Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Δωρεάν masterclasses από την Tabula Rasa

https://festival.edu.gr/Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa συμμετέχει στο Skywalker Education Festival 2018, αφιερωμένο στην βιωματική εκπαίδευση. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για άλλη μια φορά από το Skywalker.gr  και  θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 07, Σάββατο 08 και Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Ηρακλειδών 66, Θησείο), με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Με αφορμή τη συμμετοχή μας, καλούμε όλους εσάς στο περίπτερό μας, για να γνωριστούμε και να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν, τα ειδικά masterclasses που δημιούργησαν για το φεστιβάλ, οι καθηγητές της σχολής. 

Για τους φίλους της Tabula Rasa, που βρίσκονται εκτός Αθηνών, τα σεμινάρια θα μεταδοθούν Live από την σελίδα μας στο Facebook, καθώς και από το κανάλι μας στο YouTube και για να τα παρακολουθήσετε, αρκεί απλά να είστε μέλη.
Μπορείτε να γίνετε μέλη, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:


  

Το πρόγραμμα των masterclasses είναι:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 Σεπτεμβρίου 2018

13:00 Λογοτεχνική γραφή – Αντιγόνη Πόμμερ
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η λογοτεχνία κρύβει πολλά μυστικά; Έλα να μιλήσουμε για την αρχή ενός μυθιστορήματος. Να δούμε τον τρόπο που μια συναρπαστική εισαγωγή θα “κρατήσει” τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σου σελίδα.

14:00 Στιχουργική – Γιάννης Σίννης
Βάλε σε σειρά τις σκέψεις και τις λέξεις σου και δημιούργησε έμμετρο στίχο προς μελοποίηση. Απόδωσε έμμετρα τις σκέψεις σου στο χαρτί συνδυάζοντας παραδοσιακές τεχνικές των μεγάλων Ελλήνων στιχουργών και του δικού σου λόγου και γράψε στίχο ικανό προς μελοποίηση.

15:00 Θεατρικό παιχνίδι – Έλενα Δεσύλλα
Μέσα από μια σειρά ασκήσεων και παιχνιδιών ενσωμάτωσης, φαντασίας και αυθορμητισμού ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε ομάδα.Οι ομαδικές ασκήσεις έχουν ως μοναδικό στόχο να αναπτύξουν την ικανότητα γρήγορης αντίδρασης, την επαφή μέσω της αφής, της ακοής και της όρασης, να καλλιεργήσουν μια ομαδική συνείδηση που εύκολα μπορεί να χαθεί και πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται με τελικό της στόχο μια παλλόμενη ομάδα.

16:00 Εγκληματολογία  Έλενα Μπολονάση
Μπες στη σκηνή του εγκλήματος και μάθε πως διερευνάται. Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός δολοφόνου και πως οδηγείται στο έγκλημα;

17:00 Ιστορία τέχνης – Μαρία Σβαρνιά
Μάθε όλα τα μυστικά, τους συμβολισμούς και τις θεωρίες του αριστουργήματος του Leonardo da Vinci, The Last Supper, c 1490, fresco, 460 x 880 cm, Convent of Santa Maria delle Grazie, Milan. 

18:00 Σκηνοθεσία και φωτογραφία – Άρης Λυχναράς
Τι είναι η φωτογραφία σήμερα; Ποιος ο ρόλος του σύγχρονου σκηνοθέτη; Πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τις εξελιγμένες κάμερες και να κάνεις φωτογραφίες και πλάνα σε αρκετά υψηλό επίπεδο; Μαζί θα μάθουμε τις βασικές αρχές και τεχνικές της φωτογραφίας (βάθος πεδίου, κανόνας των τρίτων, χρήση των φακών κτλ.) αλλά και τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας (πλάνα, γωνίες, κανόνας του άξονα, κίνηση της κάμερας κτλ.) Βασικά μυστικά “κλειδιά” για την σκηνοθεσία και την φωτογραφία σε ένα masterclass!

19:00 Γραφολογία – Άνθιμος Σαλκιτζόγλου
Κάθε φορά που υπογράφεις, το υποσυνείδητό σου, δείχνει στους άλλους ποιός είσαι. Δείχνει τη φωτογραφία του χαρακτήρα σου. Αντέχεις να την αποκωδικοποιήσεις;


ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Σεπτεμβρίου 2018

12:00 Υποκριτική – Ελένη Μιχαηλίδου
Έλα να δοκιμάσουμε παρέα την υποκριτική και κινησιολογική ερμηνεία ενός κειμένου με συναισθηματικές εναλλαγές (λύπη, χαρά, θυμό, έρωτα, φόβο κ.λ.π). Θα δοκιμάσουμε την παντομίμα με βάση την ιστορία καθώς και την υποκριτική ανάλογα με τις ηλικιακές διαφορές (παιδί, έφηβος, ενήλικας, ηλικιωμένος) αλλά και με βάση χαρακτήρες παραμυθιών (μάγος, πρίγκιπας, δούλος).

13:00 Δημιουργική γραφή και κωμική ατάκα – Παναγιώτης ΚαποδίστριαςΑντιγόνη Πόμμερ
«Τι θα γινόταν αν…», μια υπόθεση που κάνουμε όλοι και που στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν έχει απάντηση. Αυτή η υπόθεση, όμως, στην μυθοπλασία είναι το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας λογοτεχνικής ιστορίας ή ενός τηλεοπτικού σεναρίου ή ενός θεατρικού έργου. Έχουμε την υπόθεση, δημιουργούμε έναν ήρωα που θα είναι πρωταγωνιστής στην ιστορία μας και δημιουργούμε το διάλογο για να αρχίσει το ταξίδι του. Μέσα σε μια ώρα θα μάθεις τις βασικές αρχές που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να δομήσει μια ιστορία, στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία όλοι μαζί αλλά και να δούμε τα βασικά στοιχεία που προκαλούν το γέλιο στο κοινό μας.

14:00 Ανακριτική – Έλενα Μπολονάση
Πόσο εύκολα μπορούν να σε εξαπατήσουν; Μάθε τα μυστικά της ανάκρισης και βρες την αλήθεια πίσω από κάθε ψέμα.

15:00 Βασικές αρχές υποκριτικής – Άννα Φωτοπούλου
Άσε το θέατρο να σε οδηγήσει… Με απλές ασκήσεις, που έχουν ως βάση το θεατρικό παιχνίδι, βάζουμε το σώμα μας σε λειτουργία, ενεργοποιούμε τη φαντασία μας και απελευθερώνουμε τις αισθήσεις μας.

16:00 Αυτοσχεδιασμός  Playback theatre  Έλενα Δεσύλλα
Πόσο εύκολο είναι τελικά να πλάσουμε και να παίξουμε μια ιστορία εδώ και τώρα; Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, συνεργασίας, ετοιμότητας, δημιουργικότητας και φαντασίας. Ένα θέατρο που γεννά το κείμενό του, την ώρα που συμβαίνει!

17:00 Φωνητική – Αμέρισσα Φτούλη
Θες να τραγουδήσεις; Μάθε πρώτα να αναπνέεις. Μια μικρή εισαγωγή στη σωστή χρήση του οργάνου που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Μάθε τη δύναμη της φωνής σου. Χρησιμοποίησέ τη σωστά, ζήσε πιο καλά.

18:00 Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία – Χάρης Λαζαρόπουλος
Θέλεις να απογειώσεις τη σταδιοδρομία σου και να διακριθείς στο χώρο της επικοινωνίας; Μπορείς να μάθεις όλα τα μυστικά και να ανοίξεις τις πόρτες της επιτυχίας, κάνοντας τη διαφορά.

19:00 Δημοσιογραφία – Χάρης Λαζαρόπουλος
Μάθε γιατί η δημοσιογραφία δεν είναι επάγγελμα και πώς μπορεί να σου εξασφαλίσει σοβαρή σταδιοδρομία και ικανοποιητικές αποδοχές. Η αποκλειστικότητα θα είναι η δική σου ιστορία και επιτυχία.


ΚΥΡΙΑΚΗ 09 Σεπτεμβρίου 2018

12:00 Συγγραφή παραμυθιού – Αντιγόνη Πόμμερ
Η μεταφορά ενός κλασικού παραμυθιού στην σύγχρονη εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μαζί θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει μοντέρνο, να κρατήσει το μήνυμά του και να παραμείνει διαχρονικό.

13:00 Υποκριτική – Έλενα Δεσύλλα
Έλα να ανακαλύψουμε παρέα με πόσους διαφορετικούς τρόπους, με πόσα διαφορετικά ύφη και δράσεις μπορούμε να προσεγγίσουμε το ίδιο κείμενο / ποίημα. Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε το συναισθηματικό μας πεδίο μέσα από μια σειρά ασκήσεων.

14:00 Ποίηση – Μαρία Σβαρνιά
Ελάτε να γνωρίσουμε τις αρχές που διέπουν την ποίηση, να δούμε τα είδη της και να γράψουμε μαζί ένα ολοκληρωμένο ποίημα, μέσα από μια διαδραστική άσκηση.
 
15:00 Επαγγελματικό μακιγιάζ – Jennifer Ray
Έλα να μάθεις πως να κάνεις την καινούρια  cut-crease smokey eye τεχνική, για θεματικές εμφανίσεις. Και με το Halloween να πλησιάζει, θα δούμε πως με το απλό παιχνίδι φωτός, σκιάς και χρωμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά sneak peaks από face paintings που θα τραβήξουν την προσοχή!

16:00 Ηλεκτρονική εικονογράφηση – Αναστασία Κουρή
Όταν μιλάμε για χρώματα ο νους μας πάει σε πινέλα και σωληνάρια… Όμως στην εποχή που σχεδόν όλα γίνονται μέσα από μία οθόνη, τι ρόλο παίζει το χρώμα; Πόση σημασία δίνουμε στην ποιότητα των φωτογραφιών που ανεβάζουμε στα social media; Τι είναι το RGB και τι το CMYK, ποια είναι η διαφορά τους; Τι είναι η τετραχρωμία και ποια τελικά είναι τα βασικά χρώματα;

16:30 Θεατρική γραφή – Αλεξάνδρα Χειμώνα
Έχεις μια ιδέα αλλά δεν ξέρεις πώς να τη μεταφέρεις στο χαρτί; Σου δίνουμε τουλάχιστον 30 τρόπους έναρξης, επιλογής ηρώων και διαλόγων, σκελετών υπόθεσης και κομβικών σημείων κάθε ενότητας του κειμένου. Μένει μόνο ν’ αποφασίσεις ποιος ταιριάζει καλύτερα σ’ εσένα και να ξεκινήσεις να γράφεις! 



 
Σας περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου