Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο σεμινάριο φωνητικής: βασικές αρχές ανάγνωσης παρτιτούρας από την Αμέρισσα Φτούλη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Φωνητική: βασικές αρχές ανάγνωσης παρτιτούρας» με καθηγήτρια την Αμέρισσα Φτούλη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις αυτά που κρύβονται πίσω από τη μουσική;

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Ο ηθοποιός στην τέχνη του καλείται να αναπτύξει πολλές δεξιότητες για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των ρόλων του στα πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές όσο και σε απόφοιτους δραματικών σχολών και εργαστηρίων υποκριτικής τέχνης και αφορά στην διαχείριση μουσικού κειμένου από τον ηθοποιό, που δεν έχει απαραίτητα μουσικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής και σολφέζ.


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Ρυθμός θεωρία και πράξη: Ρυθμικές αξίες και ρυθμικά φαινόμενα. Ρυθμός και τα είδη του. Εξάσκηση με ρυθμικά σολφέζ.
  • Τι είναι το πεντάγραμμο: Πώς διαβάζεται και πώς μπορώ ν’ αναγνωρίζω και να κατανοώ με εύκολο και απλό τρόπο το περιεχόμενό του. Συνέχεια στο ρυθμικό σολφέζ και απλές γνώσεις θεωρίας της μουσικής νότες κλπ
  • Πώς μπορώ να διαβάσω ένα απλό μουσικό κείμενο: Η εξάσκησή μας θα περιλαμβάνει βασικές γνώσεις θεωρίας καθώς και ασκήσεις εξάσκησης της ακοής μας και αναγνώρισης διαστημάτων
  • Εμπέδωση και εξέλιξη στην πράξη: Η εξάσκησή θα περιλαμβάνει στάδια και από τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, με στόχο τελικό να διαβάζουμε μια μουσική παρτιτούρα με prima vista – που την βλέπουμε πρώτη φορά.
  • Το υλικό θα προέρχεται από παραστάσεις θεατρικές και μιούζικαλ.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπη 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uk-agCiquVY

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δείτε τα τμήματα ολοκληρωμένων σπουδών της σχολής, πατώντας εδώ:

https://tabula.gr/NEW/?page_id=16081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου