Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

«Μπλε Παπαγάλος» το νέο βιβλίο της σπουδάστριας της σχολής "Tabula Rasa", Μαρίτας Τυράκη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως, το αστυνομικό μυθιστόρημα της σπουδάστριας του εργαστηρίου, Tabula Rasa, Μαρίτας Τυράκη, με τίτλο “Μπλε Παπαγάλος”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Αγαπημένο του χρώμα είναι το μπλε. Και αγαπημένο του παιχνίδι μία σβούρα την οποία έχει πάντα μαζί του. Αλλά αυτό που τον προβληματίζει τώρα είναι μία ντάμα μπαστούνι. Ο Χανς, ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ, ζει στο Ναύπλιο, με τον πρώην αστυνομικό και γερμανικής καταγωγής πατέρα του, ο οποίος τον μεγάλωσε μόνος, λέγοντάς του ότι η μητέρα του πέθανε ενώ ήταν πολύ μικρός σε ηλικία, γι’ αυτό έχει θολές αναμνήσεις από εκείνη. Οι δυο τους αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μία δολοφονία στο τσίρκο «Μπλε Παπαγάλος». Ο Χανς, κοινωνικά αποκλεισμένος λόγω της αναπτυξιακής διαταραχής του, μαγεύεται από τον κόσμο των «τσιρκολάνων», όπου προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Εκεί θα κάνει τις πρώτες του φιλίες, εκεί θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα. Και κάθε φορά που νιώθει ότι εγκλωβίζεται και παίζει με την πολύχρωμη σβούρα του, το μυαλό του τριβελίζει η προφητεία μίας μάντισσας που εργάζεται στο τσίρκο: «Ο ένοχος δεν θα βρεθεί γιατί δεν του αξίζει να βρεθεί».

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Μαρίτα Τυράκη και της εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου