Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο σεμινάριο φωνητικής, ορθοφωνίας και χρήσης της φωνής, από την Αμέρισσα Φτούλη, στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa

Μήπως ήρθε η ώρα... να αποκτήσεις την ικανότητα του τραγουδιού;


Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00, ξεκινάει το νέο σεμινάριο "Φωνητική, ορθοφωνία & χρήση της φωνής" με καθηγήτρια την Αμέρισσα Φτούλη αποκλειστικά στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι'αυτό βιαστείτε!
 
Δεν έχουν γεννηθεί όλοι οι άνθρωποι με την ίδια ικανότητα τραγουδιού. Όλοι όμως μπορούν να την αποκτήσουν. 

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το τραγούδι ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης ενός σπουδαστή δραματικής σχολής - εργαστηρίου, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ολόπλευρη εξέλιξη του νέου ηθοποιού.
Με άξονα αυτή την πεποίθηση καθώς και την αγάπη για το τραγούδι έχουμε δημιουργήσει ένα σεμιναριακό πρόγραμμα σπουδών – όπως αναλυτικά σας παρουσιάζετε παρακάτω – που έχει δύο στόχους. Πρώτος εξ αυτών είναι η σωστή χρήση του οργάνου φωνή και παράλληλα την εξέλιξή του με διάφορες μεθόδους (ασκήσεις φωνητικές και ορθοφωνικές, ομαδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό, ατομικό και ομαδικό τραγούδι, θεωρία της μουσικής). Ο δεύτερος είναι η γνωριμία των σπουδαστών με το μουσικό θέατρο και την τέχνη του τραγουδιού μέσα σε αυτό.
Ο σπουδαστής που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο θα έχει την ευκαιρία  να μάθει να τραγουδά σωστά και να αναπτύξει τις δεξιότητές του στο τραγούδι μέσα από τα διαφορετικά είδη που θα διδαχθεί. 


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:
  • Τι είναι το τραγούδι. Χρήση οργάνου (κύκλος αναπνοής – ασκήσεις). Η χρήση του κατά την θεατρική πράξη. 
  • Ομαδικές ασκήσεις αναπνοής, ρυθμού, φωνητικής τοποθέτησης και ορθοφωνίας.
  • Βασικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής
  • Αυτοσχεδιαστικές ομαδικές ασκήσεις με άξονα τη φωνή.
  • Βασικές γνώσεις της θεωρίας της μουσικής με εξάσκηση φωνητικών ασκήσεων στο πιάνο.
  • Πως αντιμετωπίζουμε ένα τραγούδι (εκμάθηση – ερμηνεία). Τα πρώτα τραγούδια – επιλογές των σπουδαστών.
  • Ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Θεατρικού Χατζιδάκι». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων Το τραγούδι στην  ελληνική επιθεώρηση με αφορμή την παράσταση «Βίρα τις άγκυρες». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Μουσικό Θέατρο Α’» με αφορμή την παράσταση «Το έκτο
    πάτωμα». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Μουσικό Θέατρο Β’» με αφορμή την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Μουσικό Θέατρο Γ’ – Μπέρτολτ Μπρεχτ» ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος «Μουσικό θέατρο για παιδιά» με αφορμή τις παραστάσεις «Ο Μορμόλης» & «Ντενεκεδούπολη». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Musical». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος μαθημάτων «Αρχαίο Δράμα & Κωμωδία». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια.
  • Κύκλος μαθημάτων «Παραδοσιακή Μουσική Α’ - Ελληνική». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Κύκλος «Παραδοσιακή Μουσική Β’ – απ’ όλο τον κόσμο». Ακρόαση και επιλογές τραγουδιών. Ομαδικά και ατομικά τραγούδια – εξάσκηση με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
Σημείωση:
  • Κάθε κύκλος αποτελείται από αρκετά μαθήματα και μπορεί να επεκταθεί ή να συρρικνωθεί ανάλογα με την πρόοδο των μαθητών. Επίσης οι θεματικές ενότητες μπορεί να τροποποιούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις της σχολής (όπως π.χ. προετοιμασία για την παράσταση που γίνεται κάθε χρόνο από τους σπουδαστές).
  • Κάθε κύκλος θα συνοδεύετε από θεματική εργασία που θα ανατίθεται στους σπουδαστές από τη διδάσκουσα. 

Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και θα έχουν διάρκεια 32 δίωρα.



Το μάθημα θα γίνεται κάθε Σάββατο 12:00-14:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa",Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.



Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή.



Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".



Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.



Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: info@tabula.gr



Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου