Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Παράσταση των σπουδαστών της σχολής Tabula Rasa, «Περί ερώτων αρχαίων ο λόγος»


Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”, ο διευθυντής, Παναγιώτης Καποδίστριας, η καθηγήτρια
υποκριτικής, Μαρία Τζανουκάκη και οι σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής, παρουσιάζουν μία παράσταση αρχαίου δράματος με αποσπάσματα από κωμωδίες και τραγωδίες.


Υπόθεση:
Η Αφροδίτη είναι η μόνη θεά που ελέγχει το πιο απόλυτο συναίσθημα του ανθρώπου, τον Έρωτα. Αυτή καθορίζει τη ζωή της Φαίδρας και της Πασιφάης.
Αυτή είναι που συγκαλεί τις εξομολογήσεις της Κρέουσας της Ιοκάστης και της Δηιάνειρας. Αυτή ορίζει τα λόγια της Κλυταιμνήστρας στον Αγαμέμνονα.
Αυτή παίζει με το Μενέλαο και του εμφανίζει τα δυο πρόσωπα της Ελένης.
Αυτή ξυπνά τη ζήλεια στην καρδιά της Ερμιόνης για την Ανδρομάχη και φανερώνει όλο τον πόνο της εγκαταλελειμμένης Τέκμησσας και της Μήδειας.
Αυτή χωρίζει την Άλκηστη από τον Άδμητο και τους ενώνει ξανά.
Αλλά ο Έρωτας έχει και την κωμική του πλευρά. Γίνεται όπλο στα χέρια της Λυσιστράτης για να σταματήσει τον πόλεμο και έτσι βρίσκει την ευκαιρία η Μυρίνη να τυραννήσει τον Κινησία. Γίνεται νόμος από την Πραξαγόρα και ο Νέος πρέπει πρώτα να συνευρεθεί με τρεις γριές πριν ξαπλώσει με τη Νέα. Γίνεται μαγγανεία στα χέρια της Σιμαίθας και των δυο εταίρων της Μέλιττας και της Βακχίδας. Ο Έρωτας όμως όταν με περισσή λαβώνει δύναμη μήδε όνομα καλό από αυτόν μήδε αρετή μπορεί να βγει!

Συρραφή κειμένων / Σκηνοθεσία: Μαρία Τζανουκάκη
Μουσική διδασκαλία: Αμέρισσα Φτούλη
Χορογραφία: Ειρήνη Μπενετάτου
Αφίσα: Αναστασία Κουρή
Παίζουν: Γιώτη Λαμπρινή, Γκέγκε Κατερίνα, Θεοδωρόπουλος Δημήτρης,
Iordache Diana, Κουρή Αναστασία, Κωστού Βεατρική, Μπενετάτου Ειρήνη, Μπόμπολου Μυρτώ, Παπαδάκη Εύη, Πολλάτου Φραντζέσκα, Προβατάρη Ευαγγελία, Ραμαντάνης Βασίλης, Ρουσάλη Άννα, Σακελλαρίδου Ελένη, Σωτηρίου Κατερίνα, Τζωρτζάκη Ηλέκτρα.

Σάββατο 18 Μαΐου 2019 
στις 20:30

Από κοινού θέατρο
, Ευπατριδών 4, Γκάζι

Είσοδος ελεύθερη


Οργάνωση παραγωγής
:
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa
http://www.tabula.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου