Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 16:30 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Δημιουργική σκέψη για παιδιά» με καθηγήτρια την Αντιγόνη Πόμμερ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!
Αφήνουμε τη φαντασία μας να πετάξει!
Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το πρόγραμμα δημιουργικής σκέψης, είναι ένα ξεχωριστό «σεμινάριο» που έχει σκοπό να εμπνεύσει και να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους. Η διδασκαλία της δημιουργικής σκέψης στα παιδιά, σχεδόν πάντα τους προκαλεί το ενδιαφέρον, αφού είναι από μόνα τους περίεργα για ένα μάθημα τόσο διαφορετικό από αυτά του σχολείου. Σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον, τα παιδιά θα μάθουν αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους.
Κατά τη διάρκεια της ωριαίας εβδομαδιαίας συνάντησής μας, θα γνωρίσουν, μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους, τη δύναμη της περιγραφής αλλά και τα βασικά λογοτεχνικά κόλπα, που θα κάνουν αφενός τον λόγο τους πιο δομημένο και στο μέλλον τα κείμενά τους ξεχωριστά.
Τι θα κερδίσουν τα παιδιά;
- Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης: Μέσα από τις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις, τα παιδιά θα μάθουν να εκφράζουν τις ιδέες τους χωρίς φόβο και δισταγμό. Η δημιουργική γραφή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν σιγουριά για τη φαντασία τους και τον τρόπο να την αποτυπώνουν με λόγια.
- Καλλιέργεια φαντασίας: Με διασκεδαστικές ασκήσεις και παιχνίδια, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Τα παιχνίδια ρόλων, οι γρίφοι και οι μεταμφιέσεις είναι μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε το μάθημα απολαυστικό και δημιουργικό.
- Εμπειρία σε νέες ιστορίες: Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη δύναμη της περιγραφής και θα μάθουν βασικές λογοτεχνικές τεχνικές, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, που θα κάνουν τις ιστορίες τους ξεχωριστές. Θα ξαναγράψουν γνωστά παραμύθια με τη δική τους οπτική, αναπτύσσοντας την ικανότητα να φτιάχνουν πρωτότυπες ιστορίες, ακόμα κι αν δεν ξέρουν ακόμα να γράφουν καλά.
- Ανάπτυξη εκφραστικών δεξιοτήτων: Κάθε εβδομάδα, τα παιδιά θα μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους προφορικά και να φτιάχνουν ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινότητά τους, οικογενειακές στιγμές ή φωτογραφικό υλικό. Αυτές οι ασκήσεις τα βοηθούν να μάθουν να καταγράφουν τις σκέψεις τους, είτε προφορικά είτε γραπτά.
Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:
Πώς Διεξάγεται το Μάθημα;
- Φιλική ατμόσφαιρα: Κάθε μάθημα ξεκινά με γνωριμία και δημιουργία μιας ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται άνετα και ασφαλή.
- Ασκήσεις ελεύθερης έκφρασης: Τα παιδιά εκφράζονται χωρίς περιορισμούς και κανόνες, ενθαρρύνοντας την αυθόρμητη έκφραση και τη φαντασία.
- Δημιουργικά παιχνίδια και γρίφοι: Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και γρίφους, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά και να συνεργάζονται.
- Χρήση παραμυθιών και φωτογραφιών: Χρησιμοποιούμε γνωστά παραμύθια και φωτογραφίες ως αφορμή για νέες ιστορίες, βοηθώντας τα παιδιά να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Δώστε στα παιδιά σας την εμπειρία της δημιουργικής γραφής και χαρίστε τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της φαντασίας και της έκφρασης. Για όλα τα υπόλοιπα, είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, μέσα από παιχνίδια, γέλιο και δημιουργία!
Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 16:30-17:30 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.
Στο
τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης
από το εργαστήρι "Tabula Rasa".
Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα
τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι
δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο
6971 970 971 ή στο e-mail:
info@tabula.gr
Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019
Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου