Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

«Ζώντας με την αόρατη νόσο» το νέο βιβλίο της σπουδάστριας της σχολής "Tabula Rasa".

Το βιβλίο της σπουδάστριας του Εργαστηρίου Tabula Rasa, Τριανταφυλλιάς Πλιάκα, «Ζώντας με την αόρατη νόσο» εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Κύπρο για να ενταχθεί στην Μέση εκπαίδευση ως εγχειρίδιο σε μαθητές και καθηγητές.

Πρόκειται, για μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τον κόσμο της Ινομυαλγίας. Σε αυτό το διήγημα, ξετυλίγεται η ζωή της Μάγια, μιας ασθενούς με χρόνια Ινομυαλγία. Μέσα από τα μάτια της Μάγια, θα αποκαλυφθεί ο κόσμος της αόρατης νόσου και ο τρόπος που επηρεάζει την καθημερινή της ζωή. Σκοπός της ιστορίας είναι οι αναγνώστες να κατανοήσουν επαρκέστερα τα συμπτώματα της Ινομυαλγίας και να αντιληφθούν πώς είναι δυνατό να στηρίξουν αποτελεσματικά κάποιον που ζει με αυτήν.

Περίληψη: Η Μάγια αντιμετωπίζει τον πόνο καθημερινά, αλλά ταυτόχρονα καλείται να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αναδύονται στον χώρο εργασίας και στην κοινωνική της ζωή. Πώς αντιδρά σε αυτές τις προκλήσεις και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να μοιραστεί το πρόβλημά της με τον περίγυρο της; Θα καταφέρει να αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, απαλλαγμένη από τους φόβους και τις ανασφάλειές της; Θα νικήσουν τα όνειρα την αόρατη νόσο;

Το συγκεκριμένο πόνημα αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, βασισμένο σε αξιόπιστη βιβλιογραφική έρευνα που παρατίθεται στο τέλος του βιβλίου και εντός του κειμένου με τη μορφή βιβλιογραφικών αναφορών σύμφωνα με το στυλ APA. Μέσω της πρωταγωνίστριας του, μεταφέρει ένα μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης σε όσους παλεύουν με την Ινομυαλγία.

Σημείωμα της συγγραφέως: Θερμά ευχαριστώ την ομάδα μου EliteWriter RPCompany Ltd, Βένια Αδαμάκου, George Nicolaou, Salvatore Corsale, Έλεν Δημητρίου, Eirini Valari, Anna Toumba, το Βιβλιοπωλείο Ελλάς – Εκδοτικό οίκο Κ. Επιφανίου Yiota Epiphaniou, την ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ – CYPRUS WRITERS’ UNION και την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος που πιστεύουν στο έργο μου ως Επιστήμονα αλλά και Συγγραφέα – Δημιουργό.

 

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Τριανταφυλλιά Πλιάκα, και της εύχεται «Πάντα επιτυχίες!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου