Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Η Βίκυ Θαλασσινού στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Με χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την ηθοποιό και συγγραφέα, Βίκυ Θαλασσινού, η οποία θα διδάξει το σεμινάριο «Από το παραμύθι στο παιδικό θέατρο» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2020.

Η Βίκυ Θαλασσινού σπούδασε παιδαγωγός και εμψυχώτρια στο Αθηναϊκό κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών. Είναι Αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ) και απόφοιτη της ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης Δ. Φωτιάδη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια υποκριτικής, κινηματογράφου και γραφής (μεταξύ άλλων, σωματικού θεάτρου με τον Σοτιγκύ Κουγιατέ).

Έχει βραβευτεί από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό έργο «Καλώς ήρθες Διόνυσε» το 1996 και από την ένωση σεναριογράφων Ελλάδας με 1ο βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία μεγάλου μήκους «Ράτσα Νεγκατίβα» σε συνεργασία με τη Μ. Μαλλούχου το 2015.

Το έργο της «Ηθοποιοί είστε και φαίνεστε» ανέβηκε το 2003 στο φεστιβάλ του άδειου χώρου στο Εθνικό θέατρο, ενώ το έργο «Τι απέγινε ο Ριχάρδος» ανέβηκε το 2012 στο φεστιβάλ divised theatre στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στο θέατρο Βρυσάκι.

Το 2010 ανέβηκε στο θέατρο Ορφέας το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των γευμάτων» και στο θέατρο Βαφείο το έργο της «Εξίσωση», στηριγμένο στον μύθο της Αντιγόνης.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία στις εκδόσεις Μίνωα: «Η καμηλοπάρδαλη που αγαπούσε  τα καπέλα» το 2006 (δύο εκδόσεις και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Μπολόνια) και « Η απαγωγή του Αϊ Βασίλη» το 2007.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου La Strada  από το 2009, όπου γράφει τα κείμενα και συν-σκηνοθετεί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Από το παραμύθι στο παιδικό θέατρο» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου