Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο global culture από την Αλεξάνδρα Χειμώνα

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Global culture» με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε! 
Γνώρισε ξεχωριστούς λαούς, διαφορετικές εποχές και ιδιαίτερες συνήθειες.
 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Στο μάθημα αυτό οι σπουδαστές συλλέγουν πληροφορίες επί παντός επιστητού και καλούνται να τις χρησιμοποιήσουν ως αφορμές προσωπικής δημιουργίας! Επεκτείνουμε τα όρια της γνώσης, της φαντασίας, της δημιουργικότητάς μας. Το οτιδήποτε αποτελεί υλικό προς επεξεργασία! Συλλέγουμε στοιχεία κάθε εποχής, απ’ την αρχαιότητα έως σήμερα, ώστε ο μαθητής να μπορεί να εντάσσει τις διηγήσεις του σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο επιθυμεί και να γράψει ένα έργο εποχής. Διευρύνουμε τα όρια της γνώσης και συνεπώς τα όρια του κόσμου μας!
 


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:
•    4 τύποι προσωπικοτήτων. Βρείτε σε ποιον ανήκετε και πώς δομούμε ήρωες (διηγήματος / μυθιστορήματος, ταινίας, σειράς) με βάση τα χαρακτηριστικά τους.
•    Ιαπωνική κουλτούρα: θέατρο Νο, κυογκέν, καμπούκι, κουκλοθέατρο, γκέισες, anime (ιαπωνικά κόμικ), τρόπος ζωής και συμπεριφοράς.
•    Πλάσματα της φαντασίας: Κινέζικα φαντάσματα, βρικόλακες, νεράιδες, ξωτικά, ρουσάλκι.
•    Περίεργοι νόμοι, ήθη και έθιμα ανά τον κόσμο. Οι μαθητές σκαρώνουν διηγήσεις για τις αιτίες που - κατά τη σεναριογραφική τους γνώμη - καθιερώθηκαν οι συγκεκριμένες στάσεις, προσπαθούν να συνδυάσουν σε μία διήγηση άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, κ.λπ.
•    Σεξουαλικά ήθη - έθιμα ανά τον κόσμο. Η γλώσσα του σώματος, σημασίες χειρονομιών.
•    Φιλοσοφία των θρησκειών. Τι θα γινόταν σε συνάντηση ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία, που δεν θα ήξεραν ο ένας για τους περιορισμούς του άλλου;
•    Όπερα: Επεξεργασία έργων, μετατροπές δραματικής όπερας σε κωμική και το αντίστροφο, παιχνίδια δημιουργικότητας (προσθήκη κι αφαίρεση ηρώων, διαμόρφωση πλοκής με βάση μόνο τον τίτλο ενός έργου κ.λπ). Όπως το έπος Νιμπελούνγκεν το μετέτρεψε ο Βάγκνερ σε όπερα, τώρα και οι σπουδαστές της σχολής!
•    Παιχνίδι χρονικών περιόδων και δεκαετιών. Ενδυμασία, συνήθειες, μουσική, ήρωες κάθε εποχής, απ’ την αρχαιότητα έως σήμερα. Πώς μεταφέρεται το ίδιο θέμα σε διαφορετικές εποχές;
•    Βιογραφίες διάσημων καλλιτεχνών, με σκοπό να οργανώσουμε την υπόθεση ταινίας με τη ζωή τους. Διαβάζουμε ερωτικά γράμματα μεγάλων καλλιτεχνών, συγγραφέων, πολιτικών κι επιχειρούμε να ενώσουμε τους ήρωες από διαφορετικές ιστορίες ή… εισβάλλει ο ένας στην ιστορία του άλλου!!!
•    Παράξενοι θάνατοι, οικογενειακές «κατάρες», κυνήγι θησαυρών!
•    Σύμβολα και συμβολισμοί λουλουδιών
•    Παγκόσμιες ημέρες και ονοματολογία περιοχών
•    Μετά την επαφή μας με επιλεγμένες εικόνες και μουσικές, τις εντάσσουμε στα πλαίσια δικών μας διηγήσεων. Ό,τι βλέπουμε γύρω μας σε τι είδους σενάριο θα ταίριαζε;
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και θα έχουν διάρκεια 5 μήνες.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331.
Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/inverno.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου