Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Νέο τμήμα υποκριτικής με καταξιωμένους καθηγητές στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:00 ξεκινάει το νέο τμήμα υποκριτικής με καταξιωμένους καθηγητές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις την τέχνη της υποκριτικής;

 

Λίγα λόγια για το τμήμα:

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εντατικών σπουδών που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη της υποκριτικής αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο και τα χρήματα για να πάνε σε δραματική σχολή.

 

Καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στο χώρο της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής υποκριτικής, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εξελιχθούν μέσα από τη θεατρική παιδεία.

 

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα απο την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Να ενισχύσουμε την ηθική και καλλιτεχνική τους συνείδηση, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα άγχη και τα προβλήματά τους. Άλλωστε, είναι κοινώς αποδεκτό πως η υποκριτική είναι πηγή απόλαυσης και όχι άγχους.

 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο υποκριτικής: κλασικού θεάτρου από τον Κωνσταντίνο Καραγάνη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

 Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 14:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: κλασικό θέατρο» με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καραγάνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις τα μυστικά του κλασικού θεάτρου;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το κλασικό θέατρο χαρακτηρίζεται από το μέγεθος του λόγου και των αξιών, που προβάλλει πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση και φύση. Είναι το θέατρο που κατάφερε να κάνει το κοινό να επιστρέφει στις θεατρικές αίθουσες ξανά και ξανά. Ο ποιητής Ζμπίγκνιεφ Χέρμπερτ είπε: «Ό,τι επιβιώνει του χειρότερου βαρβαρισμού, και επιβιώνει επειδή οι γενιές των ανθρώπων δεν αντέχουν να το αποχωριστούν, οπότε δεν το εγκαταλείπουν με κανέναν τρόπο — αυτό είναι το κλασικό»

 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο υποκριτικής μέσω της μουσικής από το Γιώργο Σκαρλάτο στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική μέσω της
μουσικής» με καθηγητή τον Γιώργο Σκαρλάτο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ανακαλύψεις τις μελωδίες στα κείμενα;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στο σεμινάριο αυτό, δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις πάνω στη Μουσική ή στο Θέατρο.

 

Με αφετηρία κάποιες βασικές αρχές της Μουσικής θα ανακαλύψουμε ποια σχέση μπορεί να έχει ένα τραγούδι με έναν θεατρικό μονόλογο, μια ορχήστρα με έναν θίασο, ένας τζαζ αυτοσχεδιασμός μ’ έναν θεατρικό αυτοσχεδιασμό, μια συναυλία με μια θεατρική παράσταση.

 

Παρέα θα ανοίξουμε συζητήσεις πάνω στην πανάρχαια φύση των δύο Τεχνών. Θα ακούσουμε πολλή Μουσική. Θα τραγουδήσουμε αγαπημένα μας τραγούδια, θα χορέψουμε στους ρυθμούς μας, θα πούμε αγαπημένες μας ιστορίες και θα πειραματιστούμε στη μείξη της Μουσικής και του Θεάτρου σαν να ήταν μια χημική ένωση!

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες/@ θα εργαστούν όλοι μαζί σαν μια ομάδα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά πάνω στο δικό του τραγούδι και κείμενο, φτιάχνοντας έτσι μια μεγάλη ‘’συναυλία/αλχημεία ‘’ που θα αποτελείται από προσωπικές χημικές ενώσεις.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο ρητορικής και χειραγώγησης από το Χρήστο Καρασαββίδη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ρητορική και χειραγώγηση»
με καθηγητή τον Χρήστο Καρασαββίδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά και εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να επηρεάζεις τους συνομιλητές σου;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθεις τρόπους να χρησιμοποιείς τον λόγο, τη φωνή και τη στάση του σώματος προκειμένου να μπορείς να υποστηρίξεις τις απόψεις σου και να διαχειριστείς τους συνομιλητές σου.

Θα μάθεις να καλλιεργείς το λεξιλόγιό σου, να χρησιμοποιείς τους τρόπους πειθούς και να εκθέτεις στέρεα επιχειρήματα, να διατηρείς την ψυχραιμία σου πάνω στον διάλογο, να αξιοποιείς τη συναισθηματική επίκληση.

Επίσης θα ασκηθούμε πάνω στον λεκτικό αυτοσχεδιασμό, την ετοιμολογία, τους τρόπους ομιλίας, τη στάση και τη συμπεριφορά και τελικά θα οδηγηθείς στην καθοδήγηση.

 

Η υποκριτική τέχνη αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα σε επαγγελματίες που η εργασία τους απαιτεί κοινωνική συναναστροφή, απήχηση σε ακροατήριο, έκθεση σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και social media, καθώς και σε επιδίωξη πειθούς στον συνομιλητή, δημαγώγηση ή χειραγώγηση για δημόσια πρόσωπα ή μη.

 

Το σεμινάριο θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο σε παρουσιαστές, δικηγόρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, YouTubers, τραγουδιστές, influencers, επιχειρηματίες, καθηγητές κα.

 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο αρχαίου θεάτρου: μύθοι και σύμβολα από την Αναστασία Κουρή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Αρχαίο θέατρο: μύθοι και
σύμβολα» με καθηγήτρια την Αναστασία Κουρή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις τις τεχνικές των αρχαίων;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Το αρχαίο θέατρο, μέσα από τις σωζόμενες τραγωδίες και κωμωδίες, μας δίνει πολλές πληροφορίες για την ζωή στην Ελλάδα της εποχής.  Ωστόσο, ο τρόπος που έβλεπαν οι θεατές τα έργα, οι μύθοι και οι συμβολισμοί τους, συχνά μας διαφεύγουν.

 

Σε αυτό το σεμινάριο, θα γνωρίσεις τους θεούς, τους ήρωες και τους θνητούς του αρχαίου κόσμου. Οι πόλεμοι και οι συνέπειές τους, οι βασιλιάδες και η τραγική μοίρα τους, οι δούλοι, τα ζώα και τα πουλιά, θα σου πουν ιστορίες που ίσως θα σου θυμίσουν κάτι από την σύγχρονη ζωή, αλλά και από τα όνειρά σου.  Ταξίδεψε στους αρχαίους μύθους της Ελλάδας, με αφορμή τα σπουδαία έργα των ποιητών της.

 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο εικονογράφησης κόμικ από τη Μαρία Τζαμπούρα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Εικονογράφηση κόμικ» με
καθηγήτρια τη Μαρία Τζαμπούρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις τις τεχνικές των κόμικ;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Διαβάζεις κόμικ; Αγαπάς τις ιστορίες κόμικ και σου αρέσει να σχεδιάζεις κι εσύ τα δικά σου;

 

Αν τη πρώτη χρονιά γνωρίσαμε τον θαυμαστό κόσμο των κόμικ, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε παραπέρα και να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε σε εικόνα και λέξεις την ανάγκη σου να πεις τη δική σου ιστορία.

Αν έχεις κι εσύ την ίδια ανάγκη, αγάπη και πάθος να το προσπαθήσεις ή απλή περιέργεια και διάθεση να μάθεις πώς γίνεται κάτι τέτοιο, τότε, μαζί, θα μπούμε στον κόσμο της τέχνης και της τεχνικής της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου κόμικ. Βήμα βήμα θα μετατρέπουμε κείμενα και εικόνα σε ιστορία από μελάνι!

 

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα έχεις εξοικειωθεί με τα υλικά, τις τεχνικές και τον τρόπο για την παραγωγή ενός έργου.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

 

  • Εισαγωγή στον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες δημιουργοί φτιάχνουν τα κόμικ τους.
  • Θα μάθουμε να διατυπώνουμε την ιδέα/ιστορία μας ώστε να είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους άλλους. Στον εαυτό μας, στο αναγνωστικό κοινό, στον εκδότη.
  • Θα φτιάξουμε/δουλέψουμε πάνω στην ιδέα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κατανοητό στο κοινό ότι πρόκειται για μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος που όμως μπορεί και χωράει μέσα σε συγκεκριμένο αριθμό καρέ (εικόνων). Σε 16, έτσι, για αρχή!
  • Θα μεταγράψουμε τις ιδέες/ιστορίες μας σε σενάρια.
  • Θα δημιουργήσουμε κόμικ. Πολλά κόμικ. Στριπάκια, μονοσέλιδα, τετρασέλιδα, μικρής και μεγάλης φόρμας(αφήγησης).
  • Χρήση υλικών. Μελάνι και χρώμα.
  • Tα κόμικ είναι για όλους! Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ήδη μια εξοικείωση/εμπειρία με το είδος και το σχέδιο/σκίτσο γενικότερα.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr


Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=-6Uq54dXhzw


Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο γρίφων και σχεδιασμού escape room από το Χρήστο Καρασαββίδη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Γρίφοι και σχεδιασμός escape room» με καθηγητή τον Χρήστο Καρασαββίδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά και εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα να λύσεις το μεγάλο γρίφο;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε τη λογική και τον τρόπο δημιουργίας ενός γρίφου. Θα γνωρίσουμε γρίφους κι αινίγματα όλων των ειδών, θα λύσουμε υποθέσεις και θα βυθιστούμε στον κόσμο των δωματίων απόδρασης. Θα μάθουμε να σχεδιάζουμε από την αρχή ένα escape room, να βρίσκουμε το σενάριο, το gameplay, τους χαρακτήρες, τη ροή του παιχνιδιού και φυσικά να φτιάχνουμε τους γρίφους. Από τους αρκετά βατούς μέχρι τους γρίφους εξαιρετικής δυσκολίας, τους φευγάτους, τους συνδυαστικούς, τους out-of-the-box. Οι συμμετέχοντες θα καλούνται σε κάθε μάθημα, να προετοιμάζουν και να δημιουργούν τους δικούς τους γρίφους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που αγαπά τις σπαζοκεφαλιές και τους γρίφους καθώς και σε παίκτες και ιδιοκτήτες δωματίων απόδρασης ή ανθρώπους που σκοπεύουν να ασχοληθούν με αυτό.


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:


  • Τι είναι το δωμάτιο απόδρασης
  • Σχεδιασμός δωματίου απόδρασης
  • Ροή παιχνιδιού και gameplay
  • Είδη γρίφων
  • Αριθμοί
  • Παζλ
  • Κώδικες

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα 20:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο υποκριτικής: μονόλογος για ακροάσεις από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: μονόλογος για
ακροάσεις» με καθηγήτρια την Έλενα Δεσύλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να ξεχωρίσεις με ένα μονόλογο;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Μία ακρόαση είναι τελικά τόσο δύσκολη όσο ακούγεται; Γιατί οι περισσότεροι νέοι ηθοποιοί αγχώνονται περισσότερο σε μία οντισιόν παρά σε ένα κατάμεστο θέατρο; Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι ο ηθοποιός για το μονόλογο που θα ερμηνεύσει σε μία οντισιόν, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να μπλοκάρει.

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή ρεπερτορίου, διδασκαλία και σκηνοθεσία σ’ επιλεγμένα κείμενα, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις ορθοφωνίας και συγκέντρωσης. Επίσης, ασκήσεις φωνητικής και ασκήσεις κίνησης – γλώσσας του σώματος.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο κάθε σπουδαστής να ετοιμάσει τουλάχιστον έναν κωμικό μονόλογο, ένα δραματικό μονόλογο, ένα ποίημα κι έναν αυτοσχεδιασμό.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο υποκριτικής σύγχρονου θεάτρου από τον Κωνσταντίνο Καραγάνη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική σύγχρονου
θεάτρου» με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καραγάνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μελετήσεις ξένους και έλληνες σύγχρονους συγγραφείς;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το θέατρο βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές. Το συναίσθημα και την αλήθεια. Αυτό θα κληθούμε να εξερευνήσουμε και να μάθουμε. Η σύγχρονη  ελληνική δραματουργία έχει να μας προσφέρει εξαιρετικά έργα, πολυδιάστατους χαρακτήρες και διαχρονικά μηνύματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο το θέατρο αλλά κι ολόκληρη την ανθρώπινη φύση, με θεματικές που δεν χάνουν την αξία τους ποτέ. Σαν εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς από τη χώρα μας, με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με χαρακτήρες διαχρονικούς, μοναδικά έργα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά μας, και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας και τα συναισθήματά μας, να «ζωντανέψουμε» αυτούς τους χαρακτήρες στη σκηνή. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς του ευρωπαϊκού και αμερικανικού θεάτρου ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις αναγκαιότητες που διαμορφώνουν το σύγχρονο θεατρικό τοπίο.

 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

Νέο σεμινάριο ορθοφωνίας: χρήση της φωνής και σύγχρονος χορός: κινησιολογία από την Αμέρισσα Φτούλη και τη Ναταλία Βογιατζόγλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ορθοφωνία: χρήση της
φωνής και σύγχρονος χορός: κινησιολογία» με καθηγήτρια την Αμέρισσα Φτουλη Ναταλία Βογιατζόγλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Βάλε φτερά στα πόδια σου και … στα όνειρα σου!

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

 

Ορθοφωνία – Χρήσης της φωνής

Το τραγούδι ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης ενός σπουδαστή δραματικής σχολής – εργαστηρίου, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ολόπλευρη εξέλιξη του νέου ηθοποιού. Με άξονα αυτή την πεποίθηση καθώς και την αγάπη για το τραγούδι έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει δύο στόχους. Πρώτος εξ αυτών είναι η σωστή χρήση του οργάνου φωνή και παράλληλα η εξέλιξή του με διάφορες μεθόδους (ασκήσεις φωνητικές και ορθοφωνικές, ομαδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό, ατομικό και ομαδικό τραγούδι, θεωρία της μουσικής). Ο δεύτερος είναι η γνωριμία των σπουδαστών με το μουσικό θέατρο και την τέχνη του τραγουδιού μέσα σε αυτό. Ο σπουδαστής που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο θα έχει την ευκαιρία να μάθει να τραγουδά σωστά και να αναπτύξει τις δεξιότητές του στο τραγούδι μέσα από τα διαφορετικά είδη που θα διδαχθεί.

 

Σύγχρονος χορός – Κινησιολογία

Η κινησιολογία και η αίσθηση του χώρου, -το να μπορώ να ορίσω το σώμα μου, να μπορώ να το ‘τσαλακώσω’-να μπορώ να το κάνω να δείχνει μικρό ή μεγάλο σε έναν συγκεκριμένο χώρο,- είναι αναπόσπαστο εργαλείο των ηθοποιών. Ο σωστός συνδυαστικός τρόπος λόγου αλλά και κίνησης μπορεί να δημιουργήσει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι σπουδαστές μιας δραματικής σχολής θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν το σώμα τους και μέσω του λόγου η ενέργεια να περνάει και στην κίνηση. Σημαντικότερο από όλα είναι να ενεργοποιηθεί η φαντασία των ηθοποιών ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τον λόγο με τα επίπεδα της κίνησης αλλά και την ένταση που χρειάζεται.