Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

"Τι άρωμα έχει η ζωή σου;" της Νεφέλης Μπαντελά


Τα αρώματα της ζωής μου εναλλάσσονται όπως οι εποχές του χρόνου. Στα ταξίδια μου τις χειμωνιάτικες ημέρες, κυριαρχεί το άρωμα της πουτίγκας, των χριστουγεννιάτικων μπισκότων, της κανέλας και του ζεστού κρασιού σε κάθε γωνιά των χριστουγεννιάτικων αγορών της Βιέννης και του Μονάχου. Η άνοιξη πάντα έχει το άρωμα των ανθισμένων δέντρων και των λουλουδιών στην ηλιόλουστη Αθήνα. Τα καλοκαίρια έχουν το άρωμα και τη γεύση των νησιών του Αιγαίου· θάλασσα, αλμύρα, σαντορινιά κρασιά και φρεσκοκομμένο γρασίδι στην αυλή του πατρικού μου σπιτιού. Το φθινόπωρο είναι ποτισμένο από το άρωμα της βροχής, των πεσμένων φύλλων στους δρόμους της πόλης και του τσαγιού τα ήσυχα φθινοπωρινά απογεύματα.

Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια είναι ανέμελα και έχουν το άρωμα της σοκολάτας,  της καραμέλας και των γλυκών του κουταλιού της γιαγιάς σε συνδυασμό με την ενοχλητική μυρωδιά του ιωδίου που παρέμβαινε κάθε φορά που έπεφτα με το ποδήλατο και έκλαιγα υστερικά. 
Το άρωμα του χαρτιού και του μολυβιού έχει πάντα θέση στις αναμνήσεις μου καθώς το διάβασμα και τα βιβλία παίζουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Τα φοιτητικά μου χρόνια έχουν το άρωμα του πράσινου της αγγλικής εξοχής, της βρεγμένης γης, της υγρασίας της ατμόσφαιρας της πανεπιστημιούπολης καθώς και της έντονης μυρωδιάς της μπύρας και του ξύλου στις παμπ.  Την εποχή εκείνη κυριαρχούν και οι έντονες νότες ενός μόνο δυνατού ανδρικού αρώματος με βάση το γκρέιπφρουτ, το κεχριμπάρι, τη μέντα και το κόκκινο μανταρίνι.
Με το πέρασμα του χρόνου κάποια αρώματα έχουν αλλάξει και άλλα έχουν γίνει σταθερές αξίες στη ζωή μου. Η καθημερινότητά μου πια χαρακτηρίζεται από το άρωμα της «υπογραφής» μου με βάση το τριαντάφυλλο και την παιώνια, τη μυρωδιά του καφέ, της σοκολάτας, των αιθέριων ελαίων των αρωματικών του γραφείου μου, του χαρτιού, της πόλης που δεν ησυχάζει ποτέ, του καυσαερίου, του κλειστού χώρου του μετρό, της μυρωδιάς του καπνού και του τζιν τόνικ.

Συγγραφέας: Νεφέλη Μπαντελά - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου