Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο δημιουργικής σκέψης για παιδιά από την Αντιγόνη Πόμμερ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 16:30 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Δημιουργική σκέψη για παιδιά» με καθηγήτρια την Αντιγόνη Πόμμερ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Αφήνουμε τη φαντασία μας να πετάξει!

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Το πρόγραμμα δημιουργικής σκέψης, είναι ένα ξεχωριστό «σεμινάριο» που έχει σκοπό να εμπνεύσει και να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους. Η διδασκαλία της δημιουργικής σκέψης στα παιδιά, σχεδόν πάντα τους προκαλεί το ενδιαφέρον, αφού είναι από μόνα τους περίεργα για ένα μάθημα τόσο διαφορετικό από αυτά του σχολείου. Σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον, τα παιδιά θα μάθουν αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας εβδομαδιαίας συνάντησής μας, θα γνωρίσουν, μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους, τη δύναμη της περιγραφής αλλά και τα βασικά λογοτεχνικά κόλπα, που θα κάνουν αφενός τον λόγο τους πιο δομημένο και στο μέλλον τα κείμενά τους ξεχωριστά.

 

Τι θα κερδίσουν τα παιδιά;

  • Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης: Μέσα από τις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις, τα παιδιά θα μάθουν να εκφράζουν τις ιδέες τους χωρίς φόβο και δισταγμό. Η δημιουργική γραφή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν σιγουριά για τη φαντασία τους και τον τρόπο να την αποτυπώνουν με λόγια.

 

  • Καλλιέργεια φαντασίας: Με διασκεδαστικές ασκήσεις και παιχνίδια, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Τα παιχνίδια ρόλων, οι γρίφοι και οι μεταμφιέσεις είναι μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε το μάθημα απολαυστικό και δημιουργικό.

 

  • Εμπειρία σε νέες ιστορίες: Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη δύναμη της περιγραφής και θα μάθουν βασικές λογοτεχνικές τεχνικές, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, που θα κάνουν τις ιστορίες τους ξεχωριστές. Θα ξαναγράψουν γνωστά παραμύθια με τη δική τους οπτική, αναπτύσσοντας την ικανότητα να φτιάχνουν πρωτότυπες ιστορίες, ακόμα κι αν δεν ξέρουν ακόμα να γράφουν καλά.

 

  • Ανάπτυξη εκφραστικών δεξιοτήτων: Κάθε εβδομάδα, τα παιδιά θα μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους προφορικά και να φτιάχνουν ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινότητά τους, οικογενειακές στιγμές ή φωτογραφικό υλικό. Αυτές οι ασκήσεις τα βοηθούν να μάθουν να καταγράφουν τις σκέψεις τους, είτε προφορικά είτε γραπτά.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας από την Αλεξάνδρα Χειμώνα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ελληνική και παγκόσμια μυθολογία» με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να περιπλανηθείς στο παρελθόν για να ανακαλύψεις το μέλλον;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

 

Ελληνική μυθολογία: Η ελληνική μυθολογία δεν χρειάζεται συστάσεις. Ενδιαφέρουσα πλούσια, ορμητική, διευρύνει τα όρια της φαντασίας μας και ερεθίζει τη δημιουργικότητά μας. Στο μάθημα αυτό, οι σπουδαστές ασχολούνται με όσα δεν πρόλαβαν ποτέ ν’ ακουστούν στις σχολικές αίθουσες (πρωτόγνωρα ονόματα ηρώων και πλασμάτων της φαντασίας, «ξεχασμένους» μύθους κ.α), ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αξιοποιήσουν το μυθολογικό μας υλικό, προκειμένου να γράψουν δικές τους διηγήσεις και σκαλέτες παρουσίασης κινηματογραφικών ταινιών. Μαθαίνουν τεχνικές επέκτασης και συμπύκνωσης, ανακατεύουν ήρωες της μυθολογίας τοποθετώντας τους σε πρωτότυπα περικείμενα. Η επόμενη ταινία της Οδύσσειας ,του παιδικού Ηρακλής αλλά και η επόμενη των sequel Percy Jackson θα μπορούσε να είναι δική σας!

 

Παγκόσμια μυθολογία: Ταινίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια μυθολογία κατακλύζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες με sequel ολοένα και περισσότερο (Ο λαβύρινθος του Πάνα, Percy Jackson, Thor, The avengers κ.α). Στο μάθημα αυτό, οι σπουδαστές θ’ αντλήσουν στοιχεία της κουλτούρας, της λαϊκής παράδοσης, της μυθολογίας ανθρώπων απ’ τα πέρατα της γης, μέσα από παραμύθια, μύθους, θρύλους τους. Θ’ ανακαλύψουμε πόσα στοιχεία έχουν δανειστεί εμπορικοί συγγραφείς φαντασίας, όπως ο Τόλκιν (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών), η Ρόουλινγκ (Χάρι Πότερ), ακόμα κι ο Βάγκνερ στην όπερα (Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν). Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουμε μοτίβα και στοιχεία για τις δικές μας αφηγήσεις! Ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη χολιγουντιανή ταινία μυθολογίας να φέρει… ελληνική υπογραφή!!

 

Για όνομα!

Από την παράσταση «Ola_Kolaz.gr XIV – Για όνομα!» με πρωτότυπα κείμενα των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Μουσικοχορευτικό δρώμενο από όλα τα τμήματα της υποκριτικής

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Ναταλία Βογιατζόγλου

Φωνητική: Αμέρισσα Φτούλη

Ενορχήστρωση: Γιώργος Θεοφάνους

Στίχοι: Αναστασία Καρρά, Ηλίας Κουλουκάκος, Αθανασία Κύρδη, Κωνσταντίνα Μπαντή και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου-Τάνη

Επιμέλεια στίχων: Γιάννης Σίννης

Χορεύουν (αλφαβητικά): Μαρία Αγγελίδου, Αλεξ Αλεξανδροπούλου, Δέσποινα Ασβεστοπούλου, Χρύσα Βάκου, Σταυρούλα Βαλσαμοπούλου, Νίκη Βασιλειάδη, Αιμιλιάννα Βιδάλη, Στέλλα Βλάχου, Έλενα Δουρούμη, Δημήτρης Ζιαγάκης, Νίκη Ζωγράφου, Κορίνα Ιωσηφίδου, Μαρία Καμάτσου, Δήμητρα Καραγιάννη, Δημήτρης Καρκαλέτσης, Ελένη Κουκούλη, Ελίζα Κουράκη, Ηρακλής Λαζαρίδης, Αλεξάνδρα Λιναρδάτου, Μαργαρίτα Λιναρδάτου, Χριστίνα Μαφίλου, Δεσποινα Μπόρση, Μιχάλης Οικονομάκος, Σταυρούλα Παπαδέλη, Χρυσόστομος Πατήλας, Μαρία Μαγδαληνή Πρίτσα, Ειρήνη Τράνακα, Παναγιώτης Τριάντης, Γεωργία Τσιμπού, Γιάννης Τσιμπούκης

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Ευπραξία Δάσκου, Χριστίνα Δεμερτζίδου, Σίσσυ Θεοδόσογλου, Γιώργος Καραδάκης, Ήβη Κατσούνη, Αναστασία Κούτση, Γιάννης Λοντόρφος, Μιχάλης Μπακίρης, Ολίβια Πάτσο, Χαρά Ρεκούμη, Νεφέλη Τζούμη, Άννα Χαλκιά, Άννη Χατζηφωτίου, Δημήτρης Χρηστάκος

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο υποκριτικής σύγχρονου θεάτρου από τον Κωνσταντίνο Καραγάνη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική σύγχρονου θεάτρου» με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καραγάνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μελετήσεις ξένους και έλληνες σύγχρονους συγγραφείς;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το θέατρο βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές. Το συναίσθημα και την αλήθεια. Αυτό θα κληθούμε να εξερευνήσουμε και να μάθουμε. Η σύγχρονη  ελληνική δραματουργία έχει να μας προσφέρει εξαιρετικά έργα, πολυδιάστατους χαρακτήρες και διαχρονικά μηνύματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο το θέατρο αλλά κι ολόκληρη την ανθρώπινη φύση, με θεματικές που δεν χάνουν την αξία τους ποτέ. Σαν εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς από τη χώρα μας, με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με χαρακτήρες διαχρονικούς, μοναδικά έργα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά μας, και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας και τα συναισθήματά μας, να «ζωντανέψουμε» αυτούς τους χαρακτήρες στη σκηνή. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς του ευρωπαϊκού και αμερικανικού θεάτρου ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις αναγκαιότητες που διαμορφώνουν το σύγχρονο θεατρικό τοπίο.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Οι διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των θεμάτων
  • Οι διάφορες τεχνικές γραφής και υποκριτικής
  • Κοινά ανθρώπινα σύγχρονα και διαχρονικά ζητήματα, όπως η αγάπη, ο πόνος, η απώλεια, η αναζήτηση της ταυτότητας.
  • Ο σύγχρονος διάλογος
  • Σύγχρονη δραματουργία και ανάλυση κειμένου

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr


Γνωρίστε τον καθηγητή του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=E9cfU-UmVNs


Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο ανακριτικής από την Έλενα Μπολονάση στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ανακριτική» με καθηγήτρια την Έλενα Μπολονάση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις πώς γίνεται η σωστή ανάκριση;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Το σεμινάριο ασχολείται με την Ανακριτική ως κλάδο της Εγκληματολογικής επιστήμης. Στη διάρκεια των μαθημάτων, θα καλλιεργηθεί η ικανότητα αποκωδικοποίησης της γλώσσας του σώματος και των μη-προφορικών σημάτων που μεταδίδονται κατά την επικοινωνία. Με πρακτικές ασκήσεις που οξύνουν την παρατηρητικότητα και τεχνικές ανίχνευσης ψεύδους που χρησιμοποιούνται ακόμα και από όργανα ανάκρισης, θα αναπτυχθεί η δυνατότητα διάκρισης γνήσιων και μη γνήσιων αντιδράσεων. Παράλληλα, σκοπός του μαθήματος είναι η εξοικείωση του σπουδαστή με το αντικείμενο της Ανακριτικής, τη μορφή, τη διαδικασία και τους τρόπους ανάκρισης στη σύγχρονη μεθοδολογία. Θα εξεταστεί ο τρόπος που διεξάγεται η έρευνα, ο έλεγχος και η ερμηνεία του αποδεικτικού υλικού, σχετικά με τη διάπραξη εγκλήματος και την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

Το μάθημα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.

 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο σελιδοποίησης εντύπου και ηλεκτρονικού σχεδίου από την Αναστασία Κουρή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου στις 14:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Σελιδοποίηση εντύπου και
ηλεκτρονικό σχέδιο» με καθηγήτρια την Αναστασία Κουρή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση μόνο εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις την ηλεκτρονική σχεδίαση;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσετε και να αξιοποιήσετε τα εργαλεία των ηλεκτρονικών προγραμμάτων ώστε να δημιουργήσετε τα δικά σας projects. Θα αναπτύξετε τις γνώσεις και την φαντασία σας και θα μπορέσετε να μεταμορφώσετε ένα αρχείο σε ένα αντικείμενο. Θα μπορέσετε να κρατήσετε στα χέρια σας το δικό σας βιβλίο, την δική σας επαγγελματική κάρτα και ότι άλλο φανταστείτε!

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο υποκριτικής: αναζήτηση και σωματοποίηση του ρόλου από την Άννα Φωτοπούλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 12:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: αναζήτηση και σωματοποίηση του ρόλου» με καθηγήτρια την Άννα Φωτοπούλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις τα μυστικά της ερμηνείας ενός ρόλου;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Αδιαμφισβήτητα η υποκριτική είναι από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης και υπάρχει τέλεια ακολουθία στην εξέλιξή της με το πέρασμα των αιώνων. Από ένα συνονθύλευμα άναρθρων κραυγών και κινήσεων, μετουσιώθηκε σε ύψιστη μορφή έκφρασης με οριοθετημένα, δομημένα και πολύ συγκεκριμένα τεχνικά βήματα που μας οδηγούν στην επίτευξη του τελικού στόχου.

Ο κάθε ρόλος αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης του χώρου, του χρόνου, του κόσμου που μας περιβάλλει αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.

Σε αυτό λοιπόν το μάθημα, θα μάθουμε πoια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να κατακτήσουμε τον εκάστοτε ρόλο και να αποδώσουμε στο μέγιστο τη σκηνική αλήθεια.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Ανάγνωση και ανάλυση του ρόλου
  • Ανάπτυξη της ατομικότητας του ρόλου (βιογραφικό, στάτους κ.α)
  • Κύριοι και δευτερεύοντες στόχοι και προσδοκίες
  • Μέθοδοι, τεχνικές και προσεγγίσεις μεγάλων δασκάλων (Στανισλάφσκι, Γκροτόφσκι, κ.α)
  • Διαχείριση ρόλου με βάση το θεατρικό είδος στο οποίο ανήκει
  • Σκηνική επικοινωνία – συνοχή – συνεργασία
  • Ρεαλισμός, έμπνευση και φαντασία ως σύμμαχοι της δραματουργικής πλοκής
  • Η τεράστια σημασία του υπο-κειμένου και ο κυρίαρχος ρόλος του
  • Σωματοποιώντας ένα ρόλο
  • Χρήση των κινητικών μοτίβων – παρόρμηση – αντίδραση

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr


Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9dEOSLLMyPs


Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Πυρ, γυνή και διάστημα

Από την παράσταση «Ola_Kolaz.gr XIV – Για όνομα!» με πρωτότυπα κείμενα των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Τίτλος μονόπρακτου: «Πυρ, γυνή και διάστημα»

Συγγραφέας: Γεωργία Φουρλάρη

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Χειμώνα και Παναγιώτης Καποδίστριας

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Οικονομάκος και Άννα Χαλκιά

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Παναγιώτης Τζαφέρης και Παναγιώτης Καποδίστριας

 Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Νίκη Ζωγράφου και Γιάννης Τσιμπούκης

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο εγκληματολογίας: ανήλικοι δράστες και διαταραχές προσωπικότητας από την Έλενα Μπολονάση στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «εγκληματολογία: ανήλικοι δράστες και διαταραχές προσωπικότητας» με καθηγήτρια την Έλενα Μπολονάση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Γιατί ένας νέος οδηγείται στο έγκλημα; Πώς ένα παιδί καταλήγει στη φυλακή;

 

Πόσο επικίνδυνη είναι η διαταραχή προσωπικότητας; Ποιες διαταραχές προσωπικότητας εμφανίζουν οι πιο ειδεχθείς εγκληματίες; Μπορούν να συνυπάρχουν περισσότερες από μία διαταραχές; Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια διαταραχή προσωπικότητας;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

 

Ανήλικοι δράστες 

Οι ανήλικοι παραβάτες είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία δραστών και η αντιμετώπισή τους από την οικογένεια, την κοινωνία και το δίκαιο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγκληματολογικά ζητήματα. Οι λόγοι που οδηγούν έναν ανήλικο στο έγκλημα, η προέλευση της βιαιότητας των ανηλίκων και ο τρόπος που ένα ανήλικο θύμα μπορεί να μετατραπεί σε θύτη είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα εξεταστούν. Η ανάλυση/σχηματισμός προφίλ του ανήλικου δράστη, αλλά και ανήλικου θύματος είναι σημαντικό εργαλείο για κάθε συγγραφέα, σεναριογράφο και δημιουργό που επιθυμεί να αποδώσει ρεαλιστικά και σε βάθος την προσωπικότητα και το περιβάλλον μιας παραβατικής φυσιογνωμίας. Το σεμινάριο απευθύνεται, επίσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικούς, εγκληματολόγους, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση.

 

Διαταραχές προσωπικότητας

Στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσεις τα διαγνωστικά κριτήρια των διαταραχών προσωπικότητας και τη συσχέτισή τους με τη διάπραξη εγκλημάτων. Οι διαταραχές προσωπικότητας οδηγούν σε συμπεριφορές παρέκκλισης από τις απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου και διάρρηξη προσωπικών κι επαγγελματικών σχέσεων. Θα εξεταστεί η σύνδεση των διαταραχών προσωπικότητας με τη βίαιη συμπεριφορά, την επιθετικότητα και το έγκλημα. Επίσης, θα γνωρίσεις την εγκληματολογία ως επιστημονικό κλάδο που μελετά συστηματικά το εγκληματικό φαινόμενο σε όλες του τις εκφάνσεις και διαδικασίες. Θα κάνεις πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης με στήσιμο χαρακτήρων δράστη και θύματος, μελέτη εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και σχηματισμό του προφίλ των πρωταγωνιστών. Θα συνθέσεις ιστορίες εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, αξιοποιώντας τις γνώσεις μεθοδολογίας της εγκληματολογίας για τη δημιουργία ρεαλιστικών περιγραφών, απαραίτητων τόσο στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά και στην παραγωγή αντίστοιχου είδους τηλεοπτικών σειρών – κινηματογραφικών ταινιών. Η μελέτη της εγκληματολογίας, που είναι κλάδος αυτόνομος και διεπιστημονικός , θα γίνει, ως ένα βαθμό, σε συσχετισμό με θέματα ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχιατρικής, ποινικού δικαίου κλπ.

 

Όχι τώρα

Από την παράσταση «Ola_Kolaz.gr XIV – Για όνομα!» με πρωτότυπα κείμενα των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Τίτλος μονόπρακτου: «Όχι τώρα»

Συγγραφείς: Σπουδαστές και σπουδάστριες του σεμιναρίου υποκριτικής "Playback theatre"

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Δεσύλλα και Παναγιώτης Καποδίστριας

Σκηνοθεσία: Έλενα Δεσύλλα

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Παναγιώτης Καποδίστριας

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Μιχάλης Οικονομάκος, Νίκη Βασιλειάδη, Χαρά Ρεκούμη, Γιάννης Λοντόρφος, Μαρία Καμάτσου και Χριστίνα Μαφίλου

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο αυτογνωσίας: γίνε ο εμψυχωτής του εαυτού σου από τον Αργύρη Γιαμάλογλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σεπτέμβριο ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Αυτογνωσία: γίνε ο εμψυχωτής του εαυτού σου» με καθηγητή τον Αργύρη Γιαμάλογλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση αποκλειστικά από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να βοηθήσεις τον εαυτό σου;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

 

1η ομάδα: Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Τρίτη 16:00-18:00

 

2η ομάδα: Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 18 Σετπεμβρίου 2024 και κάθε Τετάρτη 11:00-13:00

 

3η ομάδα: Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Σάββατο 11:00-13:00

 

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί και βασιστεί σε ατομικές και ομαδικές βιωματικές ασκήσεις, ασκήσεις γραφής, ασκήσεις art therapy και θετικής ψυχολογίας.  Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθηση, δύο δεξιότητες που μεγάλο μέρος του πληθυσμού δείχνει να αγνοεί. Σας προσκαλούμε να κάνετε μία μεγάλη βουτιά και να εξερευνήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο με στόχο να ανακαλύψετε τις αρετές σας αλλά και τα σημεία εκείνα που ίσως θα θέλετε να δουλέψετε παραπάνω προκειμένου να αγαπήσετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο. Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε έναν ασφαλή κύκλο συμμετεχόντων που φυσικά ο καθένας μας μπορεί να μοιραστεί ό,τι επιθυμεί και ό,τι αντέχει. Μία ομάδα που κάθε μέλος, με τη δύναμη και την ασφάλεια της ομαδικότητας, θα ξεχωρίσει σα μονάδα και θα αναπτύξει την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση και την εσωτερική του φωνή. Ελάτε να ανακαλύψετε τη δύναμη που κρύβεται μέσα σας και να οικοδομήσετε μια πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σας!

 

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο στιχουργικής από τον Γιάννη Σίννη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Στιχουργική» με καθηγητή τον Γιάννη Σίννη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις να γράφεις τους δικούς σου στίχους;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Η μέγιστη χαρά ενός στιχουργού είναι η ακρόαση του έργου του σε μορφή τραγουδιού. Ο στίχος είναι η πιο προσωπική σύνθεση έκφρασης του μυαλού,  της καρδιάς και της ψυχής. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτή την διαδικασία ολοκλήρωσης. Υπάρχουν όμως δρόμοι και μονοπάτια που ακολουθώντας τα πληρούμε τις προϋποθέσεις να νιώσουμε σαν στιχουργοί τη μέγιστη χαρά.

 

Έχουμε την δύσκολη τύχη να διαθέτουμε ένα πάμπλουτο λεξικό – φαρέτρα στο έργο μας, την Ελληνική Γλώσσα. Η αναδρομή στην παρακαταθήκη των μεγάλων Ελλήνων στιχουργών και συνθετών σε συνδυασμό με τη μελέτη του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού έντεχνου και εμπορικού καθώς και η προβολή της κατάστασης της μουσικής μας βιομηχανίας θα συντελέσει στη διαμόρφωση μιας άποψης και στάσης ικανής στον νέο στιχουργό να προσφέρει το έργο του.

 

Η παρουσία στα μαθήματα φτασμένων στιχουργών και συνθετών καθώς και η τακτική μελοποίηση που κυρίως θα γίνεται, μαζί με την δική μου λατρεία στο πόνημα αυτό θα έχει το απτό αποτέλεσμα της ακρόασης των στίχων των νέων στιχουργών σε μορφή τραγουδιού.

Στο τέλος λοιπόν του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μελοποιημένους τους στίχους τους.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο playback theater από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Playback theater» με καθηγήτρια την Έλενα Δέσυλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις νέες θεατρικές τεχνικές;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Θέατρο χωρίς κείμενο. Η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η δημιουργικότητα ξεκλειδώνονται ώστε το άτομο να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς να αμύνεται, να λογοκρίνεται ή να σκέφτεται. Το playback theater είναι ένα διαδραστικό αυτοσχέδιο είδος θεάτρου όπου το κοινό βλέπει τις ιστορίες του να ζωντανεύουν στη σκηνή.
Υπάρχουν διάφορες φόρμες – τεχνικές που μας βοηθάνε να αυτοσχεδιάσουμε. Η κάθε φόρμα έχει και το δικό της λόγο που επιλέγεται. Μέρος λοιπόν της δουλειάς των μελών της ομάδας είναι να γνωρίσει τις φόρμες και να αποφασίσει πότε θα χρησιμοποιήσει την καθεμία.
Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι να καλλιεργηθεί το πνεύμα της ομαδικότητας, του αλληλοσεβασμού, του θεατρικού ήθους και της θεατρικής συνέπειας.  Να εξασκηθούν οι σπουδαστές στον αυθορμητισμό και στη δημιουργικότητα της στιγμής. Να μάθουν να εκφράζονται με όλο τους το σώμα, με τη φωνή και το πρόσωπο. Να αναπτύξουν την ικανότητα να ακούν σε μία ιστορία, ακόμα και αυτό που δεν λέγεται. Να εξασκηθούν στη συμβολική απόδοση, στη συνεργασία και στην ενσυναίσθηση.
Τέλος, παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση και καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με καλλιτεχνικά ρεύματα και θα μάθουν τον τρόπο που αυτά επηρέασαν το θέατρο, ώστε να αναπτύξουν την κριτική και αισθητική ματιά τους στην τέχνη.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Παιχνίδια ενσωμάτωσης
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Ασκήσεις ορθοφωνίας και αναπνοής
  • Ασκήσεις ανάπτυξης της εκφραστικότητας μέσα από το σώμα και της ικανότητας  σύνδεσης της δράσης του σώματος με τη σκέψη και τα συναισθήματα
  • Τα σωματικά εφόδια του ηθοποιού
  • Το σώμα της μάσκας
  • Αρχές αυτοσχεδιασμού
  • Ασκήσεις μουσικότητας και ρυθμού
  • Φόρμες, τεχνικές, δομή playback
  • Playback από τη θεωρία στην πράξη
  • Κατανόηση της έννοιας του ”σκηνικού εαυτού”
  • Σημειολογία του σκηνικού χώρου και του σκηνικού αντικειμένου
  • Σειρά ασκήσεων για το χώρο
  • Ασκήσεις για τις πρόβες οποιουδήποτε θεατρικού έργου
  • Καλλιτεχνικά ρεύματα – θέατρο (εξπρεσιονισμός – σουρεαλισμός – ντανταϊσμός κ.α.)

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Κυριακή 16:00 – 18:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.


Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-bBRlX8zRoI

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο σεναριογραφίας: μέθοδος και τεχνικές από τον Αργύρη Γιαμάλογλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Σεναριογραφία: μέθοδος και
τεχνικές» με καθηγητή τον Αργύρη Γιαμάλογλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να γράψεις το δικό σου σενάριο;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα διδαχτείς τις βασικές αρχές του σεναρίου και θα μάθεις πώς από την αρχική ιδέα θα καταφέρεις να φτιάξεις τη σωστή πλοκή και τη δομή ώστε να γράψεις το δικό σου σενάριο. Στα μαθήματα θα αναλύσουμε παρέα τα διαφορετικά φορμάτ σεναρίου, τις μορφές αφήγησης, τις πράξεις, τη σκαλέτα του σεναρίου, τις σεκάνς, τις σκηνές και όλα εκείνα τα στάδια προετοιμασίας ενός σεναρίου. Θα μάθεις βασικές τεχνικές γραφής ενώ παράλληλα θα εξασκηθείς σε πληθώρα πρακτικών ασκήσεων ώστε να αναγνωρίσεις το δικό σου στυλ. Τέλος, θα μάθεις την σπουδαιότητα της σύγκρουσης, των ανατροπών αλλά και του διαλόγου στο σενάριο. Φυσικά θα αναφερθούμε και σε όλα τα τεχνικά μέρη ενός σεναρίου αλλά και στην παρουσίαση του σε μία εταιρία παραγωγής.

 

Στης γιατρού

Από την παράσταση «Ola_Kolaz.gr XIV – Για όνομα!» με πρωτότυπα κείμενα των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Τίτλος μονόπρακτου: «Στης γιατρού»

Συγγραφείς: Ανθούλα Βεζύρη, Μαρία Βελέντζα, Χριστίνα Γότση, Ασπασία Κατριμουστάκη, Δέσποινα Κεραμίδα, Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Αγγέλα Μαρίνου και Μαρία Τσαούσογλου.

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Μπολονάση και Παναγιώτης Καποδίστριας

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Τζαφέρης

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Παναγιώτης Καποδίστριας

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Καρκαλέτσης, Δήμητρα Καραγιάννη, Δέσποινα Ασβεστοπούλου και Σταυρούλα Βαλσαμοπούλου

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Λιναρδάτου και Χρυσόστομος Πατήλας

 

Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Καποδίστριας, Αργύρης Γιαμάλογλου, Αναστασία Κουρή, Ρία Ντούσκα, Μαρία Ιωαννίδου και Κατερίνα Μοσχάτου

Μαγνητοσκόπηση: Άρης Λυχναράς

 


Θέατρο «Αλίκη»

Παραγωγή: "Tabula Rasa"

https://www.tabula.gr

Ιούνιος 2024 

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο εγκληματολογίας: crime scene από την Έλενα Μπολονάση στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Εγκληματολογία: crime scene» με καθηγήτρια την Έλενα Μπολονάση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να μπεις στη σκηνή του εγκλήματος;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Σκοπός του μαθήματος, ο σπουδαστής  να γνωρίσει την εγκληματολογία ως επιστημονικό κλάδο που μελετά συστηματικά το εγκληματικό φαινόμενο σε όλες του τις εκφάνσεις και διαδικασίες. Πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης με στήσιμο χαρακτήρων δράστη και θύματος, μελέτη εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και σχηματισμός του προφίλ των πρωταγωνιστών. Σύνθεση ιστοριών εμπνευσμένων από πραγματικά γεγονότα, αξιοποιώντας τις γνώσεις μεθοδολογίας της εγκληματολογίας για τη δημιουργία ρεαλιστικών περιγραφών, απαραίτητων τόσο στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά και στην παραγωγή αντίστοιχου είδους τηλεοπτικών σειρών - κινηματογραφικών ταινιών. Η μελέτη της εγκληματολογίας, που είναι κλάδος αυτόνομος και διεπιστημονικός , θα γίνει, ως ένα βαθμό, σε συσχετισμό με θέματα ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχιατρικής, ποινικού δικαίου κλπ.

Διαμονή VIP

Από την παράσταση «Ola_Kolaz.gr XIV – Για όνομα!» με πρωτότυπα κείμενα των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Τίτλος μονόπρακτου: «Διαμονή VIP»

Συγγραφέας: Κώστας Γούργουλης

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Χειμώνα και Παναγιώτης Καποδίστριας

Σκηνοθεσία: Χρύσα Βάκου και Λίλια Ρένιου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Έλενα Δεσύλλα και Παναγιώτης Καποδίστριας

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Ζιαγάκης και Μιχάλης Οικονομάκος

Συμμετέχουν: Ηρακλής Λαζαρίδης, Χρύσα Βάκου, Παναγιώτης Τριάντης, Μιχάλης Μπακίρης και Δημήτρης Χρηστάκος

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο υποκριτικής στο μονόλογο: προετοιμασία για ακροάσεις από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική στο μονόλογο: προετοιμασία για ακροάσεις» με καθηγήτρια την Έλενα Δεσύλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να κάνεις τη σωστή προετοιμασία για την επόμενη ακρόαση;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Μία ακρόαση είναι τελικά τόσο δύσκολη όσο ακούγεται; Γιατί οι περισσότεροι νέοι ηθοποιοί αγχώνονται περισσότερο σε μία οντισιόν παρά σε ένα κατάμεστο θέατρο; Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι ο ηθοποιός για το μονόλογο που θα ερμηνεύσει σε μία οντισιόν, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να μπλοκάρει.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή ρεπερτορίου, διδασκαλία και σκηνοθεσία σ’ επιλεγμένα κείμενα, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις ορθοφωνίας και συγκέντρωσης. Επίσης, ασκήσεις φωνητικής και ασκήσεις κίνησης – γλώσσας του σώματος.


Στόχος του σεμιναρίου είναι ο κάθε σπουδαστής να ετοιμάσει τουλάχιστον έναν κωμικό μονόλογο, ένα δραματικό μονόλογο, ένα ποίημα κι έναν αυτοσχεδιασμό.

 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο λογοτεχνικής γραφής από την Αντιγόνη Πόμμερ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Λογοτεχνική γραφή» με καθηγήτρια την Αντιγόνη Πόμμερ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να γράψεις το δικό σου μυθιστόρημα;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα ανακαλύψετε και θα αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα αλλά και εργασίες θα έρθετε πιο κοντά στο όνειρό σας. Θα ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και θα βρείτε τον δικό σας τρόπο γραφής. Θα μάθετε να βάζετε σε τάξη τις σκέψεις σας για να αρχίσετε το ταξίδι στο χώρο της μυθοπλασίας. Τα μυστικά της λογοτεχνικής γραφής θα γίνουν δικά σας.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο εικονογράφησης ΙΙ από τη Μαρία Τζαμπούρα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Εικονογράφηση ΙΙ» με καθηγήτρια τη Μαρία Τζαμπούρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να ξεχωρίσεις στην εικονοφράφηση;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Διαβάζεις κόμικ; Αγαπάς τις ιστορίες κόμικ και σου αρέσει να σχεδιάζεις κι εσύ τα δικά σου;

Αν τη πρώτη χρονιά γνωρίσαμε τον θαυμαστό κόσμο των κόμικ, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε παραπέρα και να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε σε εικόνα και λέξεις την ανάγκη σου να πεις τη δική σου ιστορία.

Αν έχεις κι εσύ την ίδια ανάγκη, αγάπη και πάθος να το προσπαθήσεις ή απλή περιέργεια και διάθεση να μάθεις πώς γίνεται κάτι τέτοιο, τότε, μαζί, θα μπούμε στον κόσμο της τέχνης και της τεχνικής της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου κόμικ. Βήμα βήμα θα μετατρέπουμε κείμενα και εικόνα σε ιστορία από μελάνι!

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα έχεις εξοικειωθεί με τα υλικά, τις τεχνικές και τον τρόπο για την παραγωγή ενός έργου.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Νέο σεμινάριο social media από την Παρασκευή Βονάτσου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Social media» με
καθηγήτρια την Παρασκευή Βονάτσου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να ξεχωρίσεις στα social media;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Tα social media έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την τηλεόραση ως κύρια πηγή ειδησεογραφικής ενημέρωσης, ενώ αποτελούν πλέον και ένα βασικό κανάλι προώθησης καταναλωτικών ειδών πάσης φύσεως. Οι παραδοσιακές μέθοδοι του marketing όπως η έντυπη διαφήμιση, τα email προώθησης, τα τηλεοπτικά spot γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικές και τα social media κερδίζουν έδαφος. Οι content creators μπορεί να είναι γνωστά πρόσωπα, μπορεί όμως να είναι και καθένας από εμάς. Δηλαδή, στα social media οι άνθρωποι μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο, το οποίο απευθύνεται σε ευρύτερα κοινά, πολύ πέρα από τα δίκτυα των άμεσων επαφών τους και να διαμορφώνει καταναλωτικές – και όχι μόνο – συνήθειες και συνειδήσεις. Τα social media ουσιαστικά μετέτρεψαν τους χρήστες σε φορείς μηνυμάτων, τα οποία έχουν ευρύτερη απήχηση. Είκοσι χρόνια μετά τη «γέννηση» του Facebook, τα social media επαναπροσδιορίζονται: Ο μέσος χρήστης είναι πλέον περισσότερο καταναλωτής, στις περισσότερες πλατφόρμες «κερδίζει» η δημιουργία βίντεο, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί νέου τύπου περιεχόμενο. Tα social media εξελίσσονται: Το TikTok «σαρώνει» στις νεότερες ηλικίες, ενώ το Facebook διατηρεί την κυριαρχία του και ταυτόχρονα τα threads του Instagram είναι η ανερχομένη πλατφόρμα. Σε αυτό το δυναμικό σκηνικό, στο φετινό σεμινάριο θα διδαχτούμε το πώς θα αξιοποιούμε τα social media για να παράγουμε περιεχόμενο το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον.