Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

"Οι άγριοι έρχονταν από παντού" της Έυας Κουλιαρίδου


Οι άγριοι έρχονταν από παντού, ανέβαιναν κατά χιλιάδες τα τείχη από το Εράκι. Ουρλιαχτά και κραυγές ακούγονταν από παντού. Ο Τέλλος προσπαθούσε να μαζέψει τους στρατιώτες αλλά είχαν ήδη μπει μέσα στο χωριό. Ατσάλι με ατσάλι πλέον και σφυρί με σφυρί. Αίμα παντού. "Χάνουμε, αυτό είναι το τέλος", είχε  σκεφτεί  ο Ερρίκος. Τότε ακούστηκε ο πολιορκητικός κριός να σφυροκοπάει την πύλη. Οπισθοχώρηση φώναζε ο Τέλλος. Όλοι η φρουρά συγκεντρώθηκε λίγο πριν την είσοδο του χωριού, έτοιμοι για την τελική αναμέτρηση. Δεν υπήρχε καμία διέξοδος. Το χωριό θα παραδινόταν στα χέρια των άγριων. Τελευταίο χτύπημα και η πύλη είχε γίνει κομμάτια.
Τότε ο  Ερρίκος πάνω στο άλογο είδε την ορδή λίγο πίσω από την ομάδα κατάληψης, ούρλιαζαν όπως ούρλιαζε ο άνεμος, είδε ψηλά ερχόταν βροχή. Κατέβηκε από το άλογο, κοίταξε στιγμιαία γύρω του, άντρες έπεφταν από τα τείχη, άντρες γύρω του σφαγιάζονταν. Τότε είχε νιώσει την δύναμη, "Δεν θα χαθεί αυτό ο τόπος, δεν θα κλάψουν οι μάνες" φώναξε.

"Χωριστείτε" είχε δώσει εντολή για να του ανοίξουν τη φάλαγγα στην μέση και να μείνει αυτός μπροστά στους εχθρούς.
"Άρχοντα μου τι κάνετε;"  Ανταποκρίθηκε ο Τέλλος. "Τρέξτε κρυφτείτε, οι δυνάμεις σας είναι αποδυναμωμένες"
"Ποτέ. Φύγε, δώσε διαταγή τους  άντρες σου."
Ο Τέλλος τον κοίταξε στεναχωρημένος αλλά πριν προλάβει να αντιδράσει, ούρλιαξε ο Ερρίκος, "Τώρα…. ".
Έτσι χωρίστηκε η φάλαγγα στα δύο και ο Ερρίκος  είχε πάρει δύναμη. Έμεινε ακίνητός ενώ η ορδή έρχονταν καταπάνω τους και όλοι είχαν παγώσει, σίγουρα είχαν σκεφτεί ότι ήταν τρελός και όλοι σε λίγο θα είχαν πνιγεί στο αίμα.
Είχε τραβήξει δύναμη από τις αστραπές, λύγισε τα πόδια του και ακούμπησε το έδαφος με το ένα του το χέρι. Η ορδή ήταν μόνο λίγα μέτρα μακριά, όλοι με σπαθιά και τσεκούρια στα χέρια έτοιμοι και τα άλογα πιο ανήσυχα από ποτέ, με το ζόρι κρατούσαν τα γκέμια. Τότε έγινε, η γη σείστηκε και όλοι οπισθοχώρησαν. Η ορδή σταμάτησε και τα άλογα αλάφιασαν και πολύ καβαλάρηδες έπεσαν. Το έδαφος είχε ανοίξει στα δύο και με το άλλο χέρι ήταν σαν οδηγούσε τον κεραυνό κατά πάνω τους. Οι άγριοι ο ένας μετά τον άλλον κεραυνοβολήθηκαν. 

Συγγραφέας: Εύα Κουλιαρίδου - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου