Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

«Ένα κιλό στρείδια κύριε Αντόν!» της σπουδάστριας της σχολής "Tabula Rasa", Ραφαέλας Μαρτίνεζ

Για 12η χρονιά, το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ για τη σύγχρονη
νεανική έκφραση και δημιουργία «Τα 12 Κουπέ», επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», με ελεύθερη είσοδο. Δεκαέξι νέες ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης, παρουσιάζουν στα βαγόνια και στο new open-air stage της Αποβάθρας καλλιτεχνικά projects σύντομης διάρκειας. Το πρωτότυπο και πολυμορφικό αυτό Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2011 από την Τατιάνα Λύγαρη για να προσφέρει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και μαζί με το sub-festival σύγχρονου χορού Compartments Dance Project του φθινοπώρου αποτελούν θεσμό της πόλης με περισσότερες από 250 performances έως σήμερα και 1300 νέους καλλιτέχνες.

Στο φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί το έργο της σπουδάστριας του Εργαστηρίου Tabula Rasa, Ραφαέλας Μαρτίνεζ, «Ένα κιλό στρείδια κύριε Αντόν!».

Πρόκειται, για performance εμπνευσμένη από τον κωμικό τραγικό θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, που γίνεται η αφορμή για  να ακουστεί η ιστορία της νεαρής επαναστάτριας Άννιας Ιβάνοβα. Μέσα σ’ ένα βαγόνι γεμάτο στρείδια στα βάθη της Ρωσίας έρχεται να «συνταξιδέψει» ο συγγραφέας με την άγνωστη Άννια που το έχει σκάσει από έναν καταναγκαστικό γάμο και μια καταπιεστική ζωή. Η Άννια ακροβατώντας στην ελαφρότητα του ονείρου και στη δραματικότητα της ζωής, προσπαθεί να μάθει την ταυτότητα του συνταξιδιώτη της και μέσω της γνωριμίας τους να μάθει καλύτερα τον εαυτό της.

Σύλληψη –  Συγγραφή: Ραφαέλα Μαρτίνεζ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λιαρόπουλος

Μουσική: Γιώργος Παπασπύρου

Βοηθός σκηνοθέτη Άνθια Μουστάκα-Κολυβά

Σκηνικά: Οδυσσέας Βλάχος, Ραφαέλα Μαρτίνεζ

Ερμηνεία (διπλή διανομή): Άννα Γιακουμάτου, Αναστασία Νάστια Ντεντιάεβα  Αφήγηση: Θανάσης Λυσανδρόπουλος

Κάθε μέρα (για δεκαπέντε ημέρες), από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ώρα έναρξης 20.10, διάρκεια 20 λεπτά

Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 18.30 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Ραφαέλα Μαρτίνεζ, και της εύχεται «Πάντα επιτυχίες!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου