Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

"Το διαμάντι του ωκεανού" της Ελευθερίας Παγιάτη



04 Απριλίου 2017, 18:20 τοπική ώρα, Χονγκ Κονγκ

«Το σπουργίτι πετάει»
Ο άντρας στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έπιασε από το μπράτσο τη γυναίκα που τον συνόδευε και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο του μεγαλύτερου οίκου δημοπρασιών στον κόσμο.


Έκλεισε την πόρτα του αυτοκινήτου όσο πιο αθόρυβα μπορούσε, με το κομμάτι ταινίας που κρατούσε κόλλησε το κλειδί κάτω από το πορτ παγκάζ. Ήταν γυμνή, είχε μια ώρα για να παραμείνει αόρατη, έπρεπε να προλάβει. Οι άνθρωποι για τους οποίους δούλευε πλήρωσαν πολύ ακριβά τη φόρμουλα που της χορηγήθηκε.  Δεν θα μπορούσαν να δεχτούν καμία αποτυχία. Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες. Ταξίδεψε τόσο μακριά για να εκτελέσει την αποστολή. Να κλέψει το πιο σπάνιο φυσικό διαμάντι στον κόσμο.

Απέναντι της βρισκόταν το κτίριο του οίκου sothebys όπου γινόταν η δημοπρασία. Πέρασε το δρόμο. Μπροστά στην είσοδο βρισκόταν ένα ζευγάρι, ο άντρας έψαχνε κάτι στην τσάντα του, τον άγγιξε στον ώμο, ο άντρας έβγαλε την κάρτα του και την έδειξε στον πορτιέρη που αμέσως τους άνοιξε για να περάσουν. Εκείνη κινήθηκε πίσω τους. Ήταν μέσα.

Ήρεμη και συγκεντρωμένη κατευθύνθηκε προς την αίθουσα που γινόταν η δημοπρασία. Είδε τον άντρα που μετέφερε το διαμάντι για την παρουσίαση να μπαίνει στην αίθουσα. Πλησίασε στο βάθρο. Ο γκαλερίστας πήρε στα χέρια του την βελούδινη θήκη, έβγαλε το προστατευτικό ύφασμα, και έδειξε το λαμπρότερο διαμάντι του κόσμου στους εκλεκτούς παραβρισκόμενους. Πλησίασε κι άλλο και περίμενε. Κρατούσε την ανάσα της, το χέρι της ήταν δίπλα στην βελούδινη θήκη. Ο γκαλερίστας ακούμπησε το θήκη στο βάθρο, τη στιγμή που έριχνε από πάνω το ύφασμα που το προστατεύει εκείνη το άρπαξε. Έσκυψε κάτω αμέσως και σχεδόν σύρθηκε αθόρυβα προς το μέρος του άντρα που την περίμενε στο πίσω μέρος της αίθουσας. Άφησε μέσα στην τσέπη της καπαρντίνας του το διαμάντι. 

Μπήκε στο αυτοκίνητο, η αποστολή της είχε τελειώσει.  Ντύθηκε, έδωσε αναφορά στον ανώτερο της και περίμενε να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη ξανά. Η καρδιά της κόντευε να σπάσει.

Συγγραφεας: Ελευθερία Παγιάτη - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου