Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

«Σαν περάσουν πέντε χρόνια» από τους σπουδαστές της σχολής "Tabula Rasa", υπό την σκηνοθετική σφραγίδα της καθηγήτριας τους, Αναστασίας Κουρή.

Η καθηγήτρια Σκηνοθεσίας Θεάτρου και Ηλεκτρονικής εικονογράφησης, του εργαστηρίου Tabula Rasa, Αναστασία Κουρή, σκηνοθετεί το έργο του Federico Garcia Lorca, «Σαν περάσουν πέντε χρόνια».

Στην παράσταση παίζουν οι απόφοιτοι του τμήματος Υποκριτικής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Νεκταρία Οσάφη, Μαρτίνα Ολχάβα και Κατερίνα Γκέγκε, και οι σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Δήμητρα Καραγιάννη, Δημήτρης Ζιαγάκης, Χρυσόστομος Πατήλας, και Αλέξανδρος Κοταχέας.

Βοηθός σκηνοθέτη, ο σπουδαστής του τμήματος Σκηνοθεσίας κινηματογράφου, του εργαστηρίου Tabula Rasa, Τάκης Ιβόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Federico Garcia Lorca, είναι ένα έργο ποιητικό, σαν όνειρο χωρίς να εξηγεί πολλά. Ένα έργο που οι θεατές καλούνται να αισθανθούν και όχι τόσο να κατανοήσουν, να αφεθούν στην φαντασία, στο χιούμορ και στην συγκίνηση, ξεχνώντας για λίγη ώρα την λογική και τον υλικό κόσμο. Όταν το πρωτοπιάσαμε στα χέρια μας, αισθανθήκαμε σαν να πέσαμε στην κουνελότρυπα και να προσγειωθήκαμε μαζί με τον Νεαρό, στην Χώρα των Θαυμάτων. Πρόκειται για μία χώρα άχρονη, με διαρκώς μεταβαλλόμενο έδαφος, που την μία στιγμή βρισκόμασταν στη απέραντη θάλασσα και την άλλη, στην τρομερή έρημο, σε μία χώρα που ότι συμβαίνει τώρα, έχει ήδη συμβεί. Η προσπάθεια να συντονιστούμε όλοι μαζί σε αυτό το μαγικό πεδίο, ήταν για εμάς, μία πρωτόγνωρη εμπειρία, που μας βοήθησε να καταλάβουμε, ότι τα όρια μεταξύ των κόσμων είναι μόνο στο μυαλό μας. Σας προσκαλούμε λοιπόν, σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Νεαρού, με αφορμή ένα ρολόι και ένα πλάσμα με ψηλό καπέλο. Εκεί θα γνωρίσετε τον Αρλεκίνο, τον Παλιάτσο, μία γυναίκα με μάσκα, μία δακτυλογράφο, ένα παιδί, μία γάτα, μία αρραβωνιαστικιά, κάποιους φίλους και κάποιους χαρτοπαίχτες που είναι πρόθυμοι να παίξουν στην ψυχή σας, σε μια παρτίδα πόκερ.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Άννυ Ανεστοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου & Θεοδοσία Κοφινά

Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουρή

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Νεαρός: Σταύρος Παναγιωτόπουλος

Ηλικιωμένος / Μάσκα: Νεκταρία Οσάφη

Υπηρέτης / Παιδί / Τρίτος παίχτης: Αλέξανδρος Κοταχέας

Δακτυλογράφος: Κατερίνα Γκέγκε

Πρώτος φίλος / Παλιάτσος / Παίχτης του ράγκμπι / Πρώτος παίχτης: Χρυσόστομος Πατήλας

Δεύτερος φίλος / Πατέρας / Δεύτερος παίχτης: Δημήτρης Ζιαγάκης

Γάτα / Αρραβωνιαστικιά / Κούκλα/ Κοπέλα: Μαρτίνα Ολχάβα

Καμαριέρα / Αρλεκίνος: Δήμητρα Καραγιάννη

Βοηθός σκηνοθέτη: Τάκης Ιβόπουλος

Κοστούμια: Ρία Ντούσκα

Σκηνικά: Αναστασία Κουρή

Το trailer γυρίστηκε στο θέατρο Νους, σε σκηνοθεσία Τάκη Ιβόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ την Roberta Carierri, για το speakage του trailer.

Μουσική: Fantasy & World Music by the Fiechters / Creepy Circus & Carnival Music

Από Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Παρασκευή, στις 21:30, για 10 παραστάσεις.

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Αθήνα (Γκάζι)

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ & 12 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Όλοι οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του εργαστηρίου Tabula Rasa, μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση στην τιμή εισιτηρίου των 12 ευρώ, επιδεικνύοντας την ατέλεια του εργαστηρίου.


 

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Αναστασία Κουρή, τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο, την Νεκταρία Οσάφη, την Μαρτίνα Ολχάβα την Κατερίνα Γκέγκε, την Δήμητρα Καραγιάννη, τον Δημήτρη Ζιαγάκη, τον Χρυσόστομο Πατήλα, τον Αλέξανδρο Κοταχέα και τον Τάκη Ιβόπουλο και τους εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου