Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Σκριπτ στη σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» του Open, η απόφοιτη σπουδάστρια της Tabula Rasa, Σταυρούλα Δάμπαλη


H απόφοιτη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula RasaΣταυρούλα Δάμπαλη, του τμηματος δημιουργικής γραφής, συμμετέχει ως σκριπτ στη νέα τηλεοπτική σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό Open.


Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται την περίοδο μιας σκληρής εποχής που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Στη σειρά συμμετέχει ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών με γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Το έργο
Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Οι συντελεστές
Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Τραγούδι τίτλων: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa, συγχαίρει την Σταυρούλα Δάμπαλη και της εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου