Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεφυλλίζει το βιβλίο "Μπου Ξελευθερία", των σπουδαστών της σχολής Tabula Rasa.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) στο Ζάππειο. 
 
Κατά τη διάρκεια της βόλτας του στα περίπτερα της έκθεσης στάθηκε στο περίπτερο του εκδοτικού οίκου "i-write", όπου βρίσκονταν και μαθητές της Tabula Rasa, και στο βιβλίο "Μπου ξελευθερία" στο οποίο τριάντα υπέροχοι συγγραφείς, μαθητές του σεμιναρίου παραμυθιού του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έφτιαξαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ένα ανθολόγιο παραμυθιών με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Πρόκειται για μια προσπάθεια των σπουδαστών να βοηθήσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά, με την αρωγή των παραμυθιών για το γνωστό σε όλους μας bullying. Μιλούν με διασκεδαστικό τρόπο, για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα ζώα της ζούγκλας. Η πρωτότυπη εικονογράφηση ανήκει σε παιδιά δημοτικών σχολείων, τα οποία δημιούργησαν με τη φαντασία τους, τους πραγματικούς ήρωες των παραμυθιών.

Η διαδικασία έκδοσης βιβλίων και παραμυθιών στα πλαίσια των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής της σχολής Tabula Rasa, έχει γίνει πια θεσμός. Ήδη η σχολή έχει εκδώσει τα βιβλία των σπουδαστών της: Εξ αποστάσεως, Εννέα εγκλήματα αναζητούν δολοφόνο και Δώδεκα ερωτικά εγκλήματα αναζητούν δολοφόνο. Το νέο σεμινάριο παραμυθιού της σχολής ξεκινάει στις 02 Οκτωβρίου 2017 και ήδη η καθηγήτρια κα. Αντιγόνη Πόμμερ, βρίσκεται στις συζητήσεις τόσο για ένα ακόμα συλλογικό βιβλίο παραμυθιών αλλά και για το επόμενο συλλογικό βιβλίο διηγημάτων, που θα γραφτούν από τους σπουδαστές στα πλαίσια των μαθημάτων της σχολής και θα εκδοθούν και τα δύο στο τέλος της σπουδαστικής χρονιάς.

Ο κ. Παυλόπουλος στο τέλος της ομιλίας του, ευχήθηκε «οι αναγνώστες των βιβλίων να πληθαίνουν και η ανάγνωση, ως κορυφαία στάση αντίστασης απέναντι στην φθορά, ν’ αποτελεί πιστό συνοδοιπόρο και ανθεκτικό στήριγμα στην ανηφορική πορεία της ζωής μας».

Η έκθεση βιβλίου λαμβάνει χώρα από 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου