Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Τα φτερά του κόκκορα», η παρουσίαση για το νέο βιβλίο της σπουδάστριας της Tabula Rasa, Γεωργίας Τσουκαλοχωρίτη

Η σπουδάστρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Γεωργία Τσουκαλοχωρίτη, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της, με τίτλο: «Τα φτερά του κόκκορα», από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια».

Υπόθεση:
Δώδεκα διηγήματα για τη θέση της γυναίκας και τους διάφορους ρόλους της, την έννοια της ταυτότητας, το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση, τη μοναξιά στην τρίτη ηλικία, τον φυλετικό ρατσισμό, τη σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν. Όλα τα παραπάνω είναι τοποθετημένα σ’ έναν κοινό άξονα, αυτόν της ελληνικής επαρχίας του σήμερα και του χθες. Μιας επαρχίας που αλλάζει μέσα στα χρόνια, αφομοιώνει αστικά στοιχεία, όμως πάντα διατηρεί τις παραδόσεις, τις δοξασίες και την ταυτότητά της ζωντανή. Η γλώσσα είναι άμεση και απλή, με έντονα στοιχεία προφορικότητας, και ενίοτε εμπλουτίζεται με το μυτιληνιό ιδίωμα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων εκδόσεων Αλεξάνδρεια, Κωλέττη 31 στην Αθήνα.

Στην παρουσίαση θα μιλήσει εκ των άλλων και η καθηγήτρια του εργαστηρίου Tabula Rasa, Αντιγόνη Πόμμερ.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Γεωργία Τσουκαλοχωρίτη και της εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου