Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο φωνητικής: το τραγούδι στο θέατρο από την Αμέρισσα Φτούλη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Φωνητική: το τραγούδι στο
θέατρο» με καθηγήτρια την Αμέρισσα Φτούλη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Από το αρχαίο θέατρο, στο σύγχρονο και το μιούζικαλ θα διατρέξουμε τη διαχρονική σχέση του θεάτρου με τη μουσική και το τραγούδι.

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές / σπουδάστριες και αποφοίτους δραματικών σχολών, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικούς και σε όποιον έχει τις βασικές γνώσεις τεχνικών αναπνοής και τραγουδιού.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με τη μουσική για θέατρο, το μουσικό θέατρο και τις ανάγκες που απαιτούνται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο από έναν ηθοποιό, μουσικό ή τραγουδιστή. Παράλληλα, θα διευρύνουμε το ρεπερτόριό μας και συνολικότερα τις γνώσεις μας πάνω στο μουσικό θέατρο.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Εισαγωγικό μάθημα: Τί είναι και πως διαμορφώνεται η μουσική και το τραγούδι στο θέατρο. Τεχνικές αναπνοής και παιχνίδια ομάδας
  • Πριν την παράσταση: Πώς προετοιμάζομαι για να δώσω οντισιόν για μία παράσταση; Πώς διαλέγω ένα τραγούδι; Πώς τραγουδώ σωστά a capella; Θα δοθούν προτάσεις για διεύρυνση ρεπερτορίου σε διάφορα στυλ τραγουδιού. Στο μάθημα θα δουλέψουμε με παράδειγμα από την παραδοσιακή μουσική.
  • Στην παράσταση Α: Αρχαίο Θέατρο με «νέα» μουσική. Πώς χρησιμοποιείται η μουσική στο αρχαίο θέατρο και ο ρόλος του χορού. Θα δοθούν παραδείγματα και θα δουλέψουμε χορικά από παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας
  • Στην παράσταση Β: Σύγχρονο θέατρο – το ελληνικό παράδειγμα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Λεοντής, Καραΐνδρου κ.α.) και Σύγχρονο θέατρο – το παράδειγμα του Μπέρτολτ Μπρέχτ
  • Στην παράσταση Γ: Μιούζικαλ – η ιστορία και εξέλιξή του, μια σύντομη αναδρομή. Οι απαιτήσεις απ’ τον ηθοποιό – τραγουδιστή. Πράξη με ένα παράδειγμα από σύγχρονο μιούζικαλ.


Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα  και Τετάρτη 18:00 – 20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uk-agCiquVY

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια του summer camp, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=23951

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου