Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

"Μια αναλυτική ματιά στο γραφικό χαρακτήρα της Μέριλ Στριπ" της Αναστασίας Καμπάνου Καββαδία



Η Μέριλ Στριπ (22/6/1949- ) μεγαλώνει μαζί με τα δύο αδέλφια της στο Νιου Τζέρσεϊ σπουδάζει δραματική τέχνη στο κολέγιο Βάσαρ, Ντάρτμουθ, Γέηλ και το 1971 συμμετέχει στις πρώτες τις θεατρικές παραστάσεις. Το 1976 στο κάστινγκ για την ταινία Κινγκ Κονγκ ο παραγωγός Ντίνο ντε Λαουρέντις λέει «Είναι άσχημη. Γιατί μου έφερες αυτό το πράγμα;». 

Το γραπτό της μαρτυρά οργάνωση, φιλοδοξία, αισθησιασμό και δραστηριότητα. Το "y" δείχνει ανάγκη υλοποίησης, αποφασιστικότητα που μπορεί να φτάνει στον αυταρχισμό. Τα περιθώρια φανερώνουν καλή σχέση με την εξουσία και τα υλικά αγαθά και τα γράμματα μικραίνουν προς το τέλος του γραπτού: ευαισθησία, διακυμάνσεις στην αυτοπεποίθηση. Το 1976 συνδέεται με τον ηθοποιό Τζον Καζάλ που αργότερα συμμετέχει στα γυρίσματα του Ελαφοκυνηγού. Εκείνο το διάστημα γίνεται η διάγνωση για καρκίνο στα οστά. Η Στριπ του συμπαραστέκεται και παίζει στην ταινία με ένα μικρό ρόλο απ' όπου θα αποσπάσει την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ (β' ρόλου). Στο γραπτό του 2013 παρατηρούμε πρωτότυπες ενώσεις και σύμβολα "Th": Λέων και πλανήτης Ήλιος που δείχνουν εξωστρέφεια, ηγεσία ταυτόχρονα με σημάδια πισωγυρίσματος στο "p", "t". Ελαφριές αντιθέσεις βλέπουμε και στην πίεση του γραψίματος που φανερώνει νεύρα, επιβολή αλλά και φαντασία, χαρακτηριστικά που την ωθούν στην σεναριακή συμμετοχή στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» που της χαρίζει και το πρώτο Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Η υπογραφή είναι ελαφρά μεγαλύτερη από το υπόλοιπο κείμενο, σημάδι ότι εκτιμά τον εαυτό της και τον επεκτείνει δεξιά και αριστερά με μία δόση ματαιοδοξίας. Η κατεύθυνση των γραμμάτων μαρτυρά σταθερότητα και αυτοέλεγχο σε ένα γραπτό όπου το συναίσθημα είναι διάχυτο. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στη μοναδική αυτοσυγκέντρωση στην κρίσιμη σκηνή στην «Εκλογή της Σόφη» που γυρίστηκε με μία λήψη και της χάρισε το πρώτο της Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου. Στο ίδιο γραπτό ενώνει κομψά τα γράμματα με καμπύλες, σημάδι ευφυΐας και κοινωνικότητας αν και διακρίνεται μία ελαφριά σύγχυση, μπερδεύονται κάποια γράμματα στις γραμμές όπως το "f" του "of" (σύμβολο του Αιγόκερου). 1η ικανότητα η αίσθηση με το συναίσθημα και την σκέψη κοντά σε ένα γραπτό με ποικιλία και έμφαση στην έννοια ύλη(έχει  αρκετά στοιχεία Γης) που την εξωτερικεύει με δράση. Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή της με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους ρόλους σε δεκάδες βραβεύμενες ταινίες και εμπορικές επιτυχίες όπως το «Mama mia» και «Ο διάολος φορούσε Prada».

Συγγραφέας: Αναστασία Καμπάνου Καββαδία - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου