Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο Παγκόσμιας μυθολογίας από την Αλεξάνδρα Χειμώνα

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Παγκόσμια μυθολογία» με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε! 
Ένα ταξίδι από τις άγνωστες πτυχές της, μέχρι τις ταινίες του Hollywood!

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Ταινίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια μυθολογία κατακλύζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες με sequel ολοένα και περισσότερο (Ο λαβύρινθος του Πάνα, Percy Jackson, Thor, The avengers κ.α). Στο μάθημα αυτό, οι σπουδαστές θ’ αντλήσουν στοιχεία της κουλτούρας, της λαϊκής παράδοσης, της μυθολογίας ανθρώπων απ’ τα πέρατα της γης, μέσα από παραμύθια, μύθους, θρύλους τους. Θ’ ανακαλύψουμε πόσα στοιχεία έχουν δανειστεί εμπορικοί συγγραφείς φαντασίας, όπως ο Τόλκιν (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών), η Ρόουλινγκ (Χάρι Πότερ), ακόμα κι ο Βάγκνερ στην όπερα (Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν). Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουμε μοτίβα και στοιχεία για τις δικές μας αφηγήσεις! Ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη χολιγουντιανή ταινία μυθολογίας να φέρει… ελληνική υπογραφή!


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:
•    Ιαπωνική μυθολογία και χρήση της σε ταινίες τρόμου.
•    Κινέζικη μυθολογία.
•    Ινδική μυθολογία. Η πρώτη ανάπτυξη της αστρολογίας, τα ζώδια.
•    Μυθολογία Μαορί και Αβοριγίνων.
•    Σκανδιναβική μυθολογία.
•    Μυθολογία Κελτών.
•    Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις της Ευρώπης (Ρωμαίοι, Ετρούσκοι, Φιλανδοί, Σλάβοι, Ρώσοι).
•    Μυθολογία Μεσοποταμίας και Αιγύπτου.
•    Μυθολογία Ινδιάνων (μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, φυλές, πολιτιστικά χαρακτηριστικά).
•    Αφρικανικοί μύθοι (ενέπνευσαν πολλά κινούμενα σχέδια και βιντεοπαιχνίδια)
•    Συγκριτική μυθολογία. Κοινά σημεία και διαφορές των μυθολογιών. Ποιοι ήρωες τους θα μπορούσαν να συνυπάρχουν σε δικούς μας μύθους;
•    Εντοπίζουμε, αναλύουμε και διασκευάζουμε τους μύθους που αξιοποίησαν οι Τόλκιν, Ρόουλινγκ, η κινηματογραφική βιομηχανία. Αν προσθέταμε ή αντικαθιστούσαμε με άλλους μύθους, πώς θα διαμορφωνόταν το έργο τους;
•    Παρουσίαση των ιδιαίτερων έργων των μαθητών, εμπνευσμένων από όσα μάθαμε  κ.λπ) (Σκαλέτα σεναρίου ταινίας, περίληψη βιβλίου, σχεδιασμός animation).
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και θα έχουν διάρκεια 5 μήνες.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331.
Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/inverno.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου