Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Νέο σεμινάριο ιστορίας κινηματογράφου και τηλεόρασης από την Αλεξάνδρα Χειμώνα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ιστορία κινηματογράφου και τηλεόρασης» με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να περιπλανηθείς στο παρελθόν για να ανακαλύψεις το μέλλον;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Συχνά, ακούμε ταινίες να χαρακτηρίζονται ως σουρεάλ, μπουρλέσκ, βωντβίλ. Κάποιοι κάνουν φανερή την προτίμησή τους στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ενώ άλλοι αναφέρονται στον ιρανικό. Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά των παραπάνω και πολλών άλλων ακόμα- ώστε ν’ ανακαλύψουμε κι εμείς τι μας ελκύει; Ποια η διαφορά της κωμωδίας απ’ την κομεντί; Με μία χρονική παρουσίαση περιπλανούμαστε στην τηλεοπτική και κινηματογραφική αισθητική και κουλτούρα κάθε χώρας, διακρίνουμε τα είδη των ταινιών που υπάρχουν κι επιδιδόμαστε σε δημιουργική ανάμειξή τους, προκειμένου να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Παράλληλα, προσεγγίζουμε τη ζωή προσωπικοτήτων που σημάδεψαν το χώρο του θεάματος, σκεπτόμενοι πώς θα μπορούσαμε να ‘χτίσουμε’ ακόμα και τη δική μας ταινία γύρω απ’ τη ζωή και το έργο τους.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

  • Τα πρώτα χρόνια, ο βωβός κινηματογράφος
  • Ευρωπαϊκός κινηματογράφος (Γαλλία, Ιταλία, Σκανδιναβία, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Βαλκάνια)
  • Ελληνικός κινηματογράφος: Κλασικός και σύγχρονος.
  • Αμερικανικός
  • Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό)
  • Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Ινδία Bollywood)
  • Διάσημοι σκηνοθέτες και οι τεχνικές τους
  • Είδη (μιούζικαλ, γουέστερν, πολεμικό, ντοκιμαντέρ, γκανγκστερικές ταινίες, αστυνομικό, κωμωδία, δράμα, αισθηματικό, σπλάτερ, τρόμος, φαντασία, b-movies κ.ά)
  • Παρόμοια προσέγγιση επιχειρούμε και στο χώρο της τηλεόρασης. Μαθαίνουμε τους βασικούς συντελεστές της (πρωτεργάτες, παραγωγοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί), ανακαλύπτουμε τα ζητούμενα που είχαν κάθε εποχή οι τηλεθεατές, τι έχει παιχτεί και τι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε εμείς, στις μέρες μας, στη μικρή οθόνη.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rHwvm7pRXZ4

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου