Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Νέο σεμινάριο ειδών λογοτεχνικής γραφής από την Αντιγόνη Πόμμερ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Είδη λογοτεχνικής γραφής»
με καθηγήτρια την Αντιγόνη Πόμμερ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις πώς να γράψεις το κάθε διαφορετικό είδος μυθιστορήματος;

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε τα διαφορετικά είδη μυθιστορημάτων με θεωρία, παραδείγματα και εργασίες. Επίσης, θα μάθουμε τα μυστικά τους αλλά και ποιος τύπος μυθιστορήματος σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

Αστυνομικό
«Καθώς οι σπουδαιότεροι ντετέκτιβ κάνουν τους πιο καλούς δολοφόνους, ένας ειδικός στην έρευνα είναι επίσης ειδικός στην δολοφονία» Nisio Isin

Θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Θα δούμε πως η δημιουργία δυνατών χαρακτήρων, όπως ερασιτέχνες ντετέκτιβ, αστυνομικοί, ιδιωτικοί ντετέκτιβ, δικηγόροι, κατάσκοποι, είναι σημαντικοί για να φτιάξετε μια ατμόσφαιρα έντασης και αγωνίας. Για να γράψουμε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, θα πρέπει να μάθουμε τις απαιτήσεις του είδους. Και πάνω από όλα θα εξασκηθούμε στις τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τους αναγνώστες στις σελίδες μας.

 

Θρίλερ
«Όπου δεν υπάρχει φαντασία δεν υπάρχει τρόμος» Arthur Conan Doyle

Θα εφαρμόσουμε τις τεχνικές της πλοκής του πιο συναρπαστικού είδους, που καλείται να κόβει συνεχώς την ανάσα του αναγνώστη, το θρίλερ. Θα ανακαλύψουμε πώς η δημιουργία απίστευτων χαρακτήρων, η ατμόσφαιρα μυστηρίου, η συγκλονιστική πλοκή αλλά και η γρήγορη ροή είναι τα βασικά απαραίτητα συστατικά για την συγγραφή ενός θρίλερ.

 

Τρόμου
«Όχι δεν είμαι ένα όνειρο, είμαι ο χειρότερος εφιάλτης σου» C.T. Todd

Θα συναντήσουμε τις τεχνικές ενός είδους που απαιτεί γερά νεύρα από τη μεριά του αναγνώστη αλλά και από την πλευρά του συγγραφέα.  Το μυθιστόρημα τρόμου, έχει ανάγκη τη δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας, ώστε να καταφέρει τον στόχο του, να τρομάξει τον αναγνώστη. Θα δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις φοβίες, για να φτιάξουμε μια δυνατή ιστορία τρόμου, για τους λάτρεις του είδους.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=hSWdSyqvGcI

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου