Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Η σπουδάστρια της σχολής μας Σταυρούλα Τσούτσα, σκηνοθετεί την παράσταση «Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα»


Η σπουδάστρια της σχολής μας Σταυρούλα Τσούτσα που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και παρακολουθεί μαθήματα σκηνοθεσίας θεάτρου εξ αποστάσεως, σκηνοθέτησε την παράσταση «Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα» του Ευριπίδη που θα παρουσιαστεί στο πολιτιστικό κέντρο Π. Πατρίδης. Η παράσταση παρουσιάστηκε από τους μαθητές της 7ης τάξης του Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.


Υπόθεση:
Ο Αγαμέμνονας, ο βασιλιάς των Μυκηνών και αρχηγός της Τρωικής Εκστρατείας, βρίσκεται μπροστά σε ένα τραγικό δίλημμα. Η θεά Άρτεμη έχει θυμώσει μαζί του και εμποδίζει να φυσήξει πρίμο αγέρι για να φύγουν τα καράβια των Αχαιών που μένουν δεμένα στο λιμάνι της Αυλίδας. Ο μόνος τρόπος να επιτρέψει η θεά να γίνει η εκστρατεία είναι να θυσιάσει ο Αγαμέμνονας τη μικρή του κόρη, την Ιφιγένεια. Τι απόφαση θα πάρει ο μεγάλος βασιλιάς; Θα προτιμήσει την οικογενειακή του ευτυχία ή το καλό της Ελλάδας; Η συνέχεια φυσικά στη θεατρική σκηνή…

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Τσούτσα

Ηθοποιοί: Απέσσος Ιωάννης, Βλάχου Κωνσταντίνα, Γιαννόπουλος Δημήτριος, Δελέγκου Κλειώ, Ελευθερίου Σάββας, Κετσετζίδου Αθηνά, Κοντούδης Μιχάλης, Κουρκουμέλη Γεωργία, Κωνσταντίνη Δάφνη, Κωνσταντίνου Χριστόδουλος, Κώστα Ευαγγελία, Κωσταρίδου Δήμητρα, Μπαρούς Δημήτριος, Μπουζάλας Αλέξανδρος, Πανόπουλος Γεώργιος, Πετρονικολού Καλλιόπη, Σιδεράκης Σταμάτιος,Τσάκωνα Αναστασία,Τσαμπλάκου Σταματία, Τσόπελα Αναστασία, Φούκη Ιωάννα και Χατζηπαυλή Χριστιάνα.

Παραστάσεις στο πολιτιστικό κέντρο Π. Πατρίδης, Νέα Υόρκη.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Σταυρούλα Τσούτσα, και της εύχεται: «Κάθε επιτυχία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου