Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Διαγωνισμός "50 λέξεις" - Κείμενο 115: "Η Ιστορία αλλιώς" του Γιάννη Μπάχα

Ηταν ευκολο να μπει ο Μερκουριος στη σωματοφυλακη. Ηταν ψηλος, αριστος ξιφομαχος και «εκλεκτος». Περιμενε την ευκαιρια να πραγματωσει το σχεδιο του Θεου. Όμως, ο Κυριος επελεξε να δοκιμασει το ποιμνιο. Το τραυμα που προξενησε στον Ιουλιανο, θεραπευσε ο Ορειβασιος. Ο Βασιλειος ενημερωθηκε με….. οραμα και εξαφανιστηκε στην ορεινη Καισαρεια.

~~~~~~~

Το κείμενο συμμετέχει στο λογοτεχνικό διαγωνισμό 50 λέξεων, του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Η ανάδειξη του νικητή, θα γίνει σύμφωνα με την προτίμηση των αναγνωστών. Αν σας άρεσε το κείμενο, μπορείτε να του χαρίσετε μια ψήφο, πατώντας στο κουμπί G+1, που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτού του post και να δώσετε την ευκαιρία στο συγγραφέα να κερδίσει ένα από τα τρία μεγάλα δώρα της σχολής.
Α. Υποτροφία για ένα (1) έτος στο ολοκληρωμένο τμήμα της δημιουργικής γραφής.
Β. Υποτροφία για ένα (1) έτος σε ένα σεμινάριο της επιλογής τους.
Γ.  Υποτροφία για ένα (1) έτος σε ένα σεμινάριο της επιλογής τους.
(Η φοίτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ΚΑΙ με φυσική παρουσία ΚΑΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.)

9 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια, θα ζούσαμε σήμερα σε έναν άλλο πιο όμορφο, πιο ηρωϊκό, πιο λαμπερό κόσμο, αν ο προδότης Μερκούριος δεν χτυπούσε πισώπλατα τον Μέγιστο Ιουλιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε 50 λέξεις πώς κατάφερες να βάλεις τόσες σεναριακές δυνατότητες; Μπράβο σου. Η ζωή του υπέροχου αυτοκράτορα είναι μια συναρπαστική ταινία που θα καθήλωνε κάθε Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιστορική διήγηση εναλλακτικής πραγματικότητας που ανοίγει τρελές δυνατότητες, αφάνταστα συναρπαστικές. Μια ταινία 50 λέξεων με απόπειρα φόνου, συνωμοσία, απομυθοποίηση αγίων και ψευτοηρώων. Γράψε το σενάριο του μεγαλύτερου έπους στον κόσμο: Της ζωής του Ιουλιανού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι, έτσι, έτσι......ο Ιουλιανός ζωντανός, στα χέρια του Ορειβάσιου, ποιός είναι αυτός; ο μεγαλύτερος γιατρός της ιστορίας. Μόνο που μετά θα έπρεπε οι άνθρωποι του Ιουλιανού να περάσουν από ξίφος όλους όσους σχεδίασαν τη δολοφονία του. Μόνο έτσι επικρατούν οι ιδεολογίες. Σκεφθείτε τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Οκταβιανό, τον Χίτλερ και τον Στάλιν (να μην πω τον Ερντογάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. My respect. It's an amazing story in 50 words. A "saint" failing to kill an emperor from behind. That's how our world is going to fail. Chris Kelsos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την διάβασα ασκαρδαμυκτί και όλα του Ιουλιανού τα έργα εν μία νυκτί,
    μπροστά μου είδα τον Μερκούριο να καιροφυλακτεί,
    όμως της διηγήσεως σου η ισχύς,
    η σύλληψις σου η υψιπετής,
    έναν νέον κόσμο δημιουργεί,
    όπου πλέον δεν υπάρχουν χριστιανοί.
    Και ο δόλιος "Μέγας" Βασίλειος
    σκιά και σκόνη γίνεται σαν βγαίνει ο Πανδέρκης Ήλιος.
    Απόστολος Τζαρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να το δω ταινία. Σαν την θαυμάσια δουλειά του Σταμπουλόπουλου, το "Δύο ήλιοι στον ουρανό". Κάποιος να μιλήσει για την Σκυθούπολη, τον τόπο μαρτυρίου των Ελλήνων Εθνικών. Αλλά και αυτό που λέει ο Μπάχας, μια άλλη παραλλαγή της ιστορίας όπου ο Πολυθεϊσμός νικάει και ποτέ δεν κυριαρχεί ο χριστιανισμός. Γράψε πιο πολλές λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστω ολους για την εκφραση της προτιμησης σας και γισ τα ενθαρρυντικα σας σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή