να βγει από το ράφι και να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς του, στο δεύτερο, μένει στα "πιστεύω" του και συνεχίζει να μένει "στο ράφι". Οι τηλεθεατές από την αρχή της προβολής του κάθε επεισοδίου θα μπορούν να δίνουν την ψήφο τους και να επιλέγουν το ανάλογο φινάλε.

- Άρα η σειρά έχει να κάνει με ερωτικές ιστορίες;

Π.Κ. Θα μπορούσε να το πει κάποιος κι έτσι. Έχει να κάνει με γεροντοκόρες και γεροντοπαλίκαρα που κάποια στιγμή ο έρωτας τους χτυπάει την πόρτα και καλούνται να τον υποδεχτούν ή όχι. 

- Κωμωδία ή δράμα;

Το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι κωμωδία. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν υπάρχει αποκλειστικά άσπρο και μαύρο, άλλωστε, στις μέρες μας. Γιατί να βάζουμε ταμπέλες; Είναι επεισόδια για όλα τα γούστα. (γέλια)

- Το κοινό σας έχει συνηθίσει ως σεναριογράφο και ηθοποιό. Αυτή τη φορά λειτουργείτε με ένα καινούριο ρόλο, ως σκηνοθέτης.

Π.Κ. Κάποια στιγμή, πρέπει να δίνουμε βήμα στα νεότερα παιδιά. Στην προκειμένη περίπτωση, στους μαθητές μου στη σχολή Tabula Rasa. Δεν είμαι από εκείνους που βρήκαν μια καρέκλα και θα κάτσουν μέχρι να σαπίσουν. Όσο για το ρόλο του σκηνοθέτη, μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα. Η σκηνοθεσία ήταν και είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δοκιμάζομαι. Διαβάζω. Μαθαίνω. Και σιγά-σιγά διορθώνομαι. Ένα βήμα τη φορά. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Κανένας από τους συντελεστές δεν έφυγε παραπονεμένος. Το κάθε άλλο. Όλοι ήθελαν να κάνουν κι άλλο επεισόδιο. Περνάμε καλά στα γυρίσματα. Δεν υπάρχουν ίντριγκες και κανιβαλισμοί. Πως το είχε πει ο Ηλιόπουλος; "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!" (γέλια)

 Συνέντευξη: Σταυρούλα Δάμπαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου