Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο γελωτοθεραπείας - Ευεξίας γέλιου

Δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς.
Michael Pritchard, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, αλλά λίγοι συνειδητοποιούμε ότι είναι διαθέσιμη μια μακρά λίστα από θετικά ψυχολογικά οφέλη που μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορογράφους, θεατρολόγους, ψυχολόγους, life coach, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές αλλά και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν και να εκμεταλλευτούν την θετική και ευεργητική επίδραση του γέλιου στη ζωή τους.

Σκοπός  του προγράμματος είναι να σε βοηθήσουμε να εμβαθύνεις και να κατανοήσεις τις θετικές επιδράσεις του γέλιου στην ζωή σου. Η πρωτοτυπία του σεμιναρίου βασίζεται στο γεγονός ότι θα μάθεις να αντιμετωπίζεις με θετική στάση κάθε πρόκληση στην καθημερινότητά σου και να χρησιμοποιείς το γέλιο ως προσωπικό εργαλείο αποταύτισης από στενάχωρα συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις. Θα μάθεις να εκφράζεσαι καλύτερα και να “εκθέτεις” τον εαυτό σου, χωρίς τη χρήση χιούμορ ή κωμωδίας.

Το σεμινάριο αυτό με τον Ηλία Κουμπούνη αρχίζει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στα πλαίσια του φθινοπωρινού κύκλου σεμιναρίων και λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης, προσωπικής ενθάρρυνσης, ανάτασης και εμψύχωσης με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, καλλιέργεια και αυτό-έκφραση διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς μας. 


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

  • Τι είναι η γελωτοθεραπεία. Η ιστορική διαδρομή της γελωτοθεραπείας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το αυθόρμητο και φυσικό γέλιο, το παιχνιδιάρικο γέλιο. Από το “προσποιητό” γέλιο στην προσομοίωση γέλιου και την χαρούμενη έκφραση και συμπεριφορά μέσω του αυτοσχεδιασμού.
  • Το σώμα μας - Η πύλη της ψυχής & των συναισθημάτων μας. Ακούω το σώμα μου σε κάθε συναισθηματική έκφραση. Τι νοιώθω τώρα; Πως αισθάνομαι; Περιγραφή των βιωμάτων μέσω ασκήσεων γέλιου.
  • Τα οφέλη της προσομοίωσης γέλιου. Αυτοσχεδιαστικές - βιωματικές ασκήσεις για την καλύτερη κατανόηση. Η θετική επίδραση του «Αυθεντικού χαμόγελου». 
  • Τεχνικές Αναπνοής. Η σημασία της διαφραγματικής αναπνοής. Εφαρμογή ασκήσεων. Επιτρέπω τον εαυτό μου να εκφράζεται και να αυτοσχεδιάζει ελεύθερα μέσω της αναπνοής.
  • Εκμάθηση βασικών ασκήσεων γέλιου. Μαθαίνω να βιώνω και να μεταμορφώνω κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου μέσω του γέλιου.
  • Τα τρία στάδια της παιγνιώδους διάθεσης. Ζέσταμα - παγίωση αποτελέσματος - πράττω και δημιουργώ ότι θέλω εκτός του πολιτισμικού πλαισίου.
  • Η σημασία των εμψυχωτικών δηλώσεων. Δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό μου. Προσωπική ενδυνάμωση, ανάταση ψυχολογίας. Αξίζω να είμαι χαρούμενος.
  • Τα συναισθηματικά τεταρτημόρια. Σημαντικές Υπενθυμίσεις. Το γέλιο ως επιλογή. Το ραδιόφωνο των καλών ειδήσεων.
  • Η εφαρμογή παιχνιδιών σε συνδυασμό με ασκήσεις γέλιου. Η εφαρμογή του θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Η χρήση των Gibberish. Αυτοσχεδιασμός και έκφραση συναισθημάτων μέσω ακαταλαβίστικης ομιλίας
  • Η σημασία των δακρύων. Γέλιο - Κλάμα: Διαφορετικές οπτικές του ίδιου νομίσματος. Εξασκώντας ότι έχω μάθει. Ασκήσεις γέλιου - Χειροκροτήματα - Αναπνοές - Επιβεβαιώσεις.
  • Μοίρασμα - Απολογισμός. Η σημασία των ερωτήσεων. Τι; Και λοιπόν; Τώρα τι;
  • Πλήρης συνεδρία Ευεξίας Γέλιου - Ολοκλήρωση - Ευχαριστίες.

~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου