Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Daddy Cool στον ΑΝΤ1 από την καθηγήτρια της σχολής Τίνα Καμπίτση





Με σύνθημα «η αντεπίθεση των μπαμπάδων», η καθηγήτρια σεναριογραφίας του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa,  από τις 7/4 στις 22:15, έρχεται να μας ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, μέσα από τη συχνότητα του Ant1, με την νέα ρομαντική κομεντί που υπογράφει και φέρει τον τίτλο “Daddy cool”.

Πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη παραγωγή, καθώς τόσο οι συντελεστές πίσω από τις κάμερες όσο και μπροστά είναι διαλεγμένοι ένας – ένας. Μία σύγχρονη σειρά που έρχεται να πλημμυρίσει με γέλιο, συγκίνηση, ρομαντισμό, τρυφερότητα και ωραίες στιγμές τα μουντά βράδια μας. 


Να σημειώσουμε ότι η σειρά αποτελεί πρωτότυπη ιδέα της κας Καμπίτση – κι όχι κάποια διασκευή ξένου φορμάτ – κάτι που δύσκολα πια βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση και ομολογουμένως μας είχε λείψει. Και για να πρωτοτυπήσει κι άλλο η πετυχημένη σεναριογράφος είπε να δώσει το λόγο στους μπαμπάδες αυτή τη φορά που τόσο έχουν αδικηθεί στις οικογενειακές σειρές. 

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε η ίδια στο TvΈθνος: «Το «Daddy Cool» είναι μια δουλειά που θέλω να πιστεύω πως θα πασπαλίσει με λίγο ζάχαρη τα τηλεοπτικά μας βράδια και θα καταφέρει να γλυκάνει τις καρδιές μας. Θαρρώ πως μου πηγαίνουν οι family σειρές. Και όταν μιλώ για family σειρές δεν εννοώ εκείνες που να απαρτίζονται ντε και καλά από πέντε παιδιά και δύο σκυλιά, αλλά εκείνες που μπορούν να απευθυνθούν σε όλη την οικογένεια. Είπα να γράψω και μια σειρά που να είναι αφιερωμένη στους μπαμπάδες, γιατί η αλήθεια είναι πως τους έχουμε αδικήσει. Όλες οι σειρές ασχολούνται με τις μαμάδες. Ε, ήρθε η στιγμή να περάσουν στην αντεπίθεση και οι μπαμπάδες και να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους τηλεθεατές πως ακόμα κι εκείνος ο μπαμπάς που πιστεύει πως... δεν το πολύ-έχει, αν θελήσει μπορεί να γίνει ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Το συγκεκριμένο μήνυμα, δε, θαρρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή που όλο και πληθαίνουν δίπλα μας οι μονογονεϊκές οικογένειες και που οι μαμάδες πολλές φορές αναγκάζονται να λείψουν πολλές περισσότερες ώρες από το σπίτι απ' ό,τι οι μπαμπάδες. Επίσης μέσα από αυτήν τη σειρά θέλουμε να στείλουμε κι ακόμα ένα μήνυμα, το μήνυμα πως οικογένεια δεν είναι απαραίτητα μόνο οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε δεσμούς αίματος, αλλά οι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά και δεν θέλουν να μας αλλάξουν. Μας αγαπούν πάνω απ' όλα γι' αυτό που είμαστε και όχι γι' αυτό που εκείνοι θα ήθελαν να είμαστε».

Υπόθεση σειράς:
Όλα ξεκινούν από το... «Μamas Cafe», το παραδοσιακό καφενείο του μπαμπά, το οποίο εκσυγχρονίστηκε περνώντας στα χέρια των δύο αγοριών του. Είναι το καφέ που έχουν στα χέρια τους ο Μάξιμος (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και ο Μήτσος (Λευτέρης Ελευθερίου). Ένα καφέ στο οποίο σερβίρονται μόνο σπιτικά, μαμαδίστικα γλυκά, τα οποία φτιάχνει με τα χεράκια του ο Μήτσος.
Ο Μάξιμος, αν και σχετικά μικρός, έχει στο ενεργητικό του δύο γάμους και δύο διαζύγια. Το θέμα, όμως είναι πως και οι δύο σύζυγοι του, που τις υποδύονται η Ιωάννα Πηλιχού και η Νεφέλη Παπαδερού, τον έχουν εγκαταλείψει, αφήνοντάς τον να μεγαλώσει μόνος του τα παιδιά! Ο Μάξιμος, αν και είναι ένας άνδρας τρυφερός που διψά για αγάπη και έρωτα, είναι διαρκώς μόνος. Όσο καλά τα πάει ως μπαμπάς, τόσο χάλια τα πάει ως σύζυγος.
Από την άλλη μεριά, ο Μήτσος είναι ακριβώς το αντίθετο... Είναι εργένης, είναι η απόλυτη έννοια του αγαπησιάρη, ο οποίος είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμος για το χατίρι του γυναικείου πληθυσμού.
Ο Μάξιμος» και ο «Μήτσος έχουν ακόμη ένα στοιχείο που τους δένει. Ποιο είναι αυτό; Η Στέλλα (Βασιλική Τρουφάκου). Η... θανατηφόρα γοητευτική σερβιτόρα η οποία είναι τρελά ερωτευμένη με τον Μάξιμο κι εκείνος δεν τη θέλει και με την οποία είναι ερωτευμένος ο «Μήτσος» που εκείνη δεν τον θέλει! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά; Το... κερασάκι στην τούρτα του «Mamas» είναι ο λούζερ πατέρας του Μάξιμου και του Μήτσου, ο κύριος Ντίνος, δηλαδή ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, ο οποίος εκτός από τις παραξενιές που έχει είναι κλεφτρόνι και... μαφία και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Έτσι, έχουν αναλάβει την αυστηρή κηδεμονία του οι γιοι του...


Πρωταγωνιστούν:
Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιωάννα Πηλιχού, Λευτέρης Ελευθερίου, Βασιλική Τρουφάκου, Νεφέλη Παπαδερού, Βασίλης Χαλακατεβάκης

Σκηνοθεσία:
Νίκος Ζαπατίνας

Σενάριο:
Τίνα Καμπίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου