Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Νέο σεμινάριο υποκριτικής – Τσέχωφ: με οδηγό τις λέξεις και τις σιωπές από την Βάνα Πεφάνη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa


Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική – Τσέχωφ: με οδηγό τις λέξεις και τις σιωπές» με καθηγήτρια την Βάνα Πεφάνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να εντρυφήσεις στα σπουδαία κείμενα του Τσέχωφ;

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Ο Άντον Τσέχωφ με τα σημαντικά θεατρικά του έργα «Τρείς αδελφές» και «Θείος Βάνιας», θα μας προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για μια εξερεύνηση στις αποχρώσεις των λέξεων, προκαλώντας μας να συλλάβουμε το νόημα κάτω απ’ το νόημα- και το νόημα κάτω από αυτό. Αποκτώντας σταδιακά την ικανότητα να σφυρηλατήσουμε την δική μας κατανόηση, θα προφέρουμε ένα κείμενο γραμμένο εκατό χρόνια πριν, με σύγχρονο ρυθμό ομιλίας και θα ανακαλύψουμε ξανά την εσωτερική κίνηση των χαρακτήρων ενός θεατρικού έργου. Η μελέτη στα κείμενα του Τσέχωφ θα μας βελτιώσει, θα μας ευαισθητοποιήσει και θα βοηθήσει τον κάθε σπουδαστή – ηθοποιό να χτίσει μία δική του, προσωπική, ισχυρή καλλιτεχνική διαδικασία.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν νέοι ηθοποιοί, έμπειροι ερασιτέχνες, νέοι θεατρικοί συγγραφείς και όποιος ενδιαφέρεται και αγαπά το θέατρο.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Ανάλυση κειμένου – κάθε λέξη, κάθε συλλαβή είναι προϊόν μιας συγκεκριμένης, συνειδητής ανθρώπινης επιλογής.
  • Πως μεταλλάσσει το αλλοιωμένο συναίσθημα τη γραμματικά σωστή εκφορά του λόγου.
  • Το χιούμορ στον Τσέχωφ αποτελεί το εργαλείο που ή δυναμώνει την τραγωδία ή τη μετριάζει κι αυτό είναι δεξιότητα μοναδική στα χέρια του ηθοποιού.
  • Ο αντίκτυπος της συνειδητής επιλογής του ηθοποιού να παραβλέψει τις παύσεις και τα σημεία στίξης.
  • Προσδιορισμός δυνατών επιλογών του θεατρικού χαρακτήρα με βάση την κατανόηση του κειμένου.
  • Συνειδητοποίηση των προσωπικών πεδίων ασφάλειας και τρόπος διαφυγής από αυτά.
  • Δεκτικότητα και άνοιγμα στην παρούσα στιγμή.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου