Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

«Το Κυνήγι του Θαλάσσιου Λεοντόκερου» του σπουδαστή της σχολής "Tabula Rasa", Χρήστου Αραμπατζή.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κομνηνός, το πρώτο ατομικό βιβλίο του σπουδαστή του εργαστηρίου, Tabula Rasa, Χρήστου Αραμπατζή, με τίτλο «Το Κυνήγι του Θαλάσσιου Λεοντόκερου». Ο Χρήστος Αραμπατζής, υπήρξε σπουδαστής  στα σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής και παραμυθιού.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο βασιλιάς των Δανών Αρθακανούτο (1018-1042) θέλοντας να κατασκευάσει θρόνο καμωμένο από κέρατα μονόκερων, ως σύμβολο δύναμης και ανωτερότητας των Βίκινγκ, στέλνει ομάδα τολμηρών θαλασσοπόρων στον αρκτικό ωκεανό. Ένα χειρόγραφο κι ένα αντίγραφο ημερολογίου ενός αφηγητή που αγνοούμε, καταγράφουν πτυχές του ταξιδιού, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Αρθακανούτου και της εποχής. Aπό τα νησιά Φερόες το πλοίο αποπλέει προς Βορρά και ξεκινά ένα ανελέητο κυνήγι μονόκερων για τη συλλογή φίλντισι. Δύο αδέρφια, μέλη του πληρώματος, εξεγείρονται και καταλαμβάνουν το πλοίο. Όμως, η έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία, το αφήνει ακυβέρνητο και οι εντάσεις ανάμεσα στο πλήρωμα οδηγούν στον θάνατο των «σφετεριστών».
Πρόκειται για αληθινό γεγονός ή για μύθο; Την απάντηση αναλαμβάνουν να δώσουν οι επιστήμες. Το 1981, όμως, μετάφραση του Ημερολογίου πέφτει στα χέρια ενός πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στη γνησιότητα της ιστορίας και προβαίνει στην έκδοσή της. Σε αυτή βασίζεται και η παρούσα μεταφορά του βιβλίου.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Χρήστο Αραμπατζή και του εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου