Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

«Το πιστολάκι μου… έπεσε απ΄ τα χέρια»



O τελειόφοιτος σπουδαστής της σχολής μας, Ραφαήλ Μπεζώνης, κάτοικος Ρόδου, έγραψε το νέο θεατρικό έργο «Το πιστολάκι μου… έπεσε απ’ τα χέρια» που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου σε συνεργασία με το σύλλογο καταστηματαρχών κομμάτων – κουρέων Δωδεκανήσου, στις 10–11–12 Απριλίου 2019.

Τα έσοδα των παραστάσεων διατέθηκαν στον μικρό Γιωργάκη, για τη θεραπεία του στο εξωτερικό, στην κατασκευή περουκών για καρκινοπαθείς γυναίκες καθώς και στον σύλλογο «Δωρεά Μαλλιών Ελλάδος».

Περίληψη:
Ο Ζανό, ένας παρορμητικός και οξύθυμος κομμωτής που ψάχνει διαρκώς τρόπους να γίνει πλουσιότερος, ένα πρωινό, καλείται να αντιμετωπίσει τη στριμμένη ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, η οποία αμετακλήτως του κάνει έξωση.
Την ίδια στιγμή, ένα τηλεφώνημα από τον πρώην σύζυγό της, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση, καθώς κι εκείνος με τη σειρά του, διεκδικεί την επιχείρηση. Ο Ζανό και οι βοηθοί του, Ματούλα και Λεϊλά, παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως να κρατήσουν τη δουλειά τους, τολμώντας να ξεπεράσουν τα όρια του φυσιολογικού. Μέσα στον πανικό που επικρατεί, ένας απρόσμενος, γεμάτος παραξενιές πελάτης, θα εμφανιστεί και θα καθυστερήσει τα σχέδια τους, με επιτρέποντας τελικώς να δοθεί μία άμεση λύση.
Παρατηρητής σε αυτές τις διαδοχικές, αναπάντεχες καταστάσεις, ένα πιστολάκι που η προσαρμοστικότητα του σε άλλους ρόλους, θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη τις στιγμές που θα υπάρχει πραγματική ανάγκη.
Πώς βρέθηκε στο πάτωμα; Ποιος το έχασε; Θα καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους οι κομμωτές και οι φίλοι τους που θα τους υπερασπιστούν;

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Ραφαήλ Μπεζώνη και του εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου