Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η ποιητική συλλογή της σπουδάστριας της σχολής "Tabula Rasa", Παρασκευής Τζιωρτζούδα, “Εκείνοι που τολμούν να ονειρεύονται”, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Στίχοι με κέντρο τους τον άνθρωπο, τη σχέση του με τη ζωή και την ανάγκη του να ελπίζει και να ονειρεύεται. Ο ποιητής γίνεται ζωγράφος, με χρώματα τις λέξεις και καμβά το λευκό χαρτί, φτιάχνοντας εικόνες  που τολμούν να ονειρεύονται που αφηγούνται μια ιστορία. Αυτοκριτική κι ένας «διάλογος» ανάμεσα στα δυνατά και τρωτά σημεία του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος ενώ παραδέχεται τη ματαιοδοξία του, ταυτόχρονα συμφιλιώνεται με την πραγματικότητα του θανάτου, παραγκωνίζει το φόβο του και διεκδικεί τα όνειρά του με σκοπό την πλήρωση.

Τέλος, περιλαμβάνονται ποιήματα που γράφτηκαν εν μέσω του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, προβάλλοντας την επίδραση της λυπηρής πραγματικότητας στην ανθρώπινη ψυχή, μα και προσφέροντας ελπίδα για ένα ομορφότερο αύριο.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Παρασκευή Τζιωρτζούδα είναι σπουδάστρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa στο σεμινάριο Ποίησης & φιλοσοφίας.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Παρασκευή Τζιωρτζούδα και της εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου