Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

«Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» της σπουδάστριας της σχολής "Tabula Rasa", Ραφαέλικας Γεωργαλλή

Το παραμύθι της απόφοιτης σπουδάστριας του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa,
Ραφαέλικας Γεωργαλλή,
με τίτλο «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε», εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του υπουργείου εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρουσιάστηκε στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

«Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» είναι ένα παραμύθι για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω με θέμα την έμφυλη βία. Παρουσιάζει με γλώσσα παραμυθένια τις ορατές, αλλά και τις αόρατες μορφές βίας που υφίστανται τα κορίτσια και οι γυναίκες. Παράλληλα όμως ασχολείται και με την ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή των στάσεων που οδηγούν στην έμφυλη βία, τη δικαιολογούν ή την ενισχύουν πριν κλιμακωθεί τόσο ώστε να γίνει «ζαχαρωτοκτονία».

Παλιά έλεγαν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας «σωστά». Εκείνο το «σωστά» λίγα κοινά έχει με το σημερινό «σωστά». Σήμερα που έχουμε μεγαλώσει, ναι, περισσότερο ή λιγότερο «σωστά» αλλά μαζί μας έχει μεγαλώσει και μια κοινωνία όπου το άδικο επικρατεί του δικαίου και όπου οι ανισότητες και η βία έχουν γίνει κύκλωπες, με εμάς στη σκιά και το φόβο τους.. περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε «εργαλεία» για να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τη δικαιοσύνη, τις έννοιες της συλλογικότητας και του σεβασμού, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, να πλάσουμε καλύτερους, ομορφόψυχους ανθρώπους, ανθρώπους πιο κοντά στην αγάπη.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Ραφαέλικα Γεωργαλλή και της εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου