Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

«Το Μικρό Πόνι» με τον καθηγητή της σχολής "Tabula Rasa", Παναγιώτη Τζαφέρη

Ο καθηγητής υποκριτικής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Παναγιώτης Τζαφέρης,
πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το Μικρό Πόνι» του
Paco Bezerra (Πάκο Μπεθέρα), στο Θέατρο Αλκμήνη.

Ο Χάιμε κι η Ιρένε έχουν ένα γιο που πλησιάζει να κλείσει τα 11, τον Λουίσμι. Το αγόρι πηγαίνει στην τάξη του με ένα σακίδιο που απεικονίζει ήρωες απ’ την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου πόνι», μια σειρά που από κάποιους έχει χαρακτηριστεί «κοριτσίστικη» και για μικρότερες ηλικίες. Οι συμμαθητές του χλευάζουν τον Λουίσμι, οι δάσκαλοι καλούν τους γονείς για να τον πείσουν ν’ αλλάξει προτίμηση, ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια μπούλινγκ εις βάρος του εκ μέρους των άλλων μαθητών. Ο ίδιος, όμως, αρνείται πεισματικά ν’ αποχωριστεί το σακίδιό του. Τα επεισόδια στο σχολείο, σιγά σιγά, κλιμακώνονται, οι δάσκαλοι σχεδόν κατηγορούν τον Λουίσμι, τον στοχοποιούν, προτείνουν ν’ αλλάξει σχολείο, οι αντιδράσεις των γονιών του είναι διαφορετικές ενώ ο ίδιος υπερασπίζεται γενναία τον εαυτό του. Αυτό αρκεί όμως;

Συντελεστές

Μετάφραση : Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός σκηνικού χώρου – μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Σωτηρίου

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Καζάκου, Παναγιώτης Τζαφέρης

Ηχοτοπίο: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Σύμβουλος κίνησης: Δημήτρης Ραφαήλος

Βοηθός σκηνοθέτη :Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής: Apicco Community

Ο σχεδιασμός των εικαστικών ανήκει στην itzi.artz

Με την υποστήριξη του DiversityCharterGreece

Από τις 6 Νοεμβρίου στο θέατρο Αλκμήνη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη


O Παναγιώτης Τζαφέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα, σπούδασε Φυσικός στη Φυσικομαθηματική σχολή του ΕΚΠΑ και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Κώστα Καζάκου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, τον Ακίνδυνο Γκίκα και την Ελένη Σκότη. Έχει διατελέσει μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του bio-Mechanical Festival.

Είναι συνεργάτης-εκπαιδευτής της ApiccoCommunity based Art στο πλαίσιο ErasmusAttach” (Φυλακές Δομοκού 2021-2023).

Από το 2021 εκπαιδεύεται στη Bodily Experienced Approach in Acting από τον Γερμανό σκηνοθέτη θεάτρου και όπερας Michael Seibel.

Από το 2021 διδάσκει στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, τα μαθήματα υποκριτικής «Τεχνικές αναζήτησης ρόλου στο σύγχρονο θέατρο» και «Αρχαίο δράμα».

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Παναγιώτη Τζαφέρη και του εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου