Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση του καθηγητή μας Άρη Λυχναρά στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι -κartάλος»


Η αίθουσα Τέχνης ΑΓΚΑΘΙ (Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, Πλ. Αμερικής) οργάνωσε και παρουσιάζει την συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. 


Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Νοεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες 30Χ30εκ. τυπωμένες σε metal print και επικολλημένες σε ξύλο. Είναι τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο Samsung και έχουν ήδη ανέβει στο Instagram και στο Facebook (με μεγάλη επιτυχία και πολλά likes). Τα θέματα των φωτογραφιών χωρίζονται σε 5 διαφορετικές ενότητες. Νύχτα, παιχνίδι, πρόσωπα, σύννεφα και street photography είναι οι τίτλοι των ενοτήτων της έκθεσης. Αντιπροσωπεύουν μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά στην ζωή, στην καθημερινότητα και στους χώρους (γνωστούς και άγνωστους) της πόλης, μια αλλιώτικη ματιά σε καθημερινές συνήθειες, χώρους και τοπία.

Οι φωτογραφίες χαρακτηρίζονται από τα έντονα χρώματα και τα πολύ δυνατά contrast που δίνουν μια πιό "ζωγραφική" αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα. 

 
Βιογραφικό καλλιτέχνη
Ο Άρης Λυχναράς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία και φωτογραφία στην Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου.

Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σήριαλ
και ως τηλεσκηνοθέτης σε σήριαλ (στούντιο) 

Από το 1989 δουλεύει στο
Mega Channel ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές όπως:

το "7+7" με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο,
οι "Φάκελοι" με τον Αλέξη Παπαχελά,
οι  "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη,
τα "Μουσικά Βραβεία Αρίων",
ο Τηλεμαραθώνιος "Αλυσίδα Αγάπης",
τα Τηλεοπτικά Βραβεία "Πρόσωπα 2006"
καθώς και στις πρωινές εκπομπές:
"Σαν Στο Σπίτι Σας"
"Όμορφος Κόσμος Το Πρωί"
"Πρωινό μου"
"Mega με μία"
"Πρωινό μας"

Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά για την τηλεόραση δουλεύοντας σε δεκάδες εταιρίες παραγωγής.


Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "National Geographic" και "Γεώ". Ταυτόχρονα, είναι συνεργάτης στο  protagon.gr  από το 2012, σαν φωτογράφος.

Εχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, το 2009 στο Γκάζι με τίτλο  "140 μοίρες" και το 2013 στο ιστορικό πλοίο HELLAS LIBERTY με τίτλο "Νυχτερινή βάρδια"


Διδάσκει σκηνοθεσία στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου