Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Νέο σεμινάριο υποκριτικής παιδικού θεάτρου και κωμωδίας από τον Κωνσταντίνο Καραγάνη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική παιδικού θεάτρου και κωμωδίας» με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καραγάνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις τους κανόνες και τις τεχνικές του παιδικού θεάτρου και της κωμωδίας;

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Αν υπάρχει ένα κοινό, που δεν μπορείς να ξεγελάσεις, είναι το κοινό του παιδικού θεάτρου. Άλλωστε, «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Το παιδικό θέατρο πρέπει  να μπορεί να προβάλλει την αλήθεια με τέτοιο τρόπο ώστε να αφορά, και να κάνει το κοινό να σκεφτεί, και να κρατήσει ιδέες και σύμβολα για όλη την μετέπειτα θεατρική (και όχι μόνο) ζωή. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με εξαιρετική παράδοση στο παιδικό θέατρο, που δεν έχει φοβηθεί να «παίξει» με το είδος με τον καλύτερο τρόπο. Θα μάθουμε λοιπόν έναν διαφορετικό τρόπο θεατρικής προσέγγισης, που μας προκαλεί να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα μέσα, με υπερβολική αλήθεια και αληθινή υπερβολή.

Η Κωμωδία είναι, ίσως, το δυσκολότερο, είδος θεάτρου. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να μιλάει για πράγματα, καταστάσεις και χαρακτήρες, που το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα είδη. Η σύγχρονη ιστορία μας, σε ό,τι αφορά την κωμωδία, έχει να μας επιδείξει σημαντικούς δημιουργούς, με εξαιρετικά κείμενα γεμάτα ψυχή και ολοζώντανους χαρακτήρες.


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Παιδική θεατρική παράσταση
  • Υποκριτική και παιδικό θέατρο
  • Θέματα παιδικού θεάτρου
  • Η προσέγγιση του ηθοποιού, όταν καταπιάνεται με κωμικά κείμενα
  • Η αλήθεια πίσω από την ατάκα
  • Ο υπέρτατος σκοπός της κωμωδίας: το γέλιο.
  • Υποκριτική της Κωμωδίας σε σύγχρονα κείμενα, κυρίως Ελλήνων, δημιουργών
  • Κείμενα που η κωμωδία και το δράμα συνταιριάζονται

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Σάββατο 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Γνωρίστε τον καθηγητή του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=E9cfU-UmVNs

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου