Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

O μαθητής μας, Γιώργος Μόλβαλης, σκηνοθετεί για το Μέγαρο μουσικής Αθηνών


Ο σπουδαστής του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Γιώργος Μόλβαλης, συμμετέχει ως σκηνοθέτης, στο μεγάλο εγχείρημα της καινούργιας ταινίας animation, «Καρυοθραύστης»σε συνοδεία της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο μουσικής.

Ένας ευφάνταστος, ολοκαίνουργιος «Καρυοθραύστης» κινουμένων σχεδίων κάνει το ντεμπούτο του συνοδεύοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην ομώνυμη συναυλία της, 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής. Μια μοναδική συνάντηση της παλαιότερης ορχήστρας της Ελλάδας με τη μαγεία του animation της εποχής μας.

Το διάσημο παραμύθι των Χριστουγέννων στη θρυλική ορχηστρική σουίτα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε ζωντανή ερμηνεία από τους μουσικούς της ΚΟΑ και σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη προβολή του βωβού κινούμενου σχεδίου, δίνουν νέα διάσταση στον ονειρικό κόσμο της Κλάρας με τον Καρυοθραύστη της, έτοιμο να νικήσει τον κακό ποντικοβασιλιά και να μεταμορφωθεί σε γοητευτικό πρίγκιπα.

Η ταινία (διάρκειας 90' λεπτών όσο και η συναυλία την οποία διευθύνει ο Νίκος Χαλιάσας) είναι μια παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην εταιρεία παραγωγής 1895 Cinematic Creations.



«Έμπνευσή μας δεν είναι κάποια ταινία από τα παιδικά μας χρόνια αλλά τα ίδια τα παιδιά μας και οι ταινίες που βλέπουμε παρέα και χαρίζουν χαμόγελο στα πρόσωπά τους» λένε οι Χάρης Ορεινός (δ/νση φωτογραφίας) και μαθητής μας Γιώργος Μόλβαλης (σκηνοθέτης) της 1895 Cinematic Creations. Επέλεξαν το animation του Καρυοθραύστη να είναι ασπρόμαυρο επειδή θεωρούν ότι «είναι η βασική γέφυρα του έργου με τη σημερινή εποχή. Η ταινία ξεκινάει από ασπρόμαυρη και κατά τη διάρκεια του ονείρου σταδιακά γεμίζει με χρώμα καταλήγοντας σε έναν χείμαρρο χρωμάτων. Ο Καρυοθραύστης, ένα μικρό και ασήμαντο, για πολλούς, παιχνίδι, έδωσε στην Κλάρα τα πιο χρωματιστά όνειρα. Μπορεί να ζούμε σε μια γκρίζα εποχή, όμως, πρέπει να αναζητάμε αυτά τα δικά μας "μικρά'' πράγματα που θα μας χαρίσουν χρωματιστά όνειρα, κι έτσι θα έχουμε ελπίδες να βρούμε το χρώμα στη ζωή μας» λένε οι δύο δημιουργοί.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa, συγχαίρει τον Γιώργο Μόλβαλη και του εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου