Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

"Όλα ωραία ψυχή μου!" της Εύας ΚουλιαρίδουΆνοιξε ένα καινούργιο μαγαζί στην γειτονιά μας. Βιβλιοπωλείο με καφέ. Γιατί να μη γίνουμε και εμείς μοντέρνοι. Δηλαδή ένα συνοικιακό μέρος δε μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό. Είναι σαν αληθινό παραμύθι μέσα. Διαλέγεις όποιο βιβλίο επιθυμείς πίνοντας τον καφέ σου. Ζεστό φιλικό και πρόσχαρο.

Ήθελα να σε πάω εκεί αλλά εσύ έφυγες. Θέλω τόσο πολύ να κάναμε μαζί καινούργια πράγματα αλλά εσύ έφυγες. Ιούλιος ήταν που σε έχασα. Κάθομαι τώρα μόνη και μιλάω σε μια φωτογραφία. Λατρεύω όμως να σου μιλάω.
Μαγείρεψα σήμερα το αγαπημένο σου φαγητό. Νοικοκυρά σωστή έγινα, ποιος θα το περίμενε!
Ξέρεις ήρθαν και καινούργιοι γείτονες. Όλη μέρα φωνάζουν, έχουν και παιδιά. Ποδήλατο ζήτησε το ανίψι μας. Ρώτησα και τον μεγάλο, τι θα ήθελε τώρα που πέρασε την σχολή.
Συγνώμη τα ρούχα σου αγάπη μου τα έδωσα, μου είπανε ότι έτσι έπρεπε να κάνω.Υπέθεσα όμως ότι τις γραβάτες σου θα τις ήθελες.
Υάκινθους τελικά σου έφερα σήμερα. Φοβήθηκα ότι μπορεί να μη σου αρέσουν. Χάρμα το έκαναν το μνήμα σου, όπως το ζήτησα, Ψηλή μαύρη πλάκα από γρανίτη. Ωραία σκαλίσματα, όλα ωραία ψυχή μου!
  
Συγγραφέας: Εύα Κουλιαρίδου - Σπουδάστρια Tabula Rasa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...