Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

"Δύο μοχθηρά αδέρφια" της Μαίρης Κάντα

Μία φορά και ένα καιρό, ζούσε μία οικογένεια με δύο μικρά παιδιά την Άλις και τον Φιν. Ζούσαν φτωχικά σε ένα μικρό σπίτι. Ο πατέρας, ήταν ξυλουργός και η μητέρα φρόντιζε τα παιδιά στο σπίτι.
Η Άλις και ο Φιν πήγαιναν στο σχολείο, μα συνέχεια έκαναν αταξίες και στεναχωρούσαν τους γονείς τους. Χαιρόντουσαν όταν έκαναν κακό στους άλλους. Τοποθετούσαν  κοντά στην έδρα, σαπούνι για να γλιστρήσει και να πέσει ο δάσκαλος τους. Έπαιρναν το φαγητό των μικρότερων μαθητών και το πετούσαν στο πάτωμα. Ακόμα, ο Φιν έφτιαχνε σφεντόνες και μαζί με την αδερφή του, σημάδευαν πουλιά και τα σκότωναν.

Οι γονείς τους, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί έκαναν τόσο άσχημες πράξεις. Δεν άντεχαν άλλο την κακία τους. Έτσι, ο πατέρας, μία μέρα πρότεινε την λύση: Θα πήγαιναν τα παιδιά στο δάσος και θα τα άφηναν εκεί. Στην αρχή, η μητέρα διαφωνούσε γιατί δεν μπορούσε να αποχωριστεί τα παιδιά της. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η μητέρα άλλαξε γνώμη, όταν είδε την κόρη της Άλις, να πετάει πέτρες στην γάτα της γειτόνισσας και να την κλωτσάει πολύ δυνατά.

Έτσι, οι δύο γονείς με τα παιδιά τους, πήγαν τις επόμενες μέρες στο δάσος. Όταν έφτασαν βαθιά στο δάσος, οι γονείς άφησαν τα παιδιά και  υποσχέθηκαν πως σύντομα θα πήγαιναν να τα πάρουν. Τα αδέρφια, αρχικά δεν υποψιάστηκαν κάτι. Αρκετές φορές στο παρελθόν, είχαν πάει στο δάσος με τους γονείς τους. Μα αυτή την φορά, οι ώρες περνούσαν και οι γονείς τους δεν είχαν εμφανιστεί.


Νύχτωσε και τότε κατάλαβαν τα δύο παιδιά πως οι γονείς τους δεν θα επέστρεφαν ξανά. «Δεν θα ξαναέρθουν» είπε ο Φιν. «Δεν πειράζει» του απάντησε η Άλις που ήταν λίγο μεγαλύτερη του. «Θα το μετανιώσουν άσχημα αυτό» συνέχισε. «Τι εννοείς;» την ρώτησε ο Φιν. «Μέσα στο δάσος ζει μία μάγισσα. Θα την επισκεφτούμε και θα της ζητήσουμε….» «Να σκοτώσει τους γονείς μας…» διέκοψε ο Φιν την αδερφή του και γέλασε δυνατά με το σχέδιο τους.

Όταν ξημέρωσε, τα δύο παιδιά ξεκίνησαν για να βρουν το σπίτι της μάγισσας.  Περπατούσαν για ώρες, μέσα στο δάσος, όταν είδαν μπροστά τους ένα σπίτι. Πλησίασαν περισσότερο και τότε παρατήρησαν πως  όλο το σπίτι ήταν φτιαγμένο από μπισκότα και χρωματιστές καραμέλες. Τα παράθυρα και η πόρτα ήταν φτιαγμένα από σοκολάτα. Πριν προλάβουν να πουν κάτι, η πόρτα του σπιτιού, άνοιξε και βγήκε έξω μία μελαχρινή, ψηλή γυναίκα, με πράσινα μάτια. Χαμογέλασε μόλις είδε τα παιδιά.

Τα παιδιά  ρώτησαν την γυναίκα που θα μπορούσαν να βρουν την κακιά μάγισσα. Η γυναίκα γέλασε δυνατά και τους προσκάλεσε στο σπίτι. «Ήρθατε μέχρι εδώ να δείτε την κακιά μάγισσα;» τους ρώτησε και τα αδέρφια έγνεψαν καταφατικά. «Εγώ είμαι μάγισσα. Αλλά δεν είμαι κακιά» απάντησε τότε εκείνη. «Δεν είσαι;» είπε απογοητευμένος ο Φιν. «Με λένε Σαμάνθα» είπε η μάγισσα. Τα δύο αδέρφια εξήγησαν στην Σαμάνθα τι είχε συμβεί τις προηγούμενες ώρες. Επίσης, της είπαν πως σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους γονείς τους. «Πρέπει να πληρώσουν για όσα έκαναν. Γι αυτό θέλουμε ένα μαγικό φίλτρο που θα προκαλέσει τον θάνατό τους» είπε η Άλις. Η Σαμάνθα όμως, δεν συμφώνησε. «Δεν χρησιμοποιώ ποτέ την μαγεία για κακό σκοπό» είπε και τα δύο αδέρφια θύμωσαν.

«Δεν είναι όλες οι μάγισσες κακές.» είπε η Σαμάνθα. «Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει να φτιάχνω φίλτρα στη μεγάλη κατσαρόλα για να βοηθάω τους ανθρώπους και τα ζώα του δάσους» συνέχισε να λέει η καλή μάγισσα. «Θα φτιάξεις τότε ένα φίλτρο για να δούμε πώς χρησιμοποιείς την κατσαρόλα;» ρώτησε ο Φιν. Η Σαμάνθα δέχτηκε και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την μαγική κατσαρόλα. Θα έφτιαχνε ένα φίλτρο εντοπισμού των γονιών των παιδιών.
 

Έβαλε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα και άρχισε να τα ανακατεύει πάνω από την φωτιά. Όταν τελείωσε το φίλτρο εντοπισμού, οι τρεις τους, είδαν τους γονείς των παιδιών, να βρίσκονται στο σπίτι. «Είναι ευτυχισμένοι» είπε η Άλις. «Βλέπεις; Μας ξέχασαν κιόλας. Για αυτό θέλουμε εκδίκηση» είπε ο Φιν.

«Η εκδίκηση είναι κακό πράγμα και εσείς δεν είσαστε κακά παιδιά. Το βλέπω στα μάτια σας. Έχουν καλοσύνη μέσα τους» απάντησε η Σαμάνθα και συνέχισε: «Και εσείς μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένοι. Θα μπορούσατε να μείνετε για πάντα εδώ, αν θέλετε και θα περνάμε όμορφα».

«Ξέρεις γιατί  φτιάχνεις μόνο καλά φίλτρα; Γιατί δεν μπορείς να φτιάξεις ένα κακό φίλτρο. Δεν είσαι πραγματική μάγισσα» είπε η Άλις, προσπαθώντας να ξεγελάσει την μάγισσα. Η Σαμάνθα τότε, είπε στα παιδιά πως θα έγραφε το ξόρκι του θανάτου, γα να αποδείξει πως ήταν ικανή μάγισσα. Τα δύο αδέρφια χάρηκαν. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να πουν κάποιες λέξεις.

Όταν η Σαμάνθα τέλειωσε το γράψιμο, η Άλις έδειξε ένα μεγάλο φούρνο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και την ρώτησε τι φτιάχνει εκεί μέσα. «Εκεί ψήνω ψωμί» απάντησε η Σαμάνθα και άναψε την φωτιά, για να δείξει στα παιδιά πώς δούλευε ο φούρνος. Μόλις η Σαμάνθα, άνοιξε την πόρτα του φούρνου, η Άλις την έσπρωξε με δύναμη μέσα στο φούρνο.


Τα δύο παιδιά πήραν τα δύο φίλτρα που έφτιαξε η Σαμάνθα και έφυγαν από το δάσος. Με την βοήθεια του φίλτρου εντοπισμού, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όταν είδαν τα παιδιά, οι γονείς τους, τα αγκάλιασαν σφιχτά. Τα παιδιά συγκινήθηκαν με την υποδοχή  των γονιών. Δεν ήταν πια σίγουρα, αν ήθελαν να κάνουν κακό στους γονείς τους. Διστακτικά άρχισαν να διαβάζουν το ξόρκι που είχε γράψει η Σαμάνθα.

Όταν διάβασαν και την τελευταία λέξη, ένα σύννεφο πολύχρονης σκόνης εμφανίστηκε μπροστά στα παιδιά. Κανένας δεν έπαθε κακό. Τα δύο αδέρφια ήταν χαρούμενα και αγκάλιασαν τους γονείς τους. Τους ζήτησαν συγγνώμη για τις κακές πράξεις που έκαναν στο παρελθόν.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε μπροστά τους η μάγισσα Σαμάνθα: «Σας ξεγέλασα.» είπε και γέλασε δυνατά: «Πιστέψατε πως με νικήσατε; Κάνατε λάθος. Το καλό πάντα νικάει στο τέλος και όχι το κακό. Δεν έγραψα ποτέ το ξόρκι του θανάτου, αλλά το ξόρκι της αγάπης, της καλοσύνης και της συγχώρεσης. Δεν θα είσαστε πια κακά παιδιά. Θα αγαπάτε τους γονείς σας και θα κάνετε μόνο καλές πράξεις. Kαι αν ποτέ, έρθετε στο δάσος, τότε ελάτε να επισκεφτείτε την καλή μάγισσα». Η Σαμάνθα έφυγε και τα παιδιά έζησαν ευτυχισμένα με την οικογένεια τους για πολλά χρόνια.

Συγγραφέας: Μάιρη Κάντα - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου