Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση του έβδομου πολυσυγγραφικού βιβλίου των σπουδαστών της Tabula Rasa με τίτλο: «Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά»


Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, σε συνεργασία με τις εκδόσεις IWrite, κυκλοφορούν το έβδομο πολυσυγγραφικό βιβλίο με τίτλο: «Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά», και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στις 17:00, στο  Mojo Club (Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια).

Για το βιβλίο, εκτός από τους συγγραφείς, θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Καποδίστριας (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ιδρυτής της Tabula Rasa), Αντιγόνη Πόμμερ (συγγραφέας, καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής) και Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος –φιλόλογος, καθηγήτρια εγκληματολογίας).


Το βιβλίο αποτελείται από είκοσι δύο παρωδίες εμπνευσμένες από κλασικά παραμύθια και γράφτηκε από τους σπουδαστές: Αχείμαστο Παναγιώτη, Δελφάκη Χριστίνα, Δοριάκη Ελένη, Θεοδωρίδου Ευαγγελία, Κάντα Μαίρη, Καραμπά Αρετή, Καρτσακάλη Κωνσταντίνο, Κιάρρα Δημήτρη, Κορδά Κωνσταντίνα, Λαΐτσα Άννα, Λαλούτση Ανδρονίκη, Λεουτσάκο Ζαχαρία, Μαρκοπούλου Μαριέττα, Μαυρουδάκη Γεωργία, Μότσια Χαρούλα, Παπαλοπούλου Μάντυ, Πέτρογλου Ορτανσία, Πορποδά Ειρήνη, Σιαμπανοπούλου Ευγενία, Σταμπουλή Ελίνα, Συλλαϊδή Μαρία και Τζαμαπισβίλι Μάγια, κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο τμήμα συγγραφής παραμυθιού. Τα κείμενα έχει επιμεληθεί η καθηγήτριά τους Αντιγόνη Πόμμερ.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Μια φορά κι ένα καιρό ο Αλή Μπαμπά… τι ποιος Αλή Μπαμπά; Ο γνωστός. Αυτός που βρήκε τον θησαυρό που έκρυβαν οι σαράντα κλέφτες σε μια σπηλιά. Θυμάστε; Λοιπόν, ο Αλή από τότε που έγινε πλούσιος υπέφερε. Είχε φοβερές αϋπνίες γιατί φοβόταν πως κάποιος θα τον κλέψει και αντί να απολαμβάνει τη ζωή του με τα πλούτη του, αυτός είχε χάσει τον ύπνο του. Ένα πρωινό που πάλι δεν είχε κλείσει μάτι όλη νύχτα, αποφάσισε να πάει στη σπηλιά για να ελέγξει αν είχε πειράξει κανείς το θησαυρό του. Ήταν τόσο κουρασμένος από τα ξενύχτια που σαν έφτασε μπροστά από τη σπηλιά, δεν μπορούσε να θυμηθεί το σύνθημα για να ανοίξει η πύλη. Άνοιξε τζάμι… Μαϊάμι… παλάμη… σαλάμι, φώναζε, μα η πόρτα της σπηλιάς παρέμενε κλειστή. Απογοητευμένος κάθισε κάτω κι έβγαλε το κολατσιό του γιατί στο μεταξύ είχε πεινάσει. Μόλις είδε το σουσάμι στο κουλούρι του θυμήθηκε το σύνθημα. Σουσάμι άνοιξε, είπε και αμέσως ο βράχος που έκλεινε την είσοδο της σπηλιάς σύρθηκε στο πλάι. Μπήκε μέσα μελαγχολικός και αφού τα βρήκε όλα στη θέση τους, για να περάσει η ώρα αποφάσισε να βάλει τάξη στη σπηλιά. Έβαλε τα νομίσματα με τα νομίσματα, τα κοσμήματα με τα κοσμήματα, όταν είδε κάτω από ένα κασόνι να προεξέχει ένα βιβλίο. Το πήρε στα χέρια του και το ξεφύλλισε. Κάθισε σε μια γωνιά και άρχισε να το διαβάζει. Είκοσι δύο ολόκληρες ιστορίες διάβασε και αποκαμωμένος ούτε που κατάλαβε πως τον πήρε ο ύπνος. Κοιμήθηκε βαθιά όπως δεν είχε κοιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ξύπνησε γύρισε σπίτι του με το βιβλίο στα χέρια. Το διάβαζε και το ξαναδιάβαζε και ξεκαρδιζόταν στα γέλια. Τότε κατάλαβε ότι ο πραγματικός θησαυρός στη σπηλιά ήταν αυτό το βιβλίο που του χάριζε το γέλιο και έτσι ένα πρωί μοίρασε τους θησαυρούς στο χωριό του και κράτησε το βιβλίο που του άλλαξε τη ζωή. Μάλιστα πήρε ένα χοντρό μολύβι και έγραψε στο εξώφυλλο τον τίτλο του βιβλίου με μεγάλα γράμματα «Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά». Από τότε κοιμόταν ήσυχος τα βράδια, γιατί δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν και ας ένιωθε πιο πλούσιος από ποτέ.
Για άλλη μία χρονιά στο μάθημα της συγγραφής παραμυθιού, η καθηγήτρια Αντιγόνη Πόμμερ με τη στήριξη του διευθυντή του εργαστηρίου, Παναγιώτη Καποδίστρια, έκανε το όνειρο των σπουδαστών της πραγματικότητα.

Η πρωτότυπη εικονογράφηση ανήκει σε παιδιά δημοτικών σχολείων.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τους συγγραφείς του πολυσυγγραφικού βιβλίου «Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά» και εύχεται τα παραμύθια τους να είναι καλοτάξιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου