Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

“Δεσμώτης του Ιλίγγου” της Μαριάννας Παπαδοπούλου



Αγαπητή μου Μάντλιν,

Τι θα γινόταν αν... η Μάντλιν, αντί για τον ωραίο και υψοφοβικό Τζέιμς Στιούαρτ, έπλεκε τα δίχτυα της στον ίδιο τον Χίτσκοκ...?

Αγαπητή μου Μάντλιν, αν και αξιαγάπητη εξωτερικά, οφείλω να ομολογήσω ότι μου είναι παντελώς αδιάφορη η ιστορία σου. Τι θα πει, νοιώθεις ότι είσαι η μετεμψύχωση της θανούσας προ καιρού, Ισπανίδας καλλονής Καρλότας;

Προσωπικά, πιστεύω ότι η ψυχή είναι ρευστή και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να μετακινηθεί η θανούσα, την οποία θεωρείς ότι σε έχει στοιχειώσει σε ένα άλλο σώμα, πιο ενδιαφέρον ή σε μία άλλη ψυχή πιο στιβαρή. Επίσης, δεν θα μου προκαλούσε καμία εντύπωση αν αργότερα αισθανόσουν ότι είσαι η μετεμψύχωση μιας σαρανταποδαρούσας ή ενός ρινόκερου. Είναι δεδομένη η ροπή στην ασθένεια του αδύναμου φύλου, για αυτό και πιστεύω ότι για να επιβιώσει πνεύμα μιας ασθενούς ψυχής θα έπρεπε να εισέλθει σε ένα αρκετά δυνατότερο σώμα. Για παράδειγμα το δικό μου. Αδυνατώ να καταλάβω το γιατί θα ήθελε να ωθήσει στην αυτοκτονία ακόμα μία γυναίκα, τη στιγμή που ξέρει ότι αυτοκτονώντας δεν κερδίζει τίποτα.

Για να μην μακρηγορώ, και δεν θα ήθελα με τίποτα να σας αποθαρρύνω από τον αρχικό σκοπό σας, μπορώ να σας υποδείξω ένα πολύ ωραίο μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας. Τους Πύργους της Καστίλης. Εκεί θα βρίσκεστε στο φυσικό περιβάλλον του ξενιστή σας και θα αντιληφθείτε τις δικές σας δυνάμεις.

Ειλικρινά θα ήθελα να βοηθούσα περισσότερο, αλλά η ανατροφή μου και η άμεμπτη Βικτωριανή ηθική μου με αποτρέπει από αυτές τις κινήσεις. Χωρίς αυτά τα πρότυπα δεν θα μπορούσε η Βρετανία να γίνει αυτοκρατορία, καταλαβαίνετε. Για ακόμα μια φορά, θα σας παρακινήσω να πάρουμε μαζί ένα τσάι, σίγουρα δεν θα το πετάξετε αυτή τη φορά στη θάλασσα, έτσι δεν είναι; Στα βουτήματα έχω ένα εκλεκτό έδεσμα, που κάποιοι γνωστοί συγγενείς μου το απολάμβαναν όσο βρίσκονταν στις Ινδίες.
Παρακαλώ, πάρτε ένα βουτηματάκι από αυτά.
Θα το βρείτε εξαίσιο.
Μα δοκιμάστε… παρακαλώ, δοκιμάστε…
Γιατί δεν συμφωνείτε.
Δεν σας αρέσει;
Μα είναι εκλεκτότατο!
Είναι βουτύρου με μαρμελάδα από κάμπιες. Είναι το μόνο που με κρατάει σε εγρήγορση, ειδικά αν σκεφτείτε την κατάστασή μου. Εγώ υποφέρω από ιλίγγους. Ειδικά όταν βρίσκομαι μπροστά σε ενδιαφέρουσες κυρίες, η κατάστασή μου επιδεινώνεται.

Θα μπορούσα να προσθέσω, χωρίς να επαίρομαι, ότι ένα από τα θετικά του χαρακτήρα μου είναι η οξυδέρκειά μου και η σημασία προς την λεπτομέρεια. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μία καταθλιπτική γυναίκα να ντύνεται και να βάφεται τόσο στην εντέλεια. Αλλά όπως προείπα, το ασθενές φύλο είναι ιδιαίτερα αδύναμο σε κάθε μορφή αρνητικής ενέργειας. Άρα σίγουρα θα μπορούσε να συνυπάρξει ο ο ναρκισσισμός με την κατάθλιψη, ή αν το θέλετε εσείς το στοίχειωμα. Να ξέρετε, ότι παρά την ροπή σας προς εξαπάτηση μου είσαστε ιδιαίτερα συμπαθής. Τόσο που αν ήμουν ανύπαντρος ή μορμόνος θα σας νυμφευόμουν!

Πάντα με έλκυαν οι ασθενείς γυναίκες. Την σύζυγό μου της έκανα πρόταση γάμου όταν δεν μπορούσε να κρατήσει το στομάχι της από τη ναυτία. Έκτοτε οι σχέσεις μας είναι ειρηνικά σταθερές. Γνωρίζει για τους ιλίγγους μου και έτσι δεν υψώνει ποτέ της φωνή, ή ανάστημα. Επειδή πραγματικά μου είσαστε ιδιαίτερα συμπαθής, θα σας πρότεινα το επόμενο. Να ντυθείτε με τα ρούχα της θανούσας και να δοκιμάσετε να πηδήξετε από το καμπαναριό του παρακάτω μοναστηριού. Πιστέψτε με, το βάρος των ρούχων και το κρινολίνο δεν θα σας αφήσει να πεθάνετε, αφού θα σχηματίσει ομπρέλα. Έτσι θα φύγει το στοίχειωμα όπως μου το παρουσιάζετε, εσείς θα ζήσετε και η κακιά θανούσα, θα κυριεύσει το επόμενο σώμα.
Θα ήθελα να ήμουν από μια πλευρά και να σας έβλεπα, καθώς η κρυφή μου επιθυμία βρίσκεται στο να με κυριέψει μια θηλυκή ψυχή. Έτσι θα μπορούσα επιτέλους να βρω μια θεραπεία για τους ιλίγγους μου και εννοείται να της μάθω πειθαρχία. Οι Ισπανοί πάντα μου ήταν αντιπαθείς. Από τον καιρό των Τυδώρ για την ακρίβεια. Βουτηματάκι;

Συγγραφέας: Μαριάννα Παπαδοπούλου - Φοιτήτρια Tabula Rasa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου