Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

"Μια γραφολογική ανάλυση στον κόμη Δράκουλα" της Αναστασίας Καββαδία Καμπάνου



Ο σερ Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι (27/5/1922-2015) υπήρξε κορυφαίος ηθοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας. Ο πατέρας του ήταν βρετανός στρατιωτικός και η μητέρα του προερχόταν από αριστοκρατική ιταλική οικογένεια που λέγεται ότι σχετιζόταν με τον Καρλομάγνο. Ο πανύψηλος Κρίστοφερ μεγαλώνει στο δυτικό Λονδίνο, σπουδάζει φιλολογία στο κολέγιο του Ουέλινγκτον όπου μαθαίνει αρχαία ελληνικά, λατινικά και αργότερα ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά και λίγα ρωσικά και κινέζικα.

Η καλλιέργεια καθρεφτίζεται στα υψηλού επιπέδου γραπτά του: σημάδια  πρωτοτυπίας, φαντασίας και δραστηριότητας στην γραφή μαρτυρούν τα χαρακτηριστικά του. Οι ολόισιες γραμμές δείχνουν αυτοκυριαρχία, συνεχή προσπάθεια και τα γράμματα που πάνε προς τα πάνω και δεξιά δυναμισμό, ευφυία και πνεύμα προς το μέλλον. Κάποια γράμματα (t,f) πάνε  αρκετά ψηλά όπως και το y κατεβαίνει αρκετά χαμηλά φανερώνοντας ανικανοποίητο χαρακτήρα που ψάχνει συνέχεια για νέα ενδιαφέροντα. Στον Λι αυτό το στοιχείο εκφράζεται με τις αμέτρητες ερμηνείες όπως με τη συμμετοχή σε 7 ταινίες ως κόμης Δράκουλας τις δεκαετίες 1960-1970, ως Σέρλοκ Χολμς, ως Μοχάμεντ Αλί Τζίνα τον ιδρυτή του Πακιστάν. 
Για πολλά χρόνια θεωρείται από τους καλύτερους ερασιτέχνες παίχτες του γκολφ στη Βρετανία και τραγουδά σε όπερες και χέβυ μέταλ συγκροτήματα! Στην γραφή του διακρίνουμε αυτοπεποίθηση, πείσμα, ικανότητα να διεισδύει στην ουσία των πραγμάτων, ανάγκη υλοποίησης και επιβεβαίωσης. Η σκέψη είναι η 1η του ικανότητα(με τη λογική αντιλαμβάνεται τον κόσμο) και 2η η διαίσθηση χωρίς να υπολείπεται η αίσθηση και το συναίσθημα που εκφράζεται με τις ανοιχτές καμπύλες στο τελείωμα πολλών λέξεων, σημάδι ότι ενώνεται ομαλά με τους γύρω του. Τα κάθετα γράμματα επιβεβαιώνουν πως το μυαλό κυβερνά την  καρδιά και η ισορροπία της μορφής με την κίνηση τον κάνει χρήσιμη μορφή στην κοινωνία χαρίζοντας μας ένα πρότυπο ερμηνείας και πλαστικότητας στην τέχνη του με μια δεύτερη καριέρα τις τελευταίες δεκαετίες και συμμετοχή στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών, το Star war, αγνώριστο ήρωα στις ατμοσφαιρικές ταινίες του Τιμ Μπάρτον. Οι ικανότητες του φανερώνονται με ισχυρή θέληση και ικανότητα εκτέλεσης και αιματώδες πιο συναισθηματικό ταπεραμέντο που δηλώνει τάσεις φυγής, έξαψη και φαντασία που βρίσκει την ιδανική της έκφραση στον χαρισματικό Κρίστοφερ Λι.

Συγγραφέας: Αναστασία Καββαδία Καμπάνου - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου