Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο υποκριτικής: προετοιμασία για ακροάσεις και εισαγωγικές εξετάσεις από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: προετοιμασία για
ακροάσεις και εισαγωγικές εξετάσεις» με καθηγήτρια την Έλενα Δεσύλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μάθε τον τρόπο να ξεχωρίζεις με ένα μονόλογο και να «δίνεις» αυτά που ζητάει ο σκηνοθέτης!

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Η πρώτη σκέψη και ερώτηση ενός ηθοποιού που θέλει να ξεκινήσει την διαδικασία των ακροάσεων ή ενός ανθρώπου που θέλει να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο της υποκριτικής κάνοντας προετοιμασία  είναι η εξής: «από πού να ξεκινήσω;»

Η απάντηση είναι μία. Ξεκινάμε σίγουρα από έναν καλοδουλεμένο μονόλογο. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και συναισθηματικής αντίδρασης, να διευρύνουμε το συναισθηματικό μας πεδίο μέσα από μια σειρά ασκήσεων και παιχνιδιών.

Ο εκάστοτε μονόλογος παίρνει σάρκα και οστά με βάση αυτό που προκύπτει από εμάς, από το σώμα μας, την σκέψη μας και την ανάλυση πάνω στο κείμενο και τον χαρακτήρα. Οι αντιθέσεις και η ποικιλία είναι απαραίτητες γιατί μια ερμηνεία δεν μπορεί να συνεπάρει το κοινό ή το σκηνοθέτη αν το παίξιμο είναι καθηλωμένο σε ένα και μόνο επίπεδο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο κάθε σπουδαστής να ετοιμάσει ένα μονόλογο, ένα ποίημα και να εξασκηθεί στον αυτοσχεδιασμό.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Ασκήσεις με ή χωρίς κείμενο
  • Συναισθηματική δυναμοποίηση
  • Διδασκαλία status
  • Μέθοδος των σωματικών ενεργειών
  • Ανάλυση μέσω γεγονότων και ενεργειών
  • Τα σωματικά εφόδια του ηθοποιού
  • Το χτίσιμο ενός χαρακτήρα
  • Τεχνικές απομνημόνευσης

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα  και Τετάρτη 20:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-6Uq54dXhzw

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια του summer camp, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=23951

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου