Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ο σπουδαστής μας Τριαντάφυλλος Λαζαρίδης, στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων»

Ο σπουδαστής της σχολής μας Τριαντάφυλλος Λαζαρίδης συμμετέχει στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η αυλή των θαυμάτων» που πραγματοποιείται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μάνδρας «Τα κούντουρα» που θα παρουσιαστεί στο παλαιό ελαιουργείο Ελευσίνας την Τετάρτη 28 Μαΐου 2018.


Υπόθεση:
Σε μια αυλή του ‘50 στον Βύρωνα συνυπάρχουν οι ψυχές και οι ιστορίες των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και καθρεφτίζουν την λαϊκή κοινωνία της εποχής εκείνης. Με διαφορετικές καταβολές αλλά συνδετικό στοιχείο την αγωνία για επιβίωση και καλύτερη ζωή, τα πρόσωπα εκφράζουν και ζουν τις χαρές και τις λύπες τους, τα όνειρα και τις απογοητεύσεις τους. Το έργο βασίζεται στην έλλειψη σιγουριάς και σταθερότητας, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όπως τότε έτσι και σήμερα, στην Ελλάδα της «κρίσης», η υποχρεωτική συμβίωση γεννά όλες τις προβληματικές μορφές μιας μικροκοινωνίας, όπου ο καθένας μοιράζεται, θέλοντας και μη, τον προσωπικό του χώρο και κόσμο. Την ίδια στιγμή όμως διατηρεί ζωντανή την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που χαρακτηρίζουν την Ελληνική ψυχή. Σε αυτόν το τόπο που «δε ξέρεις ποτέ τι είσαι και πως θα ξημερωθείς, που δε στεριώνεις ποτέ και πουθενά... που όλα πάνε όπως τους έρθει», οι ήρωες μας θα πρέπει να τραβήξουν μπρος και  να χτίσουν στα χαλάσματα του χθες το δικό τους «καλύτερο» αύριο... Στο σημαντικότερο αυτό έργο της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κατορθώνει να διεισδύσει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Με το συγγραφικό του ένστικτο καταγράφει μοναδικά τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πατρίδας και τις πτυχές του ελληνικού χαρακτήρα.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Αθανασία Ρόκκα, Ιωάννης Σιμεωνίδης, Ζωή Δρακοπούλου, Λίνα Πετροπούλου, Ντίνα Σαμπάνη, Γωγώ  Διακάκη, Κατερίνα Πανολιάσκου, Τριαντάφυλλος Λαζαρίδης, Γρηγόρης Ζαφειράκης, Λίτσα Τσουκαλά, Αντώνης Βεντούρης, Χρήστος Μεϊντάνης, Κώστας Ρεντούμης, Γιάννης Βανδώρος

Σκηνοθεσία: Έλενα Πέππα

Από τη θεατρική ομάδα σπιρτόκουτο.
Παράσταση: Τετάρτη 28 Μαΐου 2018
Ώρα έναρξης:  21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τoν Τριαντάφυλλο Λαζαρίδη και του εύχεται: «Πάντα επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου