Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο δημιουργικής σκέψης και αφήγησης από τον Σωτήρη Κατσέλο, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Δημιουργική σκέψη και αφήγηση»
με καθηγητή τον Σωτήρη Κατσέλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Πόσο δημιουργικοί μπορούμε να γίνουμε;

Πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια καλή ιστορία;

 Λίγα λόγια για το μάθημα:

Η δημιουργικότητα  είναι μια χρήσιμη δεξιότητα, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, να συνθέτουμε αποτελεσματικά μηνύματα ή ακόμα και να παράγουμε ιδέες που θα μας ωφελήσουν σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Δημιουργική Σκέψη, μπορεί να διδαχθεί και να αναπτυχθεί σε κάθε τύπο προσωπικότητας.

Αντίστοιχα η αφηγηματικότητα, η δυνατότητα δηλαδή να δημιουργήσουμε και να αφηγηθούμε ιστορίες (storytelling), μπορεί να μας δώσει την ικανότητα, να μεταφέρουμε συναισθήματα και ιδέες με τρόπο μοναδικό.

Τόσο η δημιουργική σκέψη όσο και η αφηγηματικότητα, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να αξιοποιηθούν στα επαγγέλματα που ασχολούνται με την Επικοινωνία, αλλά και σε όλα όσα σχετίζονται με κάθε τρόπο στην παραγωγή δημιουργικού περιεχομένου.

Σε αυτόν τον θερινό κύκλο σεμιναρίων θα διερευνήσουμε σε βάθος τις τεχνικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε και θα κάνουμε πρακτικές ασκήσεις που θα ακονίσουν τη δημιουργικότητα μας και την δυνατότητα να αφηγηθούμε ιστορίες.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή στην έννοια της «δημιουργικής σκέψης».
  • Η διαδικασία της δημιουργικής σκέψης.
  • Τεχνικές και εργαλεία δημιουργικής σκέψης (Brainstorming, SCAMPER, 6 καπέλα κ.α.).
  • Βελτίωση της προσωπικής μας νοοτροπίας για να είμαστε ανοιχτοί στη δημιουργική σκέψη.
  • Design thinking.
  • Αφηγηματική (Story telling ):  Η σημασία της ιστορίας. Η δομή μιας καλής ιστορίας. Δημιουργώντας ενδιαφέρουσες ιστορίες.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε τον καθηγητή του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=F8CDXlIOLkg

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια του summer camp, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=23951

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου