Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Νέο σεμινάριο εκμάθησης δημιουργίας παρουσιάσεων sway - prezi από την Παρασκευή Βονάτσου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «εκμάθηση δημιουργίας
παρουσιάσεων sway - prezi» με καθηγήτρια την Παρασκευή Βονάτσου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

 

Μήπως ήρθε η ώρα… να φτιάξεις ξεχωριστές και δημιουργικές παρουσιάσεις;

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να κάνετε παρουσιάσεις που θα ξεχωρίσουν και θα σας διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό, τότε το Sway και το Prezi είναι τα κατάλληλα εργαλεία για εσάς. Είτε πρόκειται για επαγγελματικές, είτε για ακαδημαϊκές ανάγκες, ακόμα και για να εκφράσετε κάθε συναίσθημα, θα σας λύσουν τα χέρια. Με «στήσιμο» που θυμίζει ιστοσελίδα, με τη δυνατότητα να μετατραπεί σε pdf αν δεν υπάρχει ίντερνετ, με τη φόρτωση εικόνων, video και την ενσωμάτωση post από τα social media, είναι δύο δυνατά εργαλεία που ένας σύγχρονος άνθρωπος σίγουρα θα χρειαστεί. Είτε θέλετε να «τακτοποιήσετε» τις συνταγές σας, είτε να μοιραστείτε αποσπάσματα από τα διηγήματά σας, είτε να παρουσιάσετε το βιογραφικό σας ή την πτυχιακή σας ή ακόμα και το διδακτορικό σας, ίσως και να blog-άρετε με υπέροχες φωτογραφίες από τις διακοπές σας, το καθένα από τα προγράμματα αυτά, σας παρέχει απεριόριστες δυνατότητες. Αν θέλετε οι παρουσιάσεις σας σε κοινό, οι εργασίες σας στη Σχολή, η υπεράσπιση της πτυχιακής σας, το portfolio σας για μια νέα δουλειά, η παράδοση ενός μαθήματος, να μη δείχνουν όπως τα τετριμμένα, μαζί θα μάθουμε έναν εναλλακτικό τρόπο να προβάλλετε τα data χωρίς να φαίνονται βαρετά. Το περιεχόμενό σας έτσι γίνεται ξεχωριστό και ξεπερνά τα συνηθισμένα.

 

Στο σεμινάριο θα δούμε την καλύτερη αξιοποίηση όσων προσφέρουν αυτά τα προγράμματα, θα εξετάσουμε διαφορετικά στυλ και θα μάθουμε τι μπορούμε να ενσωματώσουμε σε αυτά και πώς να τα παρουσιάσουμε. Θα φτιάξουμε παραδείγματα πάνω σε έτοιμα templates, προσθέτοντας τη δική μας πινελιά! Θα δούμε πώς «μεγαλώνουμε« εικόνες και πώς γίνονται τα… κοντινά σε αυτά που θέλουμε να τονίσουμε. Ακόμη, θα μάθουμε να βάζουμε φωτογραφίες και multimedia για να γίνει η παρουσίασή μας ενδιαφέρουσα και εναργής!

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

 

  • Πώς μπορούμε να «χτίσουμε» μία παρουσίαση, βάζοντας ενότητες, επικεφαλίδες, τίτλους
  • Πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε multimedia στην παρουσίαση (εικόνα, βίντεο)
  • Πώς μπορούμε να αλλάζουμε το στυλ της παρουσίασης, πώς να βάζουμε διαφορετικά χρώματα γραμματοσειράς και να προσαρμόζουμε την εμφάνιση, ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
  • Πώς μπορούμε να διαμοιράσουμε, να το ενσωματώσουμε σε blog και ιστοσελίδες και να το «κλωνοποιήσουμε».
  • Πώς αλλάζουμε το φόντο.

Το μάθημα θα γίνεται για δύο εβδομάδες, κάθε Τρίτη και Παρασκευή 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου