Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο ρητορικής – πειθούς / public speaking από την Αλεξάνδρα Χειμώνα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Ρητορική – πειθώ / Public
speaking» με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Η πειθώ ως εργαλείο επαγγελματικών και διαπροσωπικών σχέσεων

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Καθημερινά προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους να ακολουθήσουν τις απόψεις μας. Ας αποκτήσουμε, λοιπόν, ένα… οργανωμένο σχέδιο γι’ αυτό, θέτοντας σε εφαρμογή τα εργαλεία της ρητορικής τέχνης: Είδη επιχειρημάτων, συλλογισμών, αλλά και σοφισμάτων, επίκληση στη λογική και το συναίσθημα του ακροατή μας, χρήση σχημάτων λόγου και φυσικά υιοθέτηση του καταλληλότερου προφίλ στον τρόπο ομιλίας και τη στάση του σώματός μας. Θ’ αντλήσουμε υλικό από την αρχαία Ελλάδα –που έθεσε τα θεμέλια της ρητορικής- αλλά κι απ’ την Αμερική, η οποία στη σύγχρονη εποχή ασχολήθηκε όσο καμία άλλη χώρα με τις επικοινωνιακές τακτικές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των τεχνικών της ρητορικής τέχνης, ώστε να πείθουμε ευκολότερα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ασχολούμαστε με τον τρόπο γραφής ενός ρητορικού λόγου αλλά και με το πρακτικό κομμάτι της εκφώνησης-παρουσίασής του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διευκολυνθούν στην εκπόνηση γραπτών ή προφορικών παρουσιάσεων στα πλαίσια της εργασίας τους, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη της επικοινωνίας και τον κατάλληλο χειρισμό γλώσσας και σκέψης.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Αρχές επικοινωνιολογίας και χαρακτηριστικά του ικανού ομιλητή.
  • «Κανόνες» ρητορικής, μέσα πειθούς, είδη συλλογισμών, τρόποι ανάπτυξης κειμένου.
  • Οργάνωση- δομή λόγου και επιχειρηματολογία.
  • Ρητορικά τεχνάσματα και σοφίσματα.
  • Σωματική εκφορά του λόγου (delivery). Παραγλωσσικά κι εξωγλωσσικά στοιχεία.  Ορθοφωνία,  «ζέσταμα» της φωνής, τεχνικές χαλάρωσης για περιορισμό άγχους κι αμηχανίας, χειρισμός πιθανών λαθών μας την ώρα της ομιλίας μας.
  • Ρογηριανός τρόπος διαφωνίας.
  • Debate των συμμετεχόντων σε θέμα επιλογής τους, διττοί λόγοι.
  • Συγγραφή, παρουσίαση, διόρθωση ρητορικού λόγου των συμμετεχόντων.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 18:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rHwvm7pRXZ4

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια του summer camp, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=23951

 

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου