Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Νέο ΕΝΤΑΤΙΚΟ σεμινάριο υποκριτικής με τη μέθοδο Lee Strasberg από την Έβελίνα Παπούλια στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο εντατικό σεμινάριο «Υποκριτική με τη μέθοδο Lee Strasberg» με καθηγήτρια την Εβελίνα Παπούλια, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”, με παρακολούθηση από κοντά. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!


Μήπως ήρθε η ώρα… να εξελίξεις το υποκριτικό σου ταλέντο;


Λίγα λόγια για το μάθημα:
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα διδαχθείτε τη διάσημη μέθοδο υποκριτικής που φέρει το όνομα του εμπνευστή της Lee Strasberg. Η τεχνική του Lee Strasberg βασίζεται σε ένα σύστημα όπου οι ηθοποιοί εκπαιδεύονται στο ρεαλιστικό παίξιμο,  χρησιμοποιώντας την «συναισθηματική μνήμη». Η συγκεκριμένη μέθοδος διδάσκει τους ηθοποιούς να ξεπερνούν την συναισθηματική μνήμη και να χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται “Υποκατάσταση” για να γίνουν προσωρινά οι χαρακτήρες που απεικονίζουν. Μέσα λοιπόν από σωματικές ασκήσεις αλλά και αναθέσεις ρόλων, του ελληνικού και παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, θα κατανοήσετε την εφαρμογή της τεχνικής στον ηθοποιό, στο σώμα και τη φωνή του. Η θεωρία του σεμιναρίου θα γίνει σωματική εμπειρία και θα ξεμπλοκάρει όλα τα σημεία – κλειδιά για έναν ανερχόμενο ή επαγγελματία ηθοποιό. Μέσω της μεθόδου του Strasberg θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τη φαντασία, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά σας για να συλλάβετε χαρακτήρες με πρωτότυπη συμπεριφορά, δημιουργώντας παραστάσεις που στηρίζονται στην αλήθεια της στιγμής. Θα μάθετε να μην μιμείστε κάποιους ήρωες, χαρακτήρες, ρόλους αλλά μέσω της εμπειρίας, της έμπνευσης και της φαντασίας να υπάρχετε ως αυτοί οι ήρωες, οι χαρακτήρες, οι ρόλοι. Με το πέρας του σεμιναρίου θα καταφέρετε να έχετε σκηνική υπόσταση, σωστή ενέργεια, αληθινά συναισθήματα όταν ερμηνεύετε έναν ρόλο. Το μάθημα θα συνοδεύεται από ασκήσεις χαλάρωσης, ασκήσεις ενέργειας και ενδυνάμωσης, ασκήσεις ισορροπίας και τοποθέτησης φωνής.


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Επιλογή σκηνής ή μονολόγου από το ελληνικό ή παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.
  • Προετοιμασία για τον ρόλο αναλύοντας τις συνθήκες του χαρακτήρα.
  • Τεχνικές αναπνοής
  • Τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης
  • Προσωπικός ρυθμός
  • Αίσθηση χώρου και χρόνου
  • Τεχνικές ομαδικότητας
  • Τεχνικές κινησιολογίας
  • Τεχνικές καλλιέργειας φαντασίας
  • Τεχνική συναισθηματικής μνήμης (emotional memory)
  • Τεχνική υποκατάστασης (substitution)
  • Τεχνική σωματικής έκφρασης
  • Σωματοποίηση του ρόλου

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα 18:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο. Η διάρκεια του 1ου κύκλου μαθημάτων του συγκεκριμένου σεμιναρίου θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες ενώ το κάθε μάθημα θα διαρκεί 4 ώρες.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning).
Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".
Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: info@tabula.gr



Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019



Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου